Retssagen mod R. Kelly fortsætter: Nu står første mand frem med anklager om seksuelle overgreb

I retssagen mod R. Kelly har en mand for første gang fremlagt anklager om seksuelt misbrug. R. Kelly nægter sig skyldig i alle anklager i sagen.

R. Kelly har siddet varetægtsfængslet i New York siden 2019 og nægter sig skyldig. Hvis han bliver dømt, risikerer han op mod 30 års fængsel. Billedet stammer fra 2019, hvor R. Kelly forlader en domstol i Chicago, hvor han også er centrum i sexsag. (Foto: KAMIL KRZACZYNSKI © Ritzau Scanpix)

Flere kvinder har i den seneste tid været i vidneskranken under retssagen mod den amerikanske sanger R. Kelly, men i går indtog første mand stolen.

Manden, der er anonym, men kaldes Louis, fortalte i retten, at R. Kelly flere gange forsøgte at udsætte ham for seksuelle overgreb for til gengæld at hjælpe ham med at opbygge en musikkarriere. Det skriver blandt andet det amerikanske medie CNN.

Manden forklarede, at han mødte R. Kelly, da han arbejdede på McDonald's i 2006. Her gav R. Kelly den unge mand sit nummer, og han blev med sine forældre inviteret til en fest hos R. Kelly, og efterfølgende fortsatte møderne på tomandshånd.

Under retssagen fortalte Louis, at R. Kelly, allerede da Louis var 17 år, spurgte ham, hvad han var villig til at gøre for musik, og at Louis svarede: "Jeg vil bære din bagage… Jeg er villig til at gøre alt, hvad du har brug for."

Derefter svarede R. Kelly angiveligt, at det ikke var det, han mente. I stedet mente han, om Louis havde fantaseret om sex med mænd. Efterfølgende udførte R. Kelly, ifølge forklaringen, oralsex på den 17-årige. Louis fortalte, han ikke var til det og derfor heller ikke fik rejsning. Derefter stoppede R. Kelly og bad ham om ikke sige det videre.

Louis fortsatte dog med at mødes med R. Kelly, hvilket R. Kellys forsvarer også spurgte ind til. Dertil svarede Louis, at han virkelig gerne ville skabe en musikkarriere.

Louis var i retten i går, hvor han blev afhørt af forsvarer Deveraux Cannick i Federal District Court i Brooklyn, New York. (Foto: JANE ROSENBERG)

Ung kvinde kom kravlende på garagegulv

I vidneskranken fortalte Louis også om en anden episode, hvor han besøgte R. Kelly i hans hus. Louis fortalte, at R. Kelly tog ham med ud til en garage på grunden, hvor der var en boksering og træningsudstyr. Her husker han, at R. Kelly knipsede med fingrene, hvorefter en ung kvinde kom kravlende ud under bokseringen.

Derefter kravlede hun over gulvet og begyndte at give R. Kelly oralsex, fortæller Louis.

- Han bad hende om at gøre det samme på mig, lød det fra Louis, der også sagde, at han ikke havde noget imod at modtage oralsex, hvis det kun var ham og den unge kvinde, der var involveret.

Louis risikerer selv dom i sagen

Louis har tidligere været involveret i sagen om R. Kelly, som er anklaget for voldtægt, kidnapning, seksuel udnyttelse af kvinder og børn og menneskehandel med henblik på prostitution.

I august sidste år blev han arresteret for at bestikke et vidne i R. Kelly-sagen, hvilket ifølge forsvarerne skete, uden at R. Kelly vidste af det.

Tidligere tegning af R. Kelly under retssagen i New York. (Foto: JANE ROSENBERG)

Det skete i forbindelse med sagen om en tidligere kæreste til R. Kelly, som mener, at sangeren udnyttede hende seksuelt, da hun var 17 år, og lovede hende en musikalsk karriere. Louis erklærede sig i går skyldig i den sag og sagde, at han har samarbejdet med anklagerne, siden han blev arresteret.

- Jeg forsøgte at hjælpe ham, jeg forsøgte at hjælpe mig selv. (...) Jeg troede, personen havde nogle optagelser med mig, sagde Louis i retten.

54-årige R. Kelly står over for anklager om blandt andet at have misbrugt mindreårige seksuelt i årevis.

Da retssagen startede, beskrev anklageren R. Kelly som "en mand, der i årtier brugte sin berømmelse, sin popularitet og et stort netværk til at udpege, groome og udnytte unge piger, drenge og kvinder seksuelt."

- Den her sag handler om en overgrebsmand, lød det i går fra anklager Maria Melendez, som tilføjede:

- Den handler ikke om en kendis, der godt kan lide at feste.

R. Kelly har siddet varetægtsfængslet i New York siden 2019 og nægter sig skyldig.

Hvis han bliver dømt, risikerer han op mod 30 års fængsel. Han er i øvrigt også sigtet i en anden sag om blandt andet pornografi, der forventes at komme for retten i Chicago i september.

Facebook
Twitter