Rasmus Seebach er tilbage efter to års pause: 'Jeg er klar til at gå ud og få nogle tæv'

Efter flere år uden ny musik er Rasmus Seebach tilbage med ny single.

Rasmus Seebach er efter to års musikalsk tørke klar med ny musik. (Foto: Nicolas Tobias Følsgaard)

- Endelig Rasmus. Så fedt med nye sange i år igen!

- Glæder glæder glæder mig!

- Det bliver en dejlig fredag.

Begejstringen var i den grad til at tage at føle på blandt fans i kommentarfeltet, da Rasmus Seebach forleden skrev på sin Facebook-profil, at der efter to års musikalsk tørke var nye, musikalske toner på vej.

Nu er den her så, singlen 'Lovesong', og det er en spændt Seebach, der i dag udsender sit dugfriske nummer.

- Jeg sidder med samme følelse, som jeg sad med for ti år siden, da jeg udgav min første single. Jeg er virkelig spændt på, hvordan folk tager imod den, siger Rasmus Seebach, der trods fem album og spandevis af hitsingler bag sig stadig får kriller i maven, når de nye sange skal forlade studiet og ud i virkeligheden blandt fans og kritikere.

- Nu har jeg siddet nede i kælderen og arbejdet på noget ny musik, som jeg selv synes er rigtig fedt, så det er altid spændende og sårbart, når et nummer så skal ud blandt andre mennesker og leve. Bliver det mon et thumbs up eller et thumbs down fra dem?, siger han og fortsætter:

- Jeg tror aldrig, jeg bliver så smart i en fart, at det ikke betyder noget for mig at udgive ny musik.

Hør den nye single 'Lovesong' her, mens du læser videre:

0:00

'Skal jeg virkelig til at synge på engelsk nu?

Rasmus Seebach er kendt for sine dansksprogede og hverdagsnære tekster, og titlen til trods så har den 39-årige hitmager ikke byttet modersmålet ud med engelsk på den nye single, 'Lovesong'.

Og dog - for én enkelt sætning på engelsk har faktisk sneget sig med på nummeret, der blev til, da Rasmus Seebach en dag sad ved sin synthesizer og legede med en ny melodi.

- Normalt sidder jeg bare og synger noget volapyk, mens jeg spiller, men pludselig dukkede den her engelske sætning op i mit hoved, som bare hang ved: 'Do you believe in a love song?'.

- Så sad jeg der og tænkte: 'Skal jeg virkelig til at synge på engelsk nu?'. Det havde jeg ingen planer om, men dén linje stod bare så stærkt, at den fik lov til at overleve. Den kunne der godt blive plads til, selvom sangen er på dansk, fortæller Rasmus Seebach.

Ligesom i størstedelen af popcharmørens mange hits er sangens omdrejningspunkt den gode, gamle kærlighed. 'Lovesong' handler ifølge sangeren om at turde springe ud i kærligheden - også selvom man risikerer at få nogle knubs undervejs.

- Mange er måske tilbøjelige til at pakke sig ind og beskytte sig selv i frygt for at blive såret, men man er nødt til at turde vælge kærligheden til. Uden kærlighed er livet ikke meget værd, siger Rasmus Seebach om sangen, der også fungerer som en venlig reminder til ham selv.

- Der er ingen tvivl om, at jeg også selv har prøvet at lukke ned for kærligheden og ikke turde hoppe ud i det. Men det fører bare ikke til noget, vel?

Rasmus Seebach lover, at der er mere ny musik i vente rundt om hjørnet. (Foto: Nicolas Tobias Følsgaard)

Far-rolle har ændret Seebach

Rasmus Seebach debuterede på den danske musikscene som solist, da han i 2009 udgav hitsinglen 'Engel'. Derfor kan han i år altså fejre ti års jubilæum som popstjerne.

- Jeg kan ikke lade være med at smile og blive varm om hjertet, når jeg tænker på de sidste ti år. Det har været den vildeste tur. Det gør mig virkelig stolt, det må jeg sgu sige. At jeg efter ti år har så mange fans, som støtter mig og bakker mig op. Nogle af dem har jo været med hele vejen lige siden begyndelsen for ti år siden, siger han.

Selvom det sidste årti har budt på et hav af hitsingler, prestigefulde priser og hundredvis af koncerter, så er der én bedrift, som Rasmus Seebach er særligt stolt af: Holger.

Sangeren søn, der kom til verden i 2017 og i dag er to år, fylder meget i Rasmus Seebachs liv, og sangerens seneste album, 'Før vi mødte dig', er endda dedikeret til Holger.

Hør hittet 'Lidt i fem' her, mens du læser videre:

0:00

Han fortæller, at den nye rolle som far har givet ham mere ro i sindet og et andet blik på sin status som hele Danmarks popprins.

- Der er sket rigtig meget på de her ti år, og særligt det at være blevet far har sat tingene lidt i perspektiv for mig. Det der med at udgive ny musik og blive bedømt af andre er fandme såbart, og det er det stadigvæk, men jeg har lært, at det, der betyder mest, er ikke, hvad folk synes om min musik, men om jeg er en god mand og en god far, siger han og fortsætter:

- Det at være forældre har givet mig noget balast og en ro i sindet. Jeg er klar på at gå ud og få nogle tæv, for jeg ved, at i sidste ende er det vigtigste, at jeg kommer hjem og er en god far.

Rasmus Seebach har allerede spandevis af hits på cv'et. Hvilken er din favorit?