Slagtet af juryerne - men elsket af tv-seerne: Så tæt var på Danmark på en plads i Eurovision-finalen

Tv-seerne havde stemt Danmark videre til finalen i Eurovision Song Contest, viser de officielle tal.

Fyr og Flamme, der består af Laurits Emanuel (tv.) og Jesper Groth, var tæt på at få en plads i årets Eurovision-finale. (Foto: SANDER KONING © Ritzau Scanpix)

Det blev ikke til en dansk finaleplads ved dette års Eurovision – men det var tæt på.

Meget tæt på endda.

I nat offentliggjorde arrangørerne bag den traditionsrige musikkonkurrence stemmetallene for årets to Eurovision-semifinaler, og de afslører, at Danmark og duoen Fyr og Flamme var lige ved at stryge videre til finalen.

I torsdagens semifinale endte Danmark nemlig på en 11. plads med 89 point.

Dermed var Danmark altså bare én placering fra en billet videre til lørdagens Eurovision-finale, som gives til de ti bedst placerede lande i hver semifinale.

En finalebillet, som de europæiske tv-seere i dén grad mente, Fyr og Flamme havde fortjent.

Den fyrige danske Grand Prix-duo scorede nemlig point hos tv-seerne i alle lande på nær ét - Moldova - og i alt blev det til 80 point, hvilket gav Danmark en syvendeplads i seerafstemningen.

Se Fyr og Flammes optræden i semifinalen her:

Slagtet af juryen

Men mens seerne var glade for Danmark, var fagjuryerne, der står for halvdelen af det samlede resultat, mildt sagt knap så begejstrede for det danske Eurovision-bidrag, 'Øve os på hinanden'.

Blot ni point skænkede juryerne Fyr og Flamme, der i juryafstemningen endte som nummer 14 ud af 16 lande.

Kun juryerne i Island, Finland, Østrig og Tjekkiet mente, at Danmark fortjente point.

Selvom Danmark altså placerede sig lige uden for top ti i torsdagens semifinale, var der dog stadig et stykke vej mod finalen. 23 point skilte nemlig Danmark og aftenens tiendeplads, Albanien, der samlet fik 112 point fra juryer og tv-seere.

Stemmetallene viser også, at årets to semifinaler blev vundet af henholdsvis Malta og Schweiz, mens Irland og Letland endte på sidstepladsen i hver deres semifinale.

Det blev Italien og bandet Måneskin, der i sidste ende løb med guldet ved lørdagens Eurovision-finale.

FacebookTwitter