Rie brød sammen i radioen: Popstjerne skrev sang om datterens kamp for kærligheden

Drew har skrevet sangen 'Blacklisted Love', der handler om Ali og Mettes svære kærlighed.

Ali og Mette skal giftes i Pakistan den 1. november. (© Privatfoto / Grafik: Oliver Seppo)

For to år siden var Mette au pair i Kuala Lumpur i Malaysia.

Her rendte hun ind i Ali, der arbejdede på sin onkels street food-restaurant. De to blev stormende forelskede, og nu skal de giftes.

Men deres kærlighed havde fra start svære betingelser. De kommer nemlig fra to vidt forskellige baggrunde og kulturer, da Mette er kristen og fra Danmark, og Ali er muslim og kommer fra Pakistan.

Og det er kun blevet sværere, da de ikke kan få lov til at bo sammen i Danmark. Det har de nu fået en sang om.

For Mettes mor, Rie Duus, skrev nemlig ind til P3-programmet 'Sangskriver', hvor radiovært Jonas Gülstorff sammen med en musikalsk gæst bruger to timer på at skrive en sang, der er baseret på lytterens oplevelser.

Sangerinden Drew og vært Jonas Gülstorff skabte i fællesskab sangen 'Blacklisted Love' i lørdagens udgave af 'Sangskriver'. (© Dr)

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få skrevet en sang til min datter og kommende svigersøn, som kæmper en utrolig svær kamp for kærligheden, fortæller Rie Duus i en mail til Jonas Gülstorff.

Selvom det var Rie Duus, den hengivne mor og svigermor, der kontaktede programmet, så var hun faktisk selv skeptisk over forholdet til at starte med. For hun havde hørt skrækhistorier om danske piger, der giftede sig til et undertrykt liv i udlandet.

Men da hun besøgte det unge forelskede par i Kuala Lumpur, fandt Rie Duus hurtigt ud af, at Ali var 'det sødeste og rareste menneske, man kunne tænke sig'. Enhver svigermors drøm, som hun selv beskriver ham.

Rie Duus og Mette har forgæves forsøgt at få Ali på besøg i Danmark, men den danske udlændingelov placerer pakistanere på den såkaldte 'sorte liste', fordi man frygter, at de udgør en særlig høj risiko for ulovlig indvandring i Danmark.

Ali har derfor fået afslag på sit turistvisum hele to gange.

Fik mor til at græde i radioen

Den historie satte fut i studiet, hvor Jonas Gülstorff sad klar med sangerinden Drew, der netop har udgivet debutalbummet 'Brutal'.

- Det er et godt emne! Hold da op. Der er godt med kød på. Virkelig dramatisk, men jeg smiler også over, at den her email er skrevet med så meget kærlighed og optimisme på trods af, hvor nederen en situation det er, udbrød Drew i programmet, da Ries mail blev læst op.

Efter to timers intenst arbejde i radiostudiet blev Ali og Mettes historie lavet om til sangen 'Blacklisted Love'.

Et nummer, der fik Rie til at storsnøfte i radioen, da hun hørte den første gang.

- Hvor er det smukt. Tusind tak. Det rammer bare fuldstændig. Det der med, at den er skrevet på engelsk, så hans familie også kan forstå den. Og forstå, hvor vigtigt det her er for Mette og Ali, og hvor meget de elsker hinanden og er villige til at gennemgå for at få hinanden, sagde en grådkvalt Rie i radioen.

Lyt til 'Blacklisted Love', der blev skrevet i lørdagens udgave af 'Sangskriver', her:

Sangen skal med til bryllup i Pakistan

Den 1. november skal Ali og Mette giftes og Rie planlægger at tage sangen med i kufferten til brylluppet, der skal fejres med hele Alis familie i Pakistan.

Men Rie har dog ikke kunnet vente med at spille sangen for Mette og Ali.

- Min svigersøn har hørt den, og han elsker den. Jeg har fået den sødeste besked, hvor han skriver, at jeg er verdens bedste svigermor, og at han lover at passe på min datter. Han takker også for, at jeg vil gøre opmærksom på det her problem i Danmark, fortæller Rie, efter radioprogrammet er blevet sendt.

- Min datter siger også, at det er hendes nye yndlingssang. Hun har lavet en helt fantastisk video med billeder af hende og Ali, der kører over sangen. Hun kan næsten ikke forstå, at jeg har gjort det for hende. Det er en helt ubeskrivelig oplevelse.

Hun håber, at sangens budskab kan give stof til eftertanke hos andre, der hører den.

- Jeg håber, at sangen skubber til folks retfærdighedssans og får dem til at spørge sig selv om, hvad det er, vi har gang i.

- Jeg synes ikke, at det er retfærdigt, at der er så mange, der sidder i samme situation som Ali og Mette. Vi skærer alle over en kam og skubber vores unge væk fra vores land, lyder opsangen fra Rie.

Du kan høre hele udsendelsen med Drew i 'Sangskriver' her.

Læs teksten til 'Blacklisted Love' her:

First day of november

Is our first and last forever

First day of the rest of our lives

Two different religions

You're a muslim I'm a christian

We got two different versions of paradise

Blacklisted, love of my life

The world is twisted

But I'd still pick you twice

Blacklisted, love of my

Blacklisted, love of my

Blacklisted, love of my life

I'd still pick you twice

I'd still pick you twice

Love is the taste of street food

I don't give a fuck about fake news

We're above the sad political fight

Picked my heart up in Malaysia

Love is a fickle force of nature

Who decides, what's wrong or right

Blacklisted, love of my life

The world is twisted

But I'd still pick you twice

Blacklisted, love of my

Blacklisted, love of my

Blacklisted, love of my life

I'd still pick you twice

I'd still pick you twice