Saveus har haft det vildeste år: Vi havde ingen idé om, hvor stort det ville blive

Det danske band Saveus har haft fart på i 2018, hvor de blandt andet åbnede Roskilde Festival.

De åbnede Roskilde Festival på Orange Scene. Noget, som altid har været bandets helt store drøm.

Saveus har haft et af bandets bedste år og har domineret musikåret 2018.

- Det har ændret os meget på den gode måde. Vi er virkelig brudt igennem muren, og der har været en enorm opbakning omkring os. Det har været ret vildt at mærke, siger Martin Hedegaard, der er kendt som forsangeren i bandet Saveus.

Lyt til Saveus' nummer 'Ready to Die' herunder, mens du læser videre:

Bandet, som består af Martin Hedegaard (forsanger), Kasper Krabbe (guitar), Simon McGregor (klaver og keyboard) og Mathias Miang (trommer), er alle i midten af 20'erne. Deres musik bliver af anmeldere kaldt for 'science fiction soul' eller 'galaktisk pop'.

For dem handler det mest bare om at skabe et univers.

At åbne Roskilde Festival på Orange Scene har været bandets store drøm, siden de spillede på festivalen i 2016, og det er et mål, de bevidst har arbejdet hen imod.

De mener selv, at deres musik er skabt til den slags scener.

Da de fik det at vide i januar, var det dét, der fyldte allermest resten af året. Det blev en milepæl i deres karriere.

- Først tænkte jeg: 'Shit mand, nu skal vi spille på den store scene'. Det var det vildeste øjeblik, da vi følte, at vi havde erobret scenen - vi er jo bare tre drenge fra Viborg og en fra Gentofte – det moment at få lov til at bukke for 60.000 mennesker var helt specielt, siger Martin.

I april udgav gruppen deres første album. Det har været en dannelsesrejse for Martin, som tidligere var kendt som 'Martin fra X Factor', og derfor har det også været en hård proces for ham. Med albummet skulle han bevise sit værd som artist og band, selvom han allerede havde udgivet en ep og flere singles. Flere hundrede sange er blevet skrevet og skrottet siden 2009.

- Jeg var meget spændt og obs på alle detaljer op til sidste sekund i processen. Det var svært at trykke på go-knappen og vide, at nu er der ikke mere, jeg kan gøre. Det var virkelig nervepirrende.

Albummet blev taget rigtig godt imod, og efter Saveus havde turneret landet rundt over sommeren, blev efteråret brugt på at kigge indad og skrue lidt ned for blusset og forberede et nyt show.

- Vi er lidt nogle landmænd på det punkt. Vi prøvede at tage et par skridt tilbage og se på maskineriet, og hvordan vi kan finpudse det, så vi bliver ved med at udvikle os, siger Martin.

Toget har kørt med fuld fart i 2018. En af måderne, drengene kommer ned i gear på, er ved at mødes en gang om ugen og spille spil.

Dr.dk mødte dem til en omgang ‘Mansion of Madness’ hjemme hos Martin i Nordvest-kvarteret i København.

 • Martin holder game night, hvor de to bandmedlemmer Simon (bagerst tv.) og Kasper (bagerst th.) er med. Han har boet i København siden 2012, hvor alle vennerne flyttede derover. Derudover er Frederik Folke (tv.) og Mads Bering også med. De er alle venner og har kendt hinanden, siden de gik i gymnasiet sammen i Viborg. (Foto: Betina Garcia © dr)
  1 / 11
 • Bandet mødes til spilaften en gang om ugen, hvor de hygger sig, drikker en øl og snakker om løst og fast. - 'Nu skal vi lige prøve et fucking sygt brætspil', tænkte jeg, da jeg googlede verdens bedste brætspil og fandt 'Mansion of Madness', griner Martin. Bandet er meget inspireret af universer, og det er også i spillene, at de får lidt af deres inspiration til deres visuelle udtryk. (Foto: Betina Garcia © dr)
  2 / 11
 • 'Mansion of Madness' handler om et univers, hvor der er rædsel og mystik, og spillerne skal hjælpe hinanden for at kunne løse det, mens de bekæmper monstre. - Det er sjovt, at vi er sammen i spillet og skal hjælpe hinanden for at kunne løse og gennemføre spillet. Vi er lidt nogle nørder, for vi elsker universer og monstre, og hvor der er noget 'lord', siger Martin. (Foto: Betina Garcia © dr)
  3 / 11
 • Simon og Martin kender hinanden fra Viborg Katedralskole. - Vi er altid venner og fjoller sammen. Vi er lidt mere som en familie og kender hinanden så ufatteligt godt og er med til at holde hinanden nede på jorden, siger Martin. (Foto: Betina Garcia © dr)
  4 / 11
 • Kasper Krabbe (tv.), som spiller guitar, er glad for at være en del af bandet og vil gerne fortsætte længe endnu. - Vi håber jo på, at det her skal være noget langsigtet. Jeg tror på, at vi også sidder her om fem år. - Vi har altid arbejdet efter, at projektet skal være noget større end bare lige det sædvanlige, og det går vi målrettet efter, tilføjer Martin. (Foto: Betina Garcia © dr)
  5 / 11
 • På en af hylderne er en samling af tegneserier og X-Men-figuren Wolverine fra Marvel-universet. Udover tegneserier elsker Martin også computerspil. (Foto: Betina Garcia © dr)
  6 / 11
 • - Som artist bliver man nødt til at tro på sig selv og være selvsikker. Man behøver ikke at være et røvhul, men selvsikker. Det skal være okay, at ikke alle kan lide det, man laver, for ellers kan man ikke være artist. (Foto: Betina Garcia © dr)
  7 / 11
 • - Da vi sad her på samme tidspunkt sidste år, havde vi ingen idé om, hvor vildt det her år ville blive. Året endte med at blive det vildeste og meget større, end vi havde forventet. Man kan slet ikke forestille sig, hvor stor en oplevelse det er for projektet at få lov til at åbne Roskilde Festival. Det kan man ikke forberede sig på som kunstner, og når man så oplever det, så er det bare så ekstremt meget større – det endte med at fylde tre måneder før og tre måneder efter, siger Simon. (Foto: Betina Garcia © dr)
  8 / 11
 • Martin og Simon startede med at spille magic cards og gik sidenhen over til brætspil. Når de er på turné, spiller de altid magic cards, inden de går på scenen. - Det må være noget af det mindst stjerne-agtige, vi gør. Det dulmer nerverne, når vi er på tour og får os til at slappe af, griner Martin. (Foto: Betina Garcia © dr)
  9 / 11
 • Et fremtidigt mål for bandet er udlandet. - Det er i Danmark, at vi vokser lige nu, og vi har en klar ambition om at rykke ud, men det kræver rigtig meget og ville gøre, at vi skulle nedprioritere Danmark. Vi vil meget gerne til udlandet på et tidspunkt, men som det er nu, synes vi, at der er så mange dejlige ting at arbejde med her, så det er det, vi prioriterer, siger Martin. (Foto: Betina Garcia © dr)
  10 / 11
 • Bandet tager sig en pause fra spillet og får sig lidt aftensmad. I efteråret har de skruet lidt ned for blusset og finder roen, inden de skal spille deres hidtil største egne koncerter og skal tilbage i studiet i foråret og skrive nye sange. - Man skal huske at nyde den her proces, fordi alle de her ting, som vi laver, udfolder sig på så kort tid og er en kæmpe oplevelse og overvældende, men man skal nyde de her stille perioder, for når toget ligesom kører, så kører det med 130 kilometer i timen, siger Kasper Krabbe. (Foto: Betina Garcia © dr)
  11 / 11
Facebook
Twitter