Politiet sparkede døren ind - og tog alt hans musikudstyr: 3 ting, du ikke vidste om L.O.C.

Rapperen L.O.C. fortæller hele sin historie i tre nye afsnit af podcasten 'Den nye stil'.

L.O.C. blev grebet af hiphop, da han for første gang lyttede til den amerikanske rapper DJ Quik som 12-årig i 1992. (Foto: Scanpix / Betina Garcia DR)

Du kender sandsynligvis L.O.C., den rapkæftede Aarhus-rapper med det tilbagestrøgne hår og de forbudte oneliners, der gjorde bandeord og hiphopbeats til dansk kulturskat.

Men kender du også historien om, hvordan Liam O'Connor fra Aarhus Vest blev til den L.O.C., vi kender? Fra politirazziaer og "lånt" musikudstyr til mislykkede koncerter og breakdance.

Hvis ikke, så bliver du nok begejstret for at høre, at hiphop-podcasten 'Den nye stil' med vært Pelle Peter Jencel vender tilbage i en tre afsnit lang særudgave med L.O.C.'s historie i hovedrollen.

Skal du lige have genopfrisket din L.O.C.? Lyt til 'Frk. Escobar' her:

0:00

Og som en lille teaser får du her tre ting fra podcasten, som du nok ikke vidste om begyndelsen af L.O.C.'s karriere.

1

Var integrationsvejleder og underviste i breakdance

L.O.C. begyndte at breakdance, fordi han ikke kunne finde ud af at lave graffiti eller scratche. (Foto: Rasmus Weng Karlsen © Scanpix / Grafik: Ellen Kirstine Jensen)

Før L.O.C. smed om sig med rim, dedikerede han sin kærlighed til en anden hiphop-disciplin. Breakdance.

- Jeg har prøvet at lave graffiti, der var pisse grimt, og jeg var for motorisk åndssvag til at stå og scratche, så det blev hele breakdancetingen, siger L.O.C. i podcasten.

Med breakdancen kom L.O.C. med i et SSP-projekt, som et byrådsmedlem i Aarhus havde stablet på benene.

Han skulle snakke med unge om integration, og samtidig kunne han undervise dem i breakdance.

- Dengang var min eneste forståelse af det, man i dag kalder ghettoområder, at alle pigerne fra Risskov ikke måtte komme ud til os for deres forældre. Og jeg tror ligesom, at jeg blev hevet med, fordi jeg var gode venner med dem, jeg var venner med, men også fordi, at bare fordi man er hvid, så betyder det ikke, at man er dansker, siger L.O.C.

2

Begyndte sin karriere med "lånt" udstyr og politirazziaer

L.O.C. begyndte at rappe, da han begyndte i en ungdomsklub i Gellerup. (Foto: Anita Graversen © Scanpix / Grafik: Ellen Kirstine Jensen)

Og selvom breakdancen var L.O.C.'s første kærlighed, blev det ikke hans sidste. For da han hørte om et musikstudie i en ungdomsklub i Gellerup, måtte han straks i gang med at lave musik.

Men studiet i klubben blev hurtigt for lille for L.O.C. og hans ven Chadi, der gik under navnet CAK. De to havde høje ambitioner, og derfor skulle de også bruge et rigtigt studie. Og det skaffede de sig. På deres helt egen måde.

- Vi gik i gang med at lave vores eget udstyr. Vi fik fat i udstyr, der ikke var vores for at sige det mildt, fortæller L.O.C. grinende i podcasten.

I dag behøver L.O.C. ikke længere lave sit eget udstyr. Lyt til nummeret 'X' fra hans nyeste album her:

0:00

Men det viste sig at blive lidt af et problem for rapduoen. For Chadi boede sammen med sine brødre, hvor den ene af dem var lidt af en ballademager.

Derfor kom politiet jævnligt på besøg i den lille lejlighed i Aarhus V, der husede L.O.C. og Chadis hjemmestudie.

- Klokken fem-seks om morgenen blev døren sparket ind, og så var det lokalpolitiet. En betjent, der hed Mogens. Han er legendarisk i Aarhus V. Og så tog de alt med. Alt det, der så for dyrt ud til at være i Aarhus V, husker L.O.C.

Og når politiet stillede spørgsmål, lod de to, som om de intet kunne huske, og det blev inspirationen til den rapgruppe, de dannede i 1995. En gruppe, de døbte Alzheimer Klinikken.

3

Johnson og U$O bailede L.O.C.

B.A.N.G.E.R.S. gik i sidste ende fra hinanden, og medlemmerne fik hver deres solokarriere. (Foto: Jens DIge © Scanpix / Grafik: Ellen Kirstine Jensen)

Alzheimer Klinikkens levetid var dog kortvarig, og de forsvandt langsomt ud i sandet. L.O.C.'s næste projekt blev i stedet med nogle gamle kendinge fra Aarhus.

For da dj'en DJ Rescue i 1998 genintroducerede L.O.C. for to af sine tidligere bekendtskaber fra ungdomsklubben i Gellerup, U$O og Johnson, slog det straks gnister mellem dem. De fire slog pjalterne sammen og blev til gruppen B.A.N.G.E.R.S.

Gruppen producerede sammen ep'en 'V.I.P', der straks blev samlet op af et begejstret publikum.

Er du nysgerrig efter, hvordan B.A.N.G.E.R.S. lød? Så lyt til sangen 'VIP' fra 1999 her:

0:00

Men da gruppen en aften skulle optræde, manglede halvdelen af gruppen.

L.O.C. fortæller i 'Den nye stil', at han godt viste, at både Johnson og U$O var derhjemme. Og at Johnson sandsynligvis havde et joystick og en joint i hånden.

- Jeg kommer ned til Voxhall, og DJ Rescue er der, og han siger til mig: "Hvor er U$O og Johnson?". "Det ved jeg ikke, hvor er de?", fortæller L.O.C. om dagen, hvor han og DJ Rescue måtte kigge langt efter de to rappere.

I stedet for at optræde gik L.O.C. alene på scenen.

- Jeg gik ind på scenen og sagde: "Ja hej, jeg er med i en gruppe, der hedder B.A.N.G.E.R.S.". Og så trykkede DJ Rescue "kør", og så gik nummeret på 65 bpm i gang, og så gik jeg ned fra scenen.

Og det blev det sidste, man hørte fra B.A.N.G.E.R.S., der trak stikket efter en enkelt ep.

Er du nysgerrig efter at høre mere om L.O.C.'s vilde vej mod hiphoppens hall of fame, kan du høre de tre helt nye afsnit af 'Den nye stil' her.

Facebook
Twitter