Rørt Drew Sycamore sejrer ved P3 Guld: 'Det her glemmer jeg aldrig!'

Drew Sycamore vandt tirsdag aften 'P3 Prisen' og 50.000 kroner ved P3 Guld 2021.

31-årige Drew Sycamore løb med hovedprisen ved P3 Guld 2021 tirsdag aften. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Drew Sycamore danser nok ekstra meget oven på dette års P3 Guld, som løb af stablen i DR Koncerthuset tirsdag aften.

'I Wanna Be Dancing'-sangeren scorede sig nemlig aftenens helt store pris og kan altså nu kalde sig vinder af 'P3 Prisen'.

- Jeg er dybt taknemmelig. Jeg har de seneste par uger hver dag skullet minde mig selv om, at jeg er nomineret til den her pris. Det har været en sejr i sig selv, lød det fra en tydeligt rørt Drew Sycamore.

- Der er ikke så mange ord, der kan beskrive følelsen af at stå her, men jeg kan mærke, at jeg er stolt. Tak til jer, der lytter til musikken. Det her glemmer jeg aldrig!

Drew Sycamore var nomineret til den prestigefyldte pris sammen med sanger Andreas Odbjerg, der ikke kun er hendes musikkollega, men også gode ven og sangskriver på hittet '45 Fahrenheit Girl'.

De to holdt hinanden i armene, mens de ventede på afgørelsen – og Drew Sycamore sendte dybfølte ord i hans retning i sin takketale:

- At have delt den nominering med dig, Andreas, det har været en ære. Du er så inspirerende og skør og genial – og tak for din evige kreativitet og alle dine sange, sagde hun, mens hele salen klappede og jublede højlydt.

Men guldkonfettien sprang altså over Drew Sycamore, der modtager 'P3 Prisen', fordi hun blandt andet er en "power woman" og har "stjernekvalitet", som det lød i motivationen.

Tidligere vindere af 'P3 Prisen' er stjerner som MØ, Benal, Jada, Karl William og The Minds of 99.

Drew Sycamore var tydeligt rørt og overvældet over at vinde 'P3 Prisen'. Hun takkede blandt andre Andreas Odbjerg, som hun var nomineret sammen med. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Hitter stort i radioen

Det har mildest talt været et hæsblæsende år for Drew Sycamore.

I maj udsendte hun sit andet album, 'Sycamore', hvor hits som førnævnte '45 Fahrenheit Girl' og 'I Wanna Be Dancing' er at finde sammen med blandt andre sangen 'Take It Back', som hun optrådte med til showet.

Kort tid efter kom det frem, at Drew Sycamore som den første kvinde nogensinde var i top 10 over de mest spillede danske musikere i radioen i 2020. Hun indtog en fjerdeplads på listen.

Og så er hun nomineret til den internationale prisuddeling MTV Europe Music Awards, som afholdes på søndag, i kategorien 'Bedste nordiske navn'.

Med sin nye prestigefyldte titel som vinder af 'P3 Prisen' får Drew Sycamore tildelt en check på 100.000 kroner, som hun – som noget nyt i år – skal dele med årets vinder af 'P3 Talentet'.

Hør Drew Sycamores kæmpehit 'I Wanna Be Dancing', mens du læser videre:

0:00

Overrasket soulsanger vinder talentprisen

Drew Sycamore var ikke den eneste, der tirsdag aften var på scenen for at modtage en pris.

Det 23-årige soultalent Mekdes blev hædret med titlen som årets 'P3 Talentet', og dermed kan hun se frem til at modtage 50.000 kroner, der følger med prisen i år.

- Hvor er det sindssygt, udbrød hun, da hun fik overrakt prisen.

Og til hendes store overraskelse blev hendes takketale afbrudt. Hendes familie var nemlig pludselig med på et livesignal.

- NEJ, hej venner, det er jo min familie!, lød det fra en rørt og overrasket Mekdes, der med tårer i øjnene takkede dem fra scenen:

- Tak, fordi I er søde og rare ved mig, og at I støtter mig i dét, jeg allerhelst vil gøre.

Den 22-årige soulsanger Mekdes blev hædret med 'P3 Talentet' – en pris, der gives til spirende talenter på den danske musikscene. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Sangeren – med det fulde navn Christina Mekdes Vinholt Pedersen – brød for alvor igennem sidste år og har siden ligget og spiret blandt den danske musikscenes mest lovende nye talenter.

Hun skriver og producerer selv sine sange og debuterede egentlig i 2018 med singlen 'Right Direction', men udgav først sin debut-ep, 'Fly', sidste år.

Det er dog nok sange som 'In Favor of You', 'Lonely' eller 'Hanging Upside Down', der ringer en klokke, hvis du har haft P3 kørende de seneste par måneder. De bliver nemlig spillet flittigt i radioen sammen med hendes nyeste single 'Greedy', der udkom så sent som i fredags.

Du kan lytte til Mekdes' seneste single, 'Greedy', lige her, mens du læser videre:

0:00

Prisen 'P3 Talentet' gives til Mekdes for blandt andet hendes "vilde vokal og indlysende naturtalent", som det blev beskrevet i showet.

Og med prisen kan hun se i retning mod store navne som Jada, Karl William, Ukendt Kunstner, Soleima og Ganger, der alle tidligere også har modtaget prisen.

Populær hitduo står bag lytterhittet

Aftenens tredje pris, 'P3 Lytterhittet' – der bestemmes af P3's lyttere – gik til Tobias Rahim og Andreas Odbjerg for sangen 'Stor mand'.

- Vi har nogle rigtig loyale folk derude. Folk, der har stemt på os, og folk, der har skamlyttet vores sang så meget, at den bliver ved og ved med at ligge nummer ét i Danmark. Det er for sindssygt. Det er jer, der har banket Adele (af førstepladsen på den danske hitliste, red.) – det er ikke os, takkede Tobias Rahim, der tilføjede:

- Tak til universet for jer!

Andreas Odbjerg (tv.) og Tobias Rahim (th.) løb med 'P3 Lytterhittet' for deres fælles kæmpehit 'Stor mand'. Prisen er bestemt af P3's lyttere, der har stemt op til showet. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Selvom prisen gives til en sang, der hitter på P3, hersker der ingen tvivl om, at sangen er kommet vidt omkring i det danske land. For alene på Spotify er 'Stor mand' i skrivende stund blevet afspillet intet mindre end 6,6 millioner gange, siden den udkom i august, og ligger desuden nummer ét på den danske hitliste.

- Det der med, at der fucking er nogen, der gider at tage deres telefoner op (og stemme, red.). Det er bare dét, der er overvældende, lød det fra en begejstret Andreas Odbjerg.

- Tusind tak, Tobias, fordi vi kunne gøre det her sammen. Det er totalt overvældende.

Skal du lige have genopfrisket 'Stor mand'? Så hør den her:

0:00

Tobias Rahim brugte ikke kun anledningen til at takke alle dem, der har støttet dem gennem tiden og fra starten. Han sendte også en hilsen til dem, der ikke har:

- Der er også nogen her i salen, der har smækket døre i hovedet på os. Der har mødt os med arrogance, fordi de aldrig troede, at vi ville blive til noget. I er blevet klogere.

Ved P3 Guld-showet optrådte blandt andre kunstnere som Lord Siva, Coco O. og Burhan G med Tobias Rahim og Kidd.

P3 Guld 2021 kan ses på DRTV fra lørdag den 13. november eller på DR1 samme dag fra klokken 21.

Her ses vinderne af P3 Guld 2021, der blev afholdt tirsdag aften i DR Koncerthuset: Drew Sycamore (tv.), der løb med hovedprisen, 'P3 Prisen', Tobias Rahim og Andreas Odbjerg (i midten), der vandt 'P3 Lytterhittet' for deres sang 'Stor mand', og Mekdes (th.), der vandt 'P3 Talentet'. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)