Skandaleramt sanger er nomineret til stor prisfest – men bandlyst fra at deltage

Countrysangeren Morgan Wallen har toppet de amerikanske hitlister, men kom tidligere i år i modvind på grund af racistiske udtalelser i en video.

Den 28-årige amerikanske countrysanger Morgan Wallen er blevet nomineret til American Music Awards, der har bandlyst ham fra showet på grund af racistiske udtalelser. (Foto: Timothy Norris © Getty Images)

Kan man være nomineret i flere kategorier til American Music Awards og samtidig være bandlyst fra at deltage i prisuddelingen?

Ja, tydeligvis.

Det er nemlig tilfældet for countrysangeren Morgan Wallen, der tidligere på året toppede den amerikanske Billboard-albumhitliste med pladen 'Dangerous: The Double Album'.

Det sker, efter at han tidligere i år kom i modvind for at bruge et racistisk udtryk i en lækket video. Det fik den amerikanske musikbranche til at reagere med skarp kritik af den ellers populære musiker, og sagen blev debatteret heftigt på internettet og i country-miljøet.

Det fik pladeselskabet Big Loud Records til at suspendere Morgan Wallen, ligesom streamingtjenesterne Spotify og Apple Music besluttede sig for at fjerne ham fra deres playlister.

Morgan Wallen undskyldte sin udtalelse kort tid efter, mens han senere annoncerede, at han ville aflyse alle sine koncerter i løbet af sommeren for at "stræbe efter at blive bedre".

Alligevel er han dog blevet bandlyst fra prisuddelinger som Billboard Music Awards, der fandt sted i maj – hvor han endte med at vinde tre ud af seks mulige priser – og fra countrygenrens årlige prisuddeling Country Music Awards, der bliver afholdt den 10. november.

Og nu er der endnu en prisuddeling i rækken, der heller ikke ønsker countrysangerens selskab, nemlig den populære American Music Awards, der bliver afholdt den 21. november.

Udelukket fra musikbranchen - men hitter stadig

Morgan Wallen er netop blevet nomineret i to kategorier ved American Music Awards: 'Årets mandlige country-artist' og 'Årets country-album'. Men han må altså ikke deltage ved prisfesten.

Det oplyser organisationen MRC Live & Alternative, der står bag American Music Awards, der understreger, at de ikke selv står bag nomineringen af Morgan Wallen.

- Som noget unikt blandt prisuddelinger bestemmes de nominerede til American Music Awards ud fra deres præstationer på Billboards hitlister, og er derfor ikke valgt af en jury eller medlemmer, lyder det i en udtalelse fra organisationen, som uddyber:

- Morgan Wallen er nomineret i år baseret på hitlisterne. Da hans opførsel ikke stemmer overens med vores kerneværdier, vil vi ikke inkludere ham i showet på nogen måde. Vi planlægger at evaluere hans fremskridt i forhold til at lave meningsfuldt arbejde som en allieret med det sorte samfund, og vi vil overveje hans deltagelse i fremtidige shows.

Selvom den amerikanske musikbranche tilsyneladende stadig ikke vil have noget at gøre med Morgan Wallen, tyder hans succes på hitlisterne på, at folk bestemt ikke er holdt op med at lytte til hans musik. Tværtimod.

Det blev allerede tydeligt i ugerne efter, at den lækkede video dukkede op.

For hans seneste album blev ved med at være nummer ét på Billboards albumhitliste – endda i så lang tid, at det blev dét countryalbum, der har toppet den anerkendte hitliste i længst tid nogensinde.

Der er derfor også mulighed for, at Morgan Wallen kan vinde i de kategorier, han er nomineret i til American Music Awards. Det er nemlig ikke branchen men i stedet fans, der stemmer og dermed bestemmer, hvem der vinder priserne ved showet.

Ung sanger i spidsen med flest nomineringer

Morgan Wallen er ikke den eneste, der i år har scoret nomineringer til American Music Awards. Også musikstjerner som The Weeknd, Taylor Swift og Drake er blandt dem, der er i spil til statuetterne.

Men det er den 18-årige Olivia Rodrigo, der har den største chance for at gå hjem med en pris.

Til American Music Awards 2021 er Olivia Rodrigo den musikstjerne, der har fået flest nomineringer. Det er blevet til hele syv – blandt andet som 'Årets artist' og 'Årets nye artist'. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Den anmelderroste popstjerne lægger sig nemlig i spidsen som den artist, der har modtaget flest nomineringer – det er blevet til syv kategorier, blandt andet i hovedkategorierne 'Årets kvindelige artist', 'Årets nye artist' og 'Årets artist'.

I sidstnævnte kategori, der er showets helt store pris, er hun i selskab med verdensstjerner som Ariana Grande, BTS, Drake, Taylor Swift og The Weeknd.

Se den fulde liste over nominerede ved American Music Awards her.

FacebookTwitter