Rapper vil bygge sin egen by i Afrika - og bruge sin egen valuta til det

Den verdenskendte rapper Akon har fået tilladelse til at bygge sin helt egen by i Senegal.

Akon har gennem tiden produceret og lavet musik med store navne som Snoop Dogg, 50 Cent, T-Pain, Mario, Eminem, David Guetta, Gwen Stefani og Dr. Dre. (Foto: DPPA © (c) Scanpix)

Du husker ham nok for hits som 'Smack That' og 'I Wanna Love You', men i dag er Akon ikke bare en musikalsk verdensstjerne, han er også blevet en entreprenør i Afrika.

Og i går kunne den globale stjerne med det borgerlige navn Aliaune Dmala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam afsløre, at han nu har fået tilladelse til at opføre sin egen by, Akon City.

- Jeg har lige færdiggjort aftalen for Akon City i Senegal. Jeg ser frem til at byde jer velkommen i fremtiden, skriver Akon på Twitter.

Hør 'Smack That' lige her, mens du læser videre:

0:00

By skal bruge Akons egen kryptovaluta

Aftalen er lavet med Senegals statsejede turistfirma SAPCO, og den giver Akon lov til at opføre byen syd for Senegals hovedstad Dakar.

I et interview hos Power 106 FM fortæller Akon, at byen vil ligge fem minutter fra sin egen lufthavn, og strømmen vil være 100 procent leveret af miljøvenlig solenergi.

Derudover vil byen være økonomisk drevet af Akons egen kryptovaluta 'Akoin'. Akon er overbevist om, at kryptovalutaen vil fungere som et stabilt betalingsmiddel.

- Du vil måske tage på ferie i Afrika, og når du så skal veksle dine amerikanske dollars til deres penge, så vil du kunne veksle dem til Akoins. Det er målet, fortæller han.

På trods af sine forskellige forretningseventyr har rapperen ikke glemt musikken helt endnu. I 2019 udgav han hele to album: ’Akonda’ og ’El Negreeto’. (Foto: Niviere David © (c) Scanpix)

Vil hjælpe Afrika

Akon blev født i USA af forældre med senegalesiske rødder.

Umiddelbart skete det den 16. april 1977, men sangeren har dog altid gjort en dyd ud af at holde sin alder hemmelig, og derfor er det svært at fastslå med sikkerhed, hvor gammel han er.

Ikke desto mindre ved man med sikkerhed, at han og familien valgte at flytte til Senegal, hvor han tilbragte sin tidlige barndom. Her voksede han op i et hjem uden elektricitet, men i stedet med masser af jazz og dans. Da Akon fyldte syv år, vendte familien tilbage til USA, hvor Akon senere skulle starte sin musikalske karriere.

Du kan lytte til 'I Wanna Love You' med Akon og Snoop Dogg lige her:

0:00

På grund af sine rødder i det afrikanske kontinent, har den tidligere Grammy-nominerede stjerne de seneste år startet flere projekter, der har som mål at hjælpe den afrikanske befolkning ved hjælp af forskellige projekter.

Udover opførelsen af Akon City har han blandt andet startet sit eget firma 'Akon Lighting Africa', der ifølge rapperen selv har som mål at bidrage med solenergi til nogle af de cirka 600 millioner afrikanere, der stadig lever uden strøm, og fonden 'Konfidence Foundation', der støtter underprivilegerede børn i Senegal.

Efter planen vil Akon City blive opført over de næste ti år, og de første spadestik er allerede blevet taget.

Hvordan Akon gik fra verdensstjerne til at være en repræsentant og forretningsmand for Afrika, kan du læse meget mere om lige her:

FacebookTwitter