Pludselig kom Beyoncé forbi for at sige hej: Danske Nicklas har syet tøj til verdens største stjerner

Designer Nicklas Kunz har arbejdet for stjerner som Beyoncé og Ariana Grande.

(Foto: Martin Fält © dr)

Beyoncé, Ariana Grande og Nicki Minaj.

Det er navne, som de sidste par år har fyldt voldsomt på hitlister både herhjemme og i resten af verden - og så er det navne, som den danske designer Nicklas Kunz kan skrive på sit cv.

Den danske modeskaber har nemlig flere gange fået lov til at arbejde for nogle af verdens største popstjerner, når han blevet hyret ind for at assistere stjernernes egne designere og hjælpe til med, at alt spiller, som det skal, når verdensstjernerne går på scenen.

- Du kan ikke gå på scenen som superstjerne og pludselig opdage, at der er huller i dit tøj. Så ligner du en amatør. Når du er så stor, så skal det hele bare spille, og intet bliver overladt til tilfældighederne. Derfor hyrer de store stjerner ekstra kræfter ind, så man sikrer sig, at tøjet er, som det skal være, forklarer Nicklas Kunz.

Nicklas Kunz har sit eget studie på Frederiksberg, hvor han syr og fremviser sit tøj. (Foto: Martin Fält © dr)

Den seneste stjernespækkede tjans var, da Nicklas Kunz i efteråret blev hyret ind som skrædder, da popstjernen Ariana Grandes på sin verdensturné lagde vejen forbi København.

Hans personlige højdepunkt var dog, da han sidste år arbejdede for ingen ringere end Beyoncé. Han blev nemlig hyret ind som skrædder, da Beyoncé og husbonden Jay Z optrådte i Parken i København.

- Det var en stor oplevelse at arbejde for Beyoncé. Jeg brugte både tid på at rette ting til, men jeg fik også lov til at lave nogle nye outfits, som hun skulle have på til en koncert i Stockholm nogle dage senere, fortæller Nicklas Kunz.

- Beyoncés skrædder Timothy White blev ved med at komme med nye idéer og ting, han ville have mig til at lave. Jeg nåede både at lave et par nye hotpants, en top og nogle bukser til hende.

Beyoncé og Jay Z har blandt andet hittet sammen med 'Crazy In Love':

0:00

Det var dog ikke kun Beyoncés gevandter, Nicklas Kunz kom i nærkontakt med. Han nåede faktisk også at hilse på den storsælgende popdiva.

- Jeg mødte både Jay Z og Beyoncé meget kort. Hun var inde og hilse på og sige: 'Fedt, I er her, tak for det'. Det var super fedt gjort af hende, siger Nicklas Kunz, som beskriver den amerikanske sangerinde som 'meget professionel'.

'De er jo mennesker ligesom alle andre'

Beyoncé og Ariana Grande er dog langt fra de eneste stjerner, som Nicklas Kunz kan skrive på cv'et.

For år tilbage leverede han tøj til hitrapperen Kendrick Lamar, og da Nicki Minaj tidligere i år lagde vejen forbi Danmark, blev Kunz hyret ind som ekstra sy-forstærkning.

I forbindelse med koncerten med Nicki Minaj fik Nicklas Kunz til at opgave at lave et særligt bælte, som skulle bruges i rapperens åbningsnummer.

Nicklas Kunz sidder her og arbejder på det bælte, som Nicki Minaj samme aften skulle have på på scenen i København. (Foto: Nicklas Kunz © PRIVATFOTO)

- Nicki havde et guldbælte på, som jeg sad og lavede fra bunden af. Jeg fik materialerne og besked på, hvordan det skulle se ud, men jeg lavede det selv og fik selv lov til at dekorere bæltet med similisten og den slags, så længe det passede til det overordnede look, fortæller Nicklas Kunz.

Gennem årene har designeren også arbejdet med en del danske musikere, men selvom Nicklas Kunz' klienter efterhånden tæller en del prominente navne, så bliver han sjældent starstruck, når han står ansigt til ansigt med stjernerne.

- Det er en fed oplevelse at møde dem, men de er jo mennesker ligesom alle andre. Jeg tænker egentlig ikke så meget over, at de er stjerner. I sådan en situation synes jeg, at man skal holde det professionelt og ikke tænke for meget over, hvem det er, jeg står overfor, siger han.

For tiden arbejder Nicklas Kunz med tematikker som 'refleks' og ’space’ - trends, han tror, bliver rigtig store næste år. (Foto: Martin Fält © dr)

Vil gerne have Cardi B på cv'et

Interessen for mode og tøj startede allerede som teenager for Nicklas Kunz.

- Jeg fandt ud af i en ung alder, at jeg ikke ville ligne alle andre – og at hvis jeg gjorde noget anderledes ud af min fremtoning, så fik pigerne mere øje på mig, siger han med et grin.

- Jeg er vokset op i Albertslund, hvor folk i min omgangskreds rendte rundt i hoodies og oversize cowboybukser, men jeg fik en interesse for mode og udviklede min egen stil.

Derfor har han brugt de seneste par år på at studere mode i både Kolding og England, og har desuden været i praktik hos store mærker som Henrik Vibskov, Soulland og Alexander Wang.

I dag driver Nicklas Kunz sit eget tøjmærke Kunz og har gennem årene blandt andet lavet tøj til danske navne som Suspekt, Infernal og dj'en Faustix.

Nicklas Kunz køber de fleste af sine stoffer og materialer i Asien. (Foto: Martin Fält © dr)

Men du behøver dog ikke kalde dig popstjerne for at få fingrene i Nicklas Kunz' klæder.

- Jeg vil gerne have tøjet ud i nogle butikker og ud til folket. I bund og grund gør jeg det her for at gøre folks hverdag bedre. Når du tager noget fedt tøj på, bliver du inspireret, gladere og får mere selvtillid. Måske tager du nogle chancer, som du ikke ville kaste dig ud i ellers.

Men selvom Nicklas Kunz gerne vil have sit tøj ud blandt menig mand, så er der stadig stjerner, som han drømmer om at få lov til at arbejde med.

- Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med Eminem og Dua Lipa, og jeg har også haft fat i baglandet hos dem begge. Jeg har også fået kontakt til Cardi B's stylist. Hende vil jeg gerne have på cv'et, for så kan jeg krydse de fire største kvindelige stjerner i USA lige nu af listen, slutter han med et grin.

Nicklas Kunz startede sit eget tøjmærke i 2012. (Foto: Martin Fält © dr)
Facebook
Twitter