Popstjerne vil ikke længere kaldes for hun eller hende: 'Det her er for dem, der ikke kan vise, hvem de virkelig er'

Demi Lovato betragter ikke sig selv som mand eller kvinde.

Demi Lovato springer ud som non-binær. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

- I dag er jeg glad for at dele mere af mit liv med jer alle sammen.

Sådan starter den amerikanske skuespiller og musiker Demi Lovato beskeden til sine følgere på Twitter.

- Jeg er stolt over at fortælle, at jeg identificerer mig som non-binær, fortsætter stjernen.

28-årige Demi Lovato uddyber meddelelsen med, at de derfor ikke vil kaldes hverken 'hun' eller 'hende', men i stedet foretrækker at blive kaldt 'de' eller 'dem', da de stedord bedre repræsenterer sangerens flydende kønsudtryk, som Demi Lovato selv udtrykker det.

- Hver dag vi vågner, får vi en ny chance for at være, hvem vi ønsker at være. I det meste af mit liv har jeg udviklet mig, mens I alle sammen har fulgt med. I har set det gode, det dårlige og alt indimellem.

- Jeg gør det her (står frem) for dem derude, som ikke har været i stand til at dele, hvem de virkelig er, med deres kære. Jeg sender en masse kærlighed jeres vej.

Demi Lovato understreger over for sine Twitter-følgere, at udmeldingen kommer efter lang tids refleksion, og at de stadig lærer nye ting om sig selv.

- Jeg hævder ikke at være en ekspert på området eller en talsperson. Når jeg deler det her, så åbner der sig endnu et niveau af sårbarhed for mig, skriver de.

"Jeg skrev sange om kvinder, som mine fans troede var om mænd"

Sangeren har tidligere været meget åben om sit forhold til både alkohol, sin krop og overvejelserne omkring sin egen seksualitet.

Og Demi Lovato har ikke lagt skjul på, at det har været svært for dem at navigere i sidstnævnte.

Selvom popstjernen længe havde vidst, at de ikke kun var interesseret i ét køn og sprang ud over for sin venner og søskende allerede som 17-årig, var de i mange år ikke klar til at dele sin seksualitet med resten af omverden.

- Jeg skrev sange om kvinder, som mine fans troede var om mænd. Jeg er overrasket over, de ikke regnede det ud. (...) Jeg delte det med verden, men jeg var ikke totalt tydelig omkring, hvad jeg sang om. Musik var mit "safe space", fortalte de sidste år i et interview med Facebook.

Demi Lovato ses her på scenen ved Grammy Awards i 2020. Det var den første optræden siden en overdosis i 2018. (Foto: John Shearer © Getty Images)

Lovato har senere beskrevet sig selv som "queer" og sin seksualitet som "flydende". I et nyligt interview med podcasten The Joe Rogan Experience har Demi Lovato fortalt, at de ser sig selv som panseksuel, hvilket betyder, at de ikke bliver tiltrukket af køn, men af personen bag.

- Jeg er meget flydende, og jeg mener, at kærlighed er kærlighed. Du kan finde det i alle køn, forklarede de desuden til InStyle i 2018.

Demi Lovato har også berørt sine personlige problemer gennem sin musik.

Det gjorde de blandt andet i 2018 på sangen 'Sober', der handler om deres tilbagefald efter i mange år at have været ædru. Få dage efter sangens udgivelse blev Demi Lovato indlagt med en overdosis.

Hør 'Sober' her:

0:00

For knap to år siden fortalte den britiske popstjerne Sam Smith, at de ikke følte sig til rette ved at blive betegnet som mand eller kvinde.

Og at de - ligesom Demi Lovato - fremover ville omtales som 'de' eller 'dem'.

FacebookTwitter