Skal du skælde ud på din eks? Drew har lige skrevet den perfekte sang til dig

Drew er P3's Uundgåelige med 'Hard to Love', der er inspireret af oplevelser fra et tidligere forhold.

(Foto: Polina Vinogradova)

Du kender det sikkert godt: Du har haft et skænderi med kæresten, og nu sidder du alene og skumler over alt det, du skulle have sagt.

Det er dét scenarie, den dansk-walisiske sanger og musiker Drew beskriver på sin nye single, 'Hard to Love'.

0:00

Nummeret, der både er popmelankolsk, r'n'b-melodisk og konfronterende, er inspireret af oplevelser med en ekskæreste. Men hvor melodien blev til på kort tid, så krævede teksten en del mere arbejde.

- Fordi det er meget ærligt, så var det vigtigt at sige det rigtigt, med den rigtige tone. Jeg kunne godt mærke, at den ville noget mere, fortæller hun.

Hvad ville du gerne sige?

- Det er lidt en skældudsang. Det tror jeg godt, man kan fornemme, siger hun med at grin. Det er alle de argumenter, du har, når du har forladt diskussionen. Når man står i bruseren og tænker "så skulle jeg have sagt det og det, så havde jeg vundet den diskussion".

- Det er specielt at udgive det, når det handler om en bestemt person. Det har plaget mig lidt at vide, at han godt ved, hvem det er til, siger hun og fortsætter:

- Der er to sider af sagen. Der er en 'kan du fatte det?'-side, men jeg er jo heller ikke fejlfri, selv om jeg ville ønske det. Men det er en reprimande, according to my rules.

Man lærer af at stå alene

'Hard to Love' er denne uge P3's Uundgåelige. Det er Drews kun anden single, men tag ikke fejl: hun har masser af musikalsk erfaring.

Før hun sprang ud som soloartist, boede hun nemlig i fem år i England, hvor hun som en del af den elektroniske duo DREWXHILL opnåede opmærksomhed fra både den indflydelsesrige radiovært Pete Tong og producere som Skrillex, Jamie xx (fra The xx) og Four Tet.

- Vi var på BBC Radio 1, nærmest før vi var i gang. Det var ret sindssygt, at der så tidligt var interessere fra alle mulige sider, selv om vi slet ikke var klar til det, husker Drew tilbage.

- Vi havde en lyd, men vi havde ikke særlig mange tracks. Så stod folk bare og ventede på, at vi kom med en masse. I alle projekter og al kunst, der starter, skal man igennem en masse, før man kommer til nogen gode ting, og det skulle vi også.

(Foto: Polina Vinogradova)
0:00

Efter fem år valgte makkerparret dog at bryde op.

- Det er rigtig svært at lave indie-elektronisk-undergrunds-deephouse, når du også gerne vil lave sange a la det, Justin Bieber har gjort på 'Purpose'.

- For mig var det svært at forene, jeg ville gerne lave noget andet. Jeg kunne mærke det i maven, fortæller hun og tilføjer:

- Det var helt klart den fedeste beslutning, for man lærer meget af at stå alene.

Lever drømmen hver dag

Efter at have droppet duoformatet rejste Drew sidste år tilbage til Danmark for at kickstarte solokarrieren, og med en P3's Uundgåelig i rygsækken, supportjobs for Alex Vargas og Dúné og en forestående koncert på Spot Festival i Aarhus er hun godt i gang.

Spørger man til, hvad næste skridt er, svarer hun, at "der kommer meget mere musik i år, det kan man roligt sige". Men hvad er det vildeste, hun drømmer om?

- Jeg kunne godt sige til dig, at jeg vil overtage verden. Men hvis jeg er ulykkelig, mens jeg gør det, så er det ikke drømmen, svarer hun.

- Det diplomatiske svar er, at jeg lever drømmen lige nu. Jeg står op hver morgen og elsker det, jeg laver. Det er det vigtigste for mig: at det skal være sjovt og fedt.

FacebookTwitter