Rapstjerne kæmper for livet: Fans flokkes til hospital for at bede

Rapperen DMX er i weekenden blevet indlagt på et hospital i New York efter et alvorligt hjerteanfald.

Rapperen DMX kæmper lige nu for sit liv efter et alvorligt hjerteanfald, mens fans verden over holder vejret. (Foto: Shareif Ziyadat © Getty Images)

Fans og støtter over hele verden holder i øjeblik vejret, mens de håber på, at den amerikanske rapper DMX overlever et hjerteanfald.

Den 50-årige rapper, der i virkeligheden hedder Earl Simmons, blev fredag indlagt på et hospital i New York, hvor han fortsat kæmper for livet omgivet af familie og venner.

Siden har fans i hobetal været til stede foran hospitalet for at vise støtte til DMX, som angiveligt er i kritisk tilstand.

Det kulminerede mandag, hvor der blev afholdt en officiel bøn foran hospitalet. Her mødte hundredvis af fans op, mens der blev holdt taler, og DMX' musik blev afspillet på højtalere.

Også på internettet er fans fløjet til tasterne for at hylde rapperen siden weekendens indlæggelse.

- Plase, Gud, red Earl. Jeg elsker denne mand så meget, at det giver mig lyst til at græde, skriver en fan blandt andet på Twitter.

En repræsentant for DMX' bagland har efter indlæggelsen bekræftet, at rapperen kollapsede i sit hjem fredag.

- Earl 'DMX' Simmons blev bragt til hospitalet, efter han kollapsede i sit hjem. I dette øjeblik er han i kritisk tilstand. Earl har været en kriger hele sit liv. Denne situation repræsenterer endnu en vej, han må erobre.

  • Hundredvis af fans er siden weekendens indlæggelse mødt op foran White Plains Hospital i New York for at bede for rapperen DMX' overlevelse. (Foto: TMZA © Scanpix)
  • DMX' ekskone Tashera Simmons (venstre) og nuværende forlovede Desiree Lindstrom (højre) var begge til stede under den officielle bøn for rapperen foran White Plains Hospital i New York mandag. (Foto: Angela Weiss/AFP © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Flere medier har over weekenden berettet, at rapperen har taget en overdosis, der angiveligt efterfølgende er ført til hjerteanfald. Hans advokat Murray Richman har dog ikke bekræftet, at rapperens hjerteanfald er relateret til stoffer.

Søndag fortalte DMX' tidligere manager Nakia Walker til BuzzFeed News, at rapperens tilstand havde været uforandret over weekenden, og at han var vågen, men uden at vise tegn på hjerneaktivitet. Hun fortalte desuden, at hans lunger også havde taget skade af hjerteanfaldet.

Har hittet sideløbende med stofmisbrug og lovovertrædelser

Det er ikke helt uden grund, at så mange fans i øjeblikket viser deres støtte til DMX, hvis overlevelse i øjeblikket er usikker.

Rapperen har solgt millioner af enheder på verdensplan, samarbejdet med stjerner som Jay-Z, Eminem, Snoop Dogg og LL Cool J, og så har han blandt andet optrådt for omkring 200.000 mennesker på den ikoniske festival Woodstock.

DMX har siden gennembruddet i slutningen af 90'erne leveret hårdtslående tekster og højtråbende hits som 'X Gon' Give It To Ya' og 'Party Up'.

Du kan lytte til 'Party Up' lige her:

0:00

Men sideløbende med den succesfulde karriere har rapperen kæmpet med et stofmisbrug, der, ifølge DMX selv, har stået på, siden han var 14 år gammel.

Det har resulteret i, at han har været på afvænning ad flere omgange, mens han også har kæmpet med at holde sig inden for lovens rammer det meste af sit liv.

Hans kriminelle cv indeholder blandt andet overtrædelse af færdselsloven, spirituskørsel, besiddelse af stoffer, røveri og skattesnyd.

De seneste år har han dog fokuseret på sin karriere som rapper. Han har blandt andet været på en stor turné og arbejdet på et nyt album, som han har teaset for siden i sommer. Der er dog ingen officiel udgivelsesdato.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk