Så du den? Oh Lands særlige overraskelse til kronprinsen

Kronprinsen og alle os andre fik mulighed for at høre en forsmag på Oh Lands kommende album under fejringen af kronprins Frederik.

En 50 års fødselsdagsfest er noget ganske særligt.

Det ved Nanna Øland Fabricius, som de fleste nok kender bedre som den danske sanger Oh Land.

I aftes, da folkefejringen af kronprins Frederiks fødselsdag fandt sted i Royal Arena i København, havde Oh Land taget en spritny sang med – nemlig nummeret 'Sunlight'. Den blev fremført for den særlige fødselar som et medley sammen med det ældre nummer 'We Turn It Up' fra 2011.

Se videoen af Oh Lands optræden øverst i artiklen.

'Sunlight' er en del af Oh Lands kommende album, som måske bliver udgivet sent dette år eller i begyndelsen af 2019. Og sangen passer perfekt til den 50-årige fødselar, mener Nanna Øland Fabricius.

- Jeg tror, han vil kunne få noget ud af sangen – også tekstmæssigt. Den handler om det, når både én selv og omverdenen forventer ting af én – og det at leve op til det.

- Mens man som menneske nogle gange kan føle sig overmandet af hverdagen, så står naturen mere stille – uden at prøve at imponere og uden at vide, at du måske begår fejl. Ligesom et træ, der bare står og rodfæster sig og får sollys. Det er en god påmindelse om at rodfæste sig og ikke gå alt for meget op i de helt små og ligegyldige ting, siger hun om det nye nummer.

Kronprinsen er lattermild

Oh Land har flere gange spillet for kronprinsen, og hun har mødt vores kommende konge ved flere lejligheder.

- Min oplevelse med kronprinsen er altid, at han har været utrolig lattermild og altid været uhøjtidelig på en måde. Alle de gange, jeg har mødt ham, har han været uhøjtidelig.

Er man ligefrem dus med ham?

- Jeg tror faktisk aldrig, at han har lagt op til, at jeg skulle sige De. Jeg har også hørt ham bande. Han er bare meget sig selv, og det gør, at han er utrolig behagelig at være i selskab med. Fordi man føler ikke, at man kan gøre et eller andet forkert, fortæller Nanna Øland Fabricius, der blandt andet mødte kronprinsen, da hun i 2009 modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris.

- Jeg har efterhånden spillet ret meget for Kongehuset i forskellige sammenhænge, både til private arrangementer og til offentlige begivenheder. Og jeg er jo selvfølgelig sindssygt beæret over, at de åbenbart bliver ved med at synes, at jeg er god.

Oh Land på scenen i Royal Arena søndag aften. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

Ny lyd på kommende album

Oh Lands kommende album, som sangen 'Sunlight' er en del af og som Oh Land opførte for kronprinsen søndag, kommer til at være anderledes, end det vi tidligere har hørt, lover hun.

Hør Oh Lands store hit fra 2011, 'Speak Out Now'

0:00

- Det er ret anderledes. Det er mere indie, og det er ikke særlig beat-baseret, men mere stille. Det er mørkere, og så læner det sig mere op af indie, folk og ballade-stilen. Det er lavet i de mørkeste timer helt alene, og det har været en nødvendig proces for mig, siger hun.

Er der nogen årsag til, at du har valgt den genre for din kommende udgivelse?

- Nogle gange har jeg sværere ved at beskrive ting med ord i en samtale, og så er musik det naturlige sprog for mig. Jeg har virkelig haft meget på hjerte, og de sange hører hjemme i en verden, som ikke er særlig meget: 'Se mig, jeg er en popmusiker'. Men mere i en anden tone.

Du kan se Oh Lands medley, hvor det nye nummer 'Sunlight' indgår, i videoen øverst i artiklen.