Rapperen Nicki Minaj vil droppe musikken: 'Det er et mediestunt'

Musikekspert mener, der er en helt særlig grund til rapperens overraskende udmelding om karrierestop.

Nu er det tid til at stifte familie, siger Nicki Minaj. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Der er stor forvirring blandt fans af Nicki Minaj, efter rapstjernen torsdag aften kom med en overraskende udmelding på Twitter.

Her annoncerede hun nemlig sin tilbagetrækning fra musikbranchen, fordi hun vil til at stifte familie.

- Jeg har brug for, hun taler med os om dette, skriver en fan på Twitter, mens en anden spørger:

- Er det her en joke?

Se Nicki Minajs tweet her:

- Jeg har besluttet at trække mig tilbage for at stifte familie. Jeg ved, at I er glade nu. Til mine fans, bliv ved med at repræsentere mig. Gør det, til jeg dør, lyder det i tweetet.

Men selvom rapstjernen altså skriver, at hun er færdig med musik, så skal man tage opslaget med et gran salt, fortæller radiovært på P3 og musikekspert Fie Neergaard.

- Jeg tror helt klart, det er et mediestunt. Efter en lang periode med hård kritik af hendes person og koncertoptrædener, så er det en ny måde at få opmærksomhed på. Hun har tidligere gjort alverdens ting for at få opmærksomhed, siger Fie Neergaard og fortsætter:

- Hvis man måler på kvalitet, så var hendes album 'Queen' fra sidste år nok hendes bedste album til dato, men alt det, der er sket omkring hende, har gjort hende upopulær. Hun har blandt andet svinet rapperen Travis Scott til, fordi hans album 'Astroworld' debuterede som nummer ét frem for hendes eget, men det er særligt hendes skænderi med rapstjernen Cardi B, der har gjort, at folk er blevet trætte af hende.

Lyt til Minajs 'Anaconda' her:

0:00

For efter Nicki Minaj i flere år har været den dominerende kvindelige rapper, så er det netop rapperen Cardi B, der har væltet hende af tronen.

- Nicki Minaj har insisteret på, at hun er dronningen af rap, men der er kommet andre kræfter til i form af Cardi B blandt andet. De har godt nok arbejdet sammen på nummeret 'MotorSport', men siden er venskabet gået ned ad bakke. Det har resulteret i både skokast efter hinanden og tilsvininger på Instagram, fortæller Fie Neergaard.

Nicki Minaj optræder på Roskilde Festival. Hun har i alt udgivet fire album. Senest er det blevet til 'Queen', der udkom sidste år. (Foto: Rob Ball © (c) Getty images)

Har netop lavet et nyt nummer

Og udmeldningen om karriestoppet kommer da også på et overraskende tidspunkt, hvor den dårlige omtale af Nicki Minaj ellers var ved at vende, mener Fie Neergaard.

- Hun har lige lavet et nyt nummer med Megan Thee Stalion, så hun var jo godt på vej til at vende det negative fokus. Så jeg tror, at hun håber på, at det her stunt kan være det sidste skub, der kan sikre hende nok opmærksomhed.

Nicki Minaj udgav sit første album 'Pink Friday' i 2010, og siden har hun haft stor succes. Hun har rekorden som dén kvinde med flest sange på den amerikanske hitliste nogensinde.

Nogle af hendes hits inkluderer 'Anaconda', 'Super Bass', 'Starships', 'Feeling Myself', og hun har lavet utallige samarbejder med folk som Beyoncé, Madonna, Kanye West, Drake, P. Diddy, Justin Bieber, Ariana Grande, Jessie J og DJ Khaled.

Minaj gæstede Roskilde Festival i 2015, og i marts måned gav hun koncert i en halvtom Royal Arena i København.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk