Sangerinde tager kampen op efter kæmpehit: Jeg vil ikke være et 'one hit wonder'

Sangerinden Alice Merton hittede stort herhjemme med sangen 'No Roots'. Nu skal hun bevise, hun ikke er en døgnflue.

25-årige Alice Merton hittede stort med sangen 'No Roots'. Nu er hun aktuel med sit debutalbum. (© Paper Plane Records)

Hun er født i Tyskland, har rødder i England og er gennem hele sit liv flyttet fra storby til storby og fra ét kontinent til et andet.

Sidste år flyttede Alice Merton så endnu engang - denne gang ind på alverdens hitlister.

Med nummeret 'No Roots' - hendes debutsingle - scorede hun sig nemlig et internationalt kæmpehit, der i skrivende stund er blevet hørt mere end 130 millioner gange hos streamingtjenesten Spotify og har blandet sig i toppen på de europæiske hitlister.

Men trods den overvældende succes kan Alice Merton ikke hvile på laurbærerne. Det er nemlig nu, hun skal ud at bevise, hvad hun dur til - og at hun er mere end bare et 'one hit wonder'.

Lyt til hittet 'No Roots' her, mens du læser videre:

Bryder sig ikke om udtrykket 'one hit wonder'

Med debutalbummet 'Mint', der udkommer i dag, forsøger den 25-årige tysk-canadiske sangerinde at tage kampen op med dem, der allerede har stemplet hende som en engangsfornøjelse.

- Det var overvældende, at 'No Roots' klarede sig så godt, men jeg bliver også træt af, at folk refererer til mig som et 'one hit wonder'. Jeg bryder mig ikke om det ord, siger Alice Merton.

En af de sange, der skal vise, at Merton er mere end en døgnflue, er nummeret 'Why So Serious?', der udkom i efteråret og er den første single fra den nye plade.

I sangen gør Merton op med præstationssamfundet og bearbejder også det pres, hun følte over at skulle leve op til sin første hitsingle.

- Jeg var lidt træt af, at alle skulle spørge, om den næste sang blev lige så succesfuld som 'No Roots', og så tænkte jeg bare: 'Til helvede med det'. Jeg er glad, jeg har den bedste tid i mit liv, så... 'Why so serious?', har Merton tidligere sagt om nummeret.

(Foto: Tim Breuning)

Har flyttet 12 gange

Det sidste år har Alice Merton turneret rundt i både i USA og Europa.

- Det er fantastisk at komme ud og spille min musik rundt omkring i verden, og jeg glæder mig til, at folk skal høre de nye sange, siger hun.

Og for den unge singer-songwriter er det ikke noget nyt at være på farten.

Hun blev født i Frankfurt af en tysk mor og en britisk far og er rundet af en omflakkende barndom, hvor hun er flyttet hele 12 gange og har boet i storbyer som New York og München.

En opvækst, der blandt andet også har inspireret hitsinglen 'No Roots'.

- Jeg henter helt klart inspiration i mit eget liv. Ved at flytte så mange gange og møde så mange nye mennesker er jeg blevet god til observere og lade mig inspirere af nye input, siger Merton, som lige nu deler sin tid mellem Berlin og London.

Til foråret drager hun ud på endnu en mini-turné rundt omkring i Europa og er for nylig også blevet offentliggjort som et af navnene på den prestigefyldte amerikanske musikfestival Coachella.

Facebook
Twitter