Pludselig stod amerikansk verdensstjerne på Eurovision-scenen: 'Det er noget af det skøreste, jeg har været med til'

Hitmageren Flo Rida gik torsdag aften på scenen for San Marino i årets Eurovision-semifinale.

Den amerikanske rapstjerne Flo Rida (th.) gjorde sangeren Senhit selskab under nummeret 'Adrenalina', da San Marino torsdag gik på scenen i årets anden Eurovision-semifinale. (Foto: Robin van Lonkhuijsen © Ritzau Scanpix)

Kommer han, eller kommer han ikke?

Det spørgsmål har mange journalister og Eurovision-fans stillet sig selv og hinanden de seneste mange dage i Rotterdam i Holland, hvor årets Eurovision Song Contest finder sted.

For selvom den amerikanske rapper Flo Rida ganske vist medvirker på årets Eurovision-bidrag fra det lille land San Marino, var der nok ikke mange, der rent faktisk troede, at rapperen, der er kendt for hits som 'Low' og 'Whistle', ville dukke op til årets Eurovision-fest.

Men det gjorde han.

Under torsdagens anden semifinale troppede den verdenskendte rapstjerne op på scenen og fremførte sammen med sangerinden Senhit det sanmarinesiske bidrag 'Adrenalina'.

En optræden, der endda sikrede lilleputstaten en plads videre til lørdagens store Eurovision-finale.

Det var til stor jubel - både ægte og den fra dåse - at Flo Rida torsdag gjorde sin entré på Eurovision-scenen. (Foto: Peter Dejong © Ritzau Scanpix)

Beslutning om optræden blev taget sent

Det er to måneder siden, det sanmarinesiske bidrag - inklusiv et vers fra Flo Rida - blev offentliggjort, og lige siden har rygterne svirret om, hvorvidt Flo Rida ville komme til Rotterdam eller ej.

Og da San Marino under sidste uges sceneprøver pludselig hev en stand-in på scenen til at rappe Flo Ridas vers, var forvirringen total.

Samtidig har man i den sanmarinesiske lejr kategorisk nægtet at svare konkret på spørgsmålet om, hvorvidt Flo Rida ville dukke op eller ej.

- Måske vil Flo Rida dukke op, måske ikke. Det må tiden vise. Det er en overraskelse, I er nødt til at være tålmodige, og så ser vi, hvad der sker, lød det lunefuldt fra sangeren Senhit, da hun i sidste uge talte med fanmediet Wiwibloggs.

Først tirsdag i denne uge blev det endelig bekræftet, at rapperen var ankommet til Holland og ville være en del af San Marinos optræden.

Se Flo Rida sætte fut under Eurovision-scenen her:

En nyhed, der både overraskede fans og journalister og ikke mindst danske Thomas Stengaard, der er en af sangskriverne bag Eurovision-bidraget 'Adrenalina'.

Han fik først for ganske nylig at vide, at planen om at få Flo Rida på scenen rent faktisk var lykkedes.

- Jeg hørte det selvfølgelig på vandrørene, lidt før det blev offentliggjort, men den endelige beslutning blev faktisk taget ret sent på grund af uvisheden i forhold til coronarestriktioner og den slags, fortæller Thomas Stengaard og afslører, at der er blevet arbejdet på at få den populære rapstjerne på scenen i månedsvis.

- Vi vidste hele tiden, at han gerne ville komme, for han var vild med nummeret fra første gang, han hørte det, og var frisk på at blive en del af det.

- Men for at få en verdensstjerne involveret i et show som Eurovision - især midt i corona-nedlukninger og den slags - er der selvfølgelig mange ting, der skal falde på plads. Men jeg er naturligvis meget glad og lettet over, at det er lykkedes!

Flo Rida fik i efteråret 2007 et enormt verdenshit med nummeret 'Low', der også ramte top ti på den danske hitliste. I sangen rapper Flo Rida blandt andet om en pige iført "Apple Bottom-jeans". Apple Bottom var et tøjmærke, startet af rapperen Nelly, der var særligt populært i USA i 00'erne. (Foto: Michael Loccisano © Getty Images)

En performer i verdensklasse

På internettet blev Flo Ridas Eurovision-debut mødt med lige dele jubel og forvirring.

- Jeg kan stadig ikke fatte, at jeg har set Flo Rida optræde på Eurovision-scenen, skriver en Twitter-bruger, mens en anden konkluderer:

- Tror aldrig, jeg kommer til at se noget mere random end Flo Rida rappe for San Marino i Eurovision.

- Eurovision har altid været skørt, men det vildeste er, at Flo Rida er med på San Marinos bidrag, skriver en tredje.

En af sangskriverne på 'Adrenalina', Thomas Stengaard, forstår da også godt, at Flo Ridas gæsteoptræden har udløst et løftet øjenbryn eller to.

- Eurovision er jo fuld af skøre overraskelser, men at få en kæmpestor amerikansk verdensstjerne til at stille op for et lille land som San Marino er virkelig noget af det skøreste og mest overraskende, jeg har været med til, fortæller Thomas Stengaard og fortsætter:

- Det er selvfølgelig en vild historie, men samtidig er han en performer i verdensklasse og en fed rapper, så rent musikalsk er det naturligvis også med til at løfte sangen.

Thomas Stengaard har endnu ikke selv haft mulighed for hilse på 41-årige Flo Rida, men håber, han får chancen under lørdagens finale, hvor rapperen igen skal på scenen.

- Jeg er vildt glad og stolt over, at han vil være med på en sang, jeg har været med til at skrive og producere. Nogle gange overhaler virkeligheden fantasien.

Ud over San Marino gik også Albanien, Serbien, Bulgarien, Moldova, Portugal, Island, Schweiz, Grækenland og Finland videre til lørdagens finale.

Og selvom semifinalen altså blev endestationen for Danmark og Fyr og Flamme, kan du naturligvis sadig følge finalebraget live på DR1 og DRTV fra lørdag klokken 21.

FacebookTwitter