Sådan har du ikke hørt det før! Dansk musiker optræder med helt ny udgave af radiohit

Soleima er gået nye, musikalske veje under coronapandemien.

- Det lød, som om du havde et helt symfoniorkester med?

Sådan udbrød P3-værten Andreas Kousholt, da den danske popmusiker Soleima fredag optrådte live i radioprogrammet 'Go' Morgen P3'.

Radiohittet 'Force Of Nature' lød nemlig ikke helt, som det plejer at gøre, men blev i stedet fremført i en strygerversion.

Og det er en musikalsk retning, Soleima har eksperimenteret meget med, siden coronavirus ramte Danmark sidste år.

- I sommer har jeg arbejdet på en strygerplade. Normalt har jeg et mere normalt band med, men det her er et sideprojekt, vi har lavet, som er virkelig skønt at spille, fortalte Soleima.

Idéen til projektet opstod, da den 31-årige sanger for to år siden spillede på Heartland Festival på Fyn. Her blev hun udfordret til at nyfortolke sine sange i samarbejde med strygekvartetten Live Strings, og det resulterede i, at hun omgående forelskede sig i den måde at optræde med sine sange på.

Se Soleima optræde med strygerversionen af 'Force Of Nature' i videoen øverst.

Er blevet mor under pandemien

Men at eksperimentere med nye, musikalske retninger er langt fra det eneste, Soleima har haft fokus på i den seneste tid. For få måneder siden blev hun nemlig mor for første gang.

Og mens nogle nybagte forældre muligvis har været nervøse for at byde nye familiemedlemmer velkomne under coronapandemien, har det for Soleima været et meget passende tidspunkt at stifte familie på. For det er nemlig ikke altid helt problemfrit at få til at hænge sammen med en karriere som musiker.

- For mig har det givet en ro at gå ind i den her boble uden nødvendigvis at skulle tænke så meget på arbejde, fortalte hun i radioen og fortsatte:

- Med tanke på at jeg laver musik, har jeg følt, det er den perfekte timing. For når man er freelancer og laver musik, er der desværre en følelse af hele tiden at skulle holde sig lidt til. Man kan godt være nervøs for, hvad der kan ske, hvis man lige trækker et halvt år ud af kalenderen.

Hun har nemlig indtryk af, at det kan gå udover koncerttilbud og andre opgaver, og at man som nybagt mor måske kan blive overset.

- Der er nogle ting, hvor folk måske tænker: "Skal vi spørge hende? Nej, har hun ikke lige fået et lille barn? Pyt." Der er desværre bare nogle strukturer, der gør, at der er noget ulighed, fortæller hun og tilføjer:

- Det er virkelig noget, der er vigtigt at få talt om og ændret, men det er desværre lidt sådan, jeg har haft det.

Netop derfor står Soleima også i et dilemma, når der igen bliver åbnet op for, at der kan spilles koncerter. For nu der flere ting, der skal gå op i en højere enhed, for at hun kan takke ja til jobtilbud.

Heldigvis er der dog andre før hende, der har kombineret det at være mor til et lille barn og turnerende musiker uden de helt store udfordringer.

- Jeg tror, der er mange, der vælger at tage deres barn med. Det synes jeg, jeg kan mærke på de kvindelige kollegaer, jeg har. Det tror jeg helt klart også, jeg kommer til, så vi forhåbentligt kan spille en lille festival til sommer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk