Skandale-rapper overrasker dansk publikum: 'Han var vildt ydmyg og nede på jorden'

Den hypede rapper Lil Xan uddelte krammere under sin koncert torsdag aften.

Det var ingen udfordring for den 22-årige rapper at få sit unge publikum til at skråle med på sange om depression, stoffer og ulykkelig kærlighed i Amager Bio torsdag aften. (Foto: Kasper Månsson © dr)

- Xanarchy! Xanarchy! bragede det gentagne gange fra højtalerne.

Torsdag aften stod i rappens tegn, da californiske Lil Xan og hans crew indtog scenen i Amager Bio i København.

Det stak hurtigt af, da Lil Xan med det borgerlige navn Nicholas Diego Leanos begyndte at uploade musik på Soundcloud og YouTube i 2016.

Den i dag 22-årige, ansigtstatoverede rapper, der har opkaldt sig selv efter angstmedicinen Xanax, slog for alvor igennem med hittet 'Betrayed' i 2017 og fik efterfølgende en turné udsolgt på kun fem timer. Og nu er han altså draget på sin første af slagsen i Europa.

Lyt til Lil Xans gennembrudshit, mens du læser videre:

0:00

Måske kender du ham fra sladderhistorierne, der konstant florerer om ham - den ene vildere end den anden.

På internettet kan man blandt læse om hans korte, dramatiske forhold til Mileys Cyrus' søster Noah Cyrus, hvordan han efter sigende blev indlagt efter at have spist for mange Hot Cheetos-chips, og om hans nylige offentliggørelse af kæresten Annie Smiths graviditet, som skeptiske fans på sociale medier påstår er falsk.

Publikum var ellevilde, da Lil Xan, efter to opvarmningsshows, endelig gik på scenen. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Lige meget hvad er Lil Xan svær at komme udenom på nutidens hiphopscene præget af unge mænd med ansigtstatoveringer og tekster om depression og stoffer; de såkaldte Soundcloud-rappere, som i disse år dukker op af lyddelingsplatformens dyb én efter én.

Hoppende ungdomsfest

Koncerten i Amager Bio var Nicholas Diego Leanos' første show i København.

Og at dømme ud fra stemningen i salen, da den rygsækbærende rapper endelig – efter et opvarmningsshow af danske Baby Bino og Louis Valuta efterfulgt af Lil Xans gæsterapper, Eliozie, og dj'en Kinfolk Jon – trådte ind på scenen, var det på høje tid.

Og det på trods af, at salen kun var halvt fyldt.

- Vi er kommet hele vejen fra L.A. for at fucke med jer, for vi elsker jer så meget, lød det begejstret fra Lil Xan, som umiddelbart ikke lod sig påvirke af det ikke overvældende fremmøde.

På få øjeblikke fik han publikum, der primært bestod af unge mænd og børn, hvis forældre så ud til at være parkeret bagerst i salen, til at hoppe, som gjaldt det deres liv, og hænder og lysende mobiltelefoner røg i vejret adskillige gange.

Et kig rundt i salen afslørede, udover det relativt lave aldersgennemsnit, enkelte 'Xanarchy'-t-shirts og -huer og ansigtsmaling i stil med Lil Xans tatoveringer.

- Jeg er ikke anderledes end nogen af jer. Hvis det ikke var for jer, ville jeg ikke være her, erklærede Lil Xan taknemmeligt fra scenen.

Undervejs i koncerten fik han hyldet sine afdøde rapkolleger, "legenderne, der lever for evigt", Lil Peep og Mac Miller, der gik bort i henholdsvis 2017 og 2018. Førstnævnte med sangen 'Awful Things', som publikum tog pænt imod.

- Jeg kendte ham ikke personligt, men jeg savner ham hver dag, sagde Lil Xan om sin tidligere rap-kollega Lil Peep, der døde af en overdosis i 2017. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Der blev skiftevis hældt vand udover og delt vandflasker ud til publikum fra scenen, mens der blev skrålet med på Lil Xans største hits, blandt andre 'Betrayed' og Diplo-samarbejdet 'Color Blind'.

Og der lød også en hilsen til den amerikanske præsident, som ikke var til at tage fejl af:

- Fuck Donald Trump!

Lyt til Lil Xan og Diplos 'Color Blind', mens du læser videre:

0:00

Ydmyg og ærlig

Lil Xan, som fra scenen fik understreget, at han fremover vil kaldes Diego, havde i virkeligheden ingen særlige ambitioner om at blive rapper. Han prøvede derimod lykken som fotograf til rapkoncerter – indtil hans kamera blev stjålet, og han konkluderede, at det simpelthen var billigere at lave musik end at købe et nyt.

Og ifølge publikum, der var dukket op til koncerten i Amager Bio, tog han dengang det helt rigtige karrierevalg.

- Det var for sindssygt! Han har den vildeste kontakt med publikum. Og så er han vildt ydmyg og nede på jorden, erklærede Natascha Beck-Busiuk på 16 år.

Hun var taget til koncerten med sin efterskolekammerat, Lasse Boutrup Jensen, som var lige så begejstret:

- Vi sad og ventede udenfor i otte timer, og så vinkede han os over og snakkede med os i 20 minutter og lavede videoer til os på vores telefoner. Han var så taknemmelig over, at vi havde siddet i kulden så længe.

De var enige om, at 'Betrayed' og 'Color Blind' var aftenens højdepunkter. Men en tredje sang betød også noget helt særligt for især Lasse:

- Jeg er kæmpe fan af Lil Peep, jeg var ved at dø, da han døde. Så at høre 'Awful Things' megahøjt, det var en drøm, jeg aldrig havde regnet med ville gå i opfyldelse! Det rørte mig.

Også den tidligere X Factor-vinder fra gruppen Place On Earth, Mille Hassenkam, var godt tilfreds, selvom hun normalt ikke er til hiphop. Hun hørte koncerten med sine søskende, Theodor og Annika.

- Koncerten var fed, da den kom i gang! Der var lidt lang ventetid inden, det var ikke så fedt. Men han er jo så L.A. som nogen kan være – spiser Cheetos og taler om Xanax hele tiden. For mig er det indbegrebet af nutidens ungdom. Og så elsker jeg, at han rendte rundt med rygsæk, sagde hun.

  • - Lil Xan er en stjerne! Han føler sig ikke for kendt til at komme ned blandt publikum og give dem en krammer, sagde Lasse Boutrup Jensen, som var til koncerten med efterskoleveninden Natascha Beck-Busiuk. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • De tre søskende, Theodor, Mille og Annika Hassenkam på 14, 18 og 21 fra Ølstykke, var begejstrede for koncerten i Amager Bio, selvom det primært er Theodor, der dyrker Lil Xan. - Theodor gør os street, lød det fra Mille. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • - Der var god energi og folk var glade, alle hoppede. Jeg har selv været nede med en depression, og jeg synes, det er rigtig fedt, at rapperen Eliozie sagde, at man kunne skrive til ham på sociale medier, hvis man har det dårligt, sagde Alberte Holt Jensen på 14, som havde veninden Sisse Egelund Fenger med. (Foto: Kasper Månsson © dr)
1 / 3

Alberte Holt Jensen og veninden Sisse Egelund Fenger havde ikke haft de store forventninger på forhånd. Men torsdag aften lod de sig overbevise af den 22-årige rapper.

- Jeg er virkelig hooked! Showet var rigtig fedt. Og jeg kan godt lide, at han er åben om, at han har lidt af depression og sætter ord på de her ting. Det kan jeg selv relatere til, og det er fedt, han står for noget andet end at være perfekt på Instagram, mente Alberte Holt Jensen på 14 år.

På trods af en kun halvt fyldt sal, kastede Lil Xan sig ud i adskillige forsøg på at crowdsurfe - og erklærede sin kærlighed til publikum igen og igen. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter