Skuddræbt rapstjerne blev kun 20 år: Nu hitter han som aldrig før

Pop Smoke, som blev dræbt i februar, er årets mest populære artist på SoundCloud. Og han er langt fra den eneste rapper, der har hittet stort efter sin død.

Pop Smoke hitter stort med sit debutalbum, der udkom flere måneder efter hans død i februar. (Foto: Claudio Lavenia © Getty Images)

Det kan godt være, rapperen Pop Smoke ikke er her længere, men hans musik lever i den grad videre.

Streamingplatformen SoundCloud har for nylig udnævnt Pop Smoke som årets mest populære artist.

Drill-kometen, der kun nåede at blive 20 år, er blevet streamet næsten 192 millioner gange i løbet af året og har 409.000 følgere på SoundCloud. Hans nummer 'For the Night' - som i øvrigt er lavet i samarbejde med den 22-årige danske producer Christoffer Buchardt Markussen - alene har fået 40 millioner afspilninger på platformen.

Lyt til Pop Smoke med 'For the Night (feat. Lil Baby & DaBaby)' her:

0:00

- Drill-stjernen fra Brooklyn var elsket af SoundCloud-brugerne, og de bliver ved med at vise det, skriver SoundCloud i deres årsopsummering.

Der er i øjeblikket 65 tilgængelige numre med Pop Smoke på SoundCloud, inklusiv numre fra rapperens debutalbum, der udkom i sommer - måneder efter hans død.

Pop Smoke, hvis rigtige navn var Bashar Barakah Jackson, blev i februar skuddræbt i et hus i Los Angeles, hvor han overnattede. Fire mænd, der efter sigende har banderelationer, er senere blevet sigtet for drabet, der skulle være blevet begået i forbindelse med et røveri.

Rapperen, som har arbejdet sammen med 50 Cent, Skepta, Nicki Minaj og DaBaby, blev efterfølgende overført til et hospital, hvor han døde.

Mere musik på vej

Pop Smoke debuterede i 2019 med singlen 'Welcome to the Party' og nåede at udgave de to mixtapes 'Meet the Woo' og 'Meet the Woo 2' inden sin død.

Med masser af omtale, hype og afspilninger var han godt på vej mod stjernerne og sit store gennembrud.

Pop Smoke er blevet anerkendt og hyldet i stor stil efter sin død. I oktober vandt han prisen for 'Best New Hip Hop Artist' ved 2020 BET Hip Hop Awards. (Foto: Claudio Lavenia © Getty Images)

Men selvom rapperen ikke selv fik lov at opleve det, kom gennembruddet alligevel for alvor i løbet af 2020.

Debutalbummet 'Shoot for the Stars Aim for the Moon', som snart fylder et halvt år, toppede hitlister, da det udkom, og ligger stadig højt på Billboards 200-hitliste. På Spotify er flere numre fra albummet afspillet flere hundrede millioner gange hver.

Hittet 'What You Know Bout Love' er blevet afspillet næsten 300 millioner gange på Spotify. Lyt til det her:

0:00

Og her stopper rapperens musikalske eventyr tilsyneladende ikke. Pop Smokes manager, Steven Victor, afslørede i sommer, at der er flere posthume projekter med rapperen som afsender på vej.

Ifølge Victor arbejdes der på både flere album og samarbejder med producerne 808 Melo, AXL Beats og Rico Beats.

Posthume udgivelser trender - men er ikke en ny ting

Pop Smoke er ikke den eneste unge rapper, der i den seneste år har udgivet musik og toppet hitlister efter sin alt for tidlige død.

Amerikanske Juice WRLD på 21 – med det borgerlige navn Jarad Higgins - døde af en overdosis i december 2019, og i juli i år udkom albummet 'Legends Never Die', som var sammensat ud fra materiale, rapperen havde efterladt sig. Efter udgivelsen fløj fem af sangene ind på top ti på Billboards Hot 100-hitliste på samme tid, og i 2020 var han den fjerdemest lyttede artist globaltSpotify.

Lyt til 'Man of the Year' fra Juice WRLDs album 'Legends Never Die':

0:00

Rapperen XXXTentacion blev skuddræbt i sin bil i 2018 i en alder af 20 år og har efter sin død udgivet to album – lige så mange, som han nåede at udgive i live.

Hitmageren Mac Millers seneste udgivelse 'Circles' er fra i år, selvom han døde af en overdosis i 2018 som 26-årig. Og det andet album 'Come Over When You’re Sober, Pt. II' fra rapperen Lil Peep udkom i 2018 - et år efter hans død i 2017.

Posthume rapalbum er dog ikke en ny ting. Den ikoniske rapper Tupac har eksempelvis udgivet flere album siden sin død i 1996. Heriblandt 'The Don Killuminati: The 7 Day Theory', der udkom nogle måneder efter hans død, og 'Better Dayz' fra 2002.

Ligeledes står The Notorious B.I.G., som er blevet kaldt "den bedste rapper nogensinde", bag musik, der er udkommet, efter han i 1997 blev myrdet som 24-årig. Blandt andre albummet med den passende titel 'Life After Death', som landede i pladebikse verden over seksten dage efter rapperens død.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter