Sanger droppede sociale medier efter massiv kritik: 'Jeg er blevet et gladere menneske'

Forsangeren i The 1975 endte i massivt Twitter-stormvejr i foråret.

31-årige Matty Healy har været frontmand i The 1975 siden 2002. (Foto: Kevin Winter © Getty Images)

For et halvt år siden befandt den britiske sanger og musiker Matty Healy, kendt fra bandet The 1975, sig i noget af et stormvejr.

Uvejret var blevet udløst af et tweet, Healy havde sendt ud i forbindelse med Black Lives Matters-bevægelsen, der fik fornyet energi i foråret efter drabet på George Floyd; en sort mand, der døde under en politianholdelse i USA.

- Hvis du virkelig tror på, at "ALL LIVES MATTER" ("Alle liv er noget værd"), så skal du stoppe med at facilitere enden på de sortes, skrev Healy i sit nu slettede tweet, der var ledsaget med et link til The 1975-nummeret 'Love It If We Made It'.

Matty Healy undskyldte for opslaget, som han mente var blevet misforstået, og deaktiverede senere helt sin profil på Twitter.

Og det viste sig at være en god beslutning.

Pausen fra sociale medier har nemlig gjort musikeren til et "gladere menneske". Det skriver Matty Healy selv et længere opslag på onlineforaet Reddit, ifølge NME.

- Jeg er en meget bedre person, når jeg ikke er aktiv på sociale medier. Jeg er mere nærværende og dem, jeg elsker, føler sig mere holdt af. Jeg er helt ærligt blevet et gladere menneske, skriver Matty Healy i opslaget, der er udgivet på et forum for fans af The 1975.

Matty Healy har tidligere forklaret til musikmediet Genius, at nummeret 'Love It If We Made It', som han linkede til i sit omdiskuterede tweet, blandt andet handler om "et fængselssystem, der kører rovdrift på unge, sorte personer for at holde sig selv kørende". (Foto: Shirlaine Forrest © Getty Images)

Tweetede uden at tænke over konsekvenserne

Siden debatten om Matty Healy rasede tilbage i maj, har musikeren gået stille med dørene på de sociale medier. Hans Twitter-konto er fortsat deaktiveret, mens hitmageren siden kun har lagt ganske få opslag på sin Instagram-profil, der har omkring 1,3 millioner følgere.

Ifølge Healy har pausen fra sociale medier fået ham til at tænke mere over, hvad han deler med omverdenen, og hvilke konsekvenser hans delinger kan få.

- Jeg indså, at jeg bruger flere år på at forme de kunstneriske budskaber, jeg sender ud til verden på vores plader. Jeg går til ekstreme længder for at sikre mig, at mine kreative budskaber er så skudsikre som muligt (...) Men så ville jeg samtidig bare sende en tanke ud til milliarder af mennesker på Twitter uden at tænke mere end ét sekund over det. Det er virkelig et mærkeligt paradoks, skriver The 1975-sangeren og fortsætter:

- Nogle gange ramte jeg plet, men andre gange endte jeg med at ligne en nar, og det går ud over mit arbejde. Jeg begyndte at spørge mig selv: "Hvorfor gør jeg det her?" For et øjebliks opmærksomhed?

Det var som nævnt balladen omkring tweetet, hvor Matty Healy både nævnte Black Lives Matter-bevægelsen og sin egen musik, der skabte virak og i sidste ende resulterede i musikerens farvel til sociale medier.

Alligevel afviser sangeren dog, at det udelukkende var den episode, der blev udslagsgivende for hans farvel til Twitter.

- Det var tydeligvis en reaktion på, at jeg havde været tankeløs og blev cancelled (når folk ender i shitstorms) med det samme, men det var noget, der næsten var blevet en ugentlig begivenhed. Det siger jeg ikke for at trivialisere det, der skete, men det var det, skriver Healy, der dog i samme ombæring igen undskylder for de omdiskuterede tweets.

- Hvis jeg på noget tidspunkt har sagt eller gjort noget, der ærligt har såret nogen, så undskylder jeg helhjertet for det. Jeg vil dig virkelig ikke noget ondt, uanset hvem du er.

'Hold dig væk fra Twitter'

På forummet bliver Matty Healys opslag mødt af rosende ord fra sangerens fans.

- Rigtig fine refleksioner omkring sociale medier, Matty. Bare bliv ved med at gøre din ting, og selvfølgelig fortsæt med at lære og vokse. Vær ikke for selvkritisk. Bare reflekter, lær og voks, skriver en bruger.

- Jeg er så stolt af at være fan af det her band. Ikke kun på grund af deres hårde arbejde, men også, fordi de "arbejder med sig selv". De fokuserer på deres mentale helbred, skriver en anden, mens en tredje fan beder sangeren om fortsat at holde sig væk fra Twitter:

- Sociale medier er overvældende til tider. Det ville være skønt at se dig tilbage på Instagram. Bare hold dig væk fra fugleappen (Twitter), hvis du vil beholde din sunde fornuft.

Matty Healy har været forsanger i The 1975, siden gruppen blev dannet i 2002. Det store gennembrud kom i 2013 med kæmpehittet 'Chocolate', og siden har gruppen oplevet stor succes i hele verden.

Særligt i hjemlandet Storbritannien, hvor samtlige af gruppens fire album har nået førstepladsen på hitlisterne. Det var også tilfældet for bandets seneste plade, 'Notes on a Conditional Form', der udkom i maj - få dage før Matty Healys digitale stormvejr brød løs.

The 1975's største hits tæller titler om 'Chocolate', 'Robbers' og 'Somebody Else'. (Foto: David M. Benett © Getty Images)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk