Remee skrev juleklassiker til sin datter: Her er hele historien bag 'Let Love Be Love'

Sangerinderne bag nummeret havde ingen anelse om sangens særlige betydning, da de indspillede den i 1998.

Det er 20 år siden, 'Let Love Be Love' udkom. Dét jubilæum blev markeret ved DRs Juleshow, hvor sangen atter blev sunget. (Foto: Agnete Schilchtkrull © DR/Sony Music/Universal)

Lad kærlighed være kærlighed.

Budskabet i juleklassikeren 'Let Love Be Love' er ikke til at tage fejl af.

Lyt til sangen, mens du læser, her:

0:00

Og for 20 år siden gik sangen da også rent ind hos danskerne, der straks tog den til sig og har lyttet til sangen hver jul lige siden.

Syv millioner afspilninger er det blevet til på Spotify, og alene i den første uge af december i år blev 'Let Love Be Love' afspillet 379.162 gange i Danmark.

Men da de danske hitgrupper Juice og S.O.A.P. og den norske sangerinde Christina Undhjem indspillede julehittet for 20 år siden, anede de ikke, at sangen betød noget ganske særligt for komponisten bag nummeret, Remee.

Inspirationen til nummeret kom nemlig fra hans på det tidspunkt endnu ufødte datter.

- Jeg skrev 'Let Love Be Love' som en fødselsgave til Emma, der var på vej på det tidspunkt. Den handler om noget så simpelt som kærlighed, tilgivelse og at tro på sine drømme, kunne hitmageren lørdag aften afsløre i DRs Juleshow.

Se, hvordan det gik til, da Remee samlede tropperne og sendte sin i dag 20-årige datter Emma på scenen sammen med Juice, S.O.A.P. og Christina ved DRs juleshow, i videoen herunder.

Du kan også læse artiklen til ende og finde en ekstra lille julegave fra 1999 nederst i artiklen.

Julekugler og PlayStation i studiet

'Let Love Be Love' er et samarbejde mellem en række kvindelige solister og Remees dybe vokal, der kommer ind til sidst i nummeret.

Blandt andre medvirker r&b-gruppen Juice på sangen, og de to medlemmer Anne Rani og Eve Horne var da også med på scenen lørdag aften.

20 år tidligere havde de stor succes i Danmark og England, hvor de hittede med sangene 'Best Days' og 'I'll Come Runnin' og spillede store koncerter i ind- og udland.

Men på trods af gruppens travle kalendre dengang kan de sagtens huske, hvordan det foregik, da de skulle indspille julesangen tilbage i 1998.

- Vi var samlet alle pigerne, og vi kendte jo godt hinanden fra musikbranchen i forvejen. Og jeg kan huske, at Remee havde pyntet helt vildt med julepynt og julebuffet, og der stod en PlayStation, og Saseline havde en flot julekjole på. Så det var en virkelig magisk dag, da vi indspillede sangen, lyder det nostalgisk fra Anne Rani.

Foruden Eve Horne til venstre og Anne Rani til højre bestod Juice også af Maria Hamer. Her ses 2/3 af gruppen til Remees 25-års fødselsdag i 1999. (Foto: Lars Andreasen © Ritzau Scanpix)

Dengang vidste de ingenting om, hvem sangen i virkeligheden handlede om.

- Vi havde jo ingen anelse om, at sangen i virkeligheden var skrevet til Remees datter, eller at den ville blive sådan et hit. Vi gik bare i studiet og indspillede endnu en sang, men kunne med årene godt se, at den fortsatte med at hænge ved hver jul. Og det er også først med tiden, vi har fået det med Emma at vide, siger Anne Rani.

Det var ikke kun i Danmark, man kunne se hitpotentialet i 'Let Love Be Love'. Således indspillede Grand Prix-kongen Johnny Logan også sin egen version af sangen i 2001, som du kan høre herunder.

0:00

Hjalp med at håndtere sangerindes homoseksualitet

Eve Horne udgør den anden halvdel af Juice, og hun har også en helt særlig forbindelse til nummeret.

Der er nemlig en markant forskel på, hvordan hun synger linjerne i dag i modsætning til for 20 år siden.

- Som homoseksuel er det en særligt stor sang for mig. Det var smukt at indspille den alene på grund af det, sangen betyder. Mennesker elsker hinanden og kærligheden trumfer alt andet. Den betød meget dengang, lyder det fra Eve Horne.

Norske Christina Undhjem var også en af de store stemmer bag 'Let Love Be Love'. Her ses hun for 20 år siden sammen med sin landskvinde Lene Nystrøm fra Aqua. (Foto: NILS MEILVANG © Ritzau Scanpix)

Folk, der ikke engang var født, synger med!

Men pigerne i Juice klarede som bekendt ikke skærene alene.

Remees egen pigegruppe S.O.A.P. var også med på det store julehit.

Og for Saseline Sørensen, der udgør den ene halvdel af duoen, har sangen betydet, at unge i dag stadigvæk kender til S.O.A.P., selvom sangen udkom, før mange af de nuværende skoleelever overhovedet var blevet født.

- Her 20 år senere betyder det, at S.O.A.P. stadig bliver husket på grund af det her nummer. Man spiller ikke lige vores andre numre i radioen på samme tid hvert år. Det gør man jo med det her nummer, siger hun og fortsætter:

- For to år siden optrådte jeg med den på natklubben ARCH, hvor aldersgennemsnittet er 15-20 år. Og jeg tænkte: 'Hvem fanden kommer til at kende os? Hvem kender overhovedet S.O.A.P.?' Og da vi går på, synger alle med, og man står der og ved ikke, hvordan det lige gik til, griner hun.

S.O.A.P. bestod af Heidi og Saseline Sørensen. Her er de til udgivelsesfesten for deres andet album 'Miracle' i 2000. (Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

Men for Saseline betyder sangen også noget helt særligt. For der er én person, som hun gerne ville have haft til at overvære den ikoniske optræden i DRs Juleshow.

- Det er specielt for mig at skulle optræde med det her nummer sammen med min lillesøster. Vi har mistet vores far, og han elskede virkelig nummeret og glædede sig til at se os optræde, lyder det bevæget fra sangerinden, der til gengæld kan glæde sig over al den kærlighed, som folk kaster i hendes retning i julen hvert år.

- Folk skriver til mig på Instagram og tagger mig i opslag, hvor de hører sangen. Og der er også nogen, der siger, de danser om juletræet til den. Den har fået sit helt eget liv, og det er så dejligt at have været en del af, fortæller hun.

Som en ekstrapakke kommer her også et klip fra 1999, hvor Juice, S.O.A.P., Christina Undhjem og Remee optrådte med sangen i 'Musikbutikken' på DR1.

FacebookTwitter