Sådan har du aldrig hørt Hugo Helmigs kæmpehit: 'Folk gik bare amok over den'

Den 22-årige musiker overraskede alt og alle i 'Curlingklubben' på P3 med en salsa-udgave af hittet 'Please Don't Lie'.

Han har turneret i både Tyskland og Danmark, og så har han toppet de danske hitlister flere gange med sange som 'Wild' og 'Sooner or Later'.

22-årige Hugo Helmig har opnået meget i sin relativt korte karriere, men på trods af den store succes, er der alligevel et særligt højdepunkt, der skiller sig ud: Hittet 'Please Don't Lie'.

Nummeret, som du uundgåeligt har skrålet med på til din weekendfest, satte skub i sangerens karriere tilbage i 2018 og har i skrivende stund mere end 30 millioner afspilninger på Spotify.

Derfor var der sikkert også flere, der havde håbet på, at den aarhusianske musiker ville optræde live med sangen i fredagens udgave af 'Curlingklubben' på P3, hvor han var på besøg.

Og Hugo Helmig skuffede da heller ikke. Tværtimod.

Her overraskede han nemlig alt og alle ved at optræde med en helt særlig salsa-udgave af det store hit.

- Det var så fedt at optræde med den. Vi har i lang tid haft lyst til at spille den live, fordi den giver den helt rigtige feststemning. Vi havde lyst til bare at fyre den af og ikke være alt for selvhøjtidelige, og det gjorde vi blandt andet med den her sang, siger Hugo Helmig.

Idéen til den nye version af 'Please Don't Lie' opstod ved lidt af en tilfældighed under en af de utallige dage i tourbussen. Her jokede Hugo Helmig og bandet en dag med, at det kunne være sjovt at lave en salsa-sang, men det, de ikke vidste, var, at Hugo Helmigs producer og bandmedlem Emil Falk tog idéen alvorligt.

- Han lavede den på computeren uden instrumenter, og da han afslørede det for os, så fik vi bare mega optur over den. Det lød sindssygt fedt, og salsastemningen passede perfekt til sangen. På et tidspunkt smed vi den på til en koncert i Wien, da vi gik ned fra scenen, og så gik folk bare amok over den. Der vidste vi, at den kunne noget, fortæller han.

Live for første gang i halvandet år

Og publikum tog da også i den grad godt imod det nye nummer fredag, hvor Hugo Helmig var tilbage på scenen for første gang i over halvandet år.

Den unge musiker har holdt pause fra at spille live efter en turbulent tid, hvor han offentligt indrømmede, at han i en længere periode havde kæmpede med et stofmisbrug, og efterfølgende har coronapandemiens hærgen ikke gjort det nemmere.

Men nu er Hugo Helmig endelig tilbage, og han er kommet for at blive, forsikrer han.

- Pausen sidste år var vigtig, da jeg gennemgik en masse personlige ting, men det var virkelig dejligt at være tilbage igen, siger han og tilføjer:

- Jeg har virkelig savnet det. At hænge ud med mit band, som også er mine gode kammerater, men også at se et publikum, der bliver glad og rørt over det, man laver. Nu glæder jeg mig bare til igen at komme ud og spille i det nye år.

Se og hør Hugo Helmig optræde med den unikke udgave af 'Please Don't Lie' i fredagens udgave af 'Curlingklubben' på P3 øverst i artiklen. Herunder kan du se ham optræde med den nye single 'Champagne Problems':

FacebookTwitter