Slut med 'Old Town Road' i top: 17-årig popstjerne skriver historie på amerikansk hitliste

Populære Billie Eilish er den første sanger, der er født i dette årtusinde, til at toppe hitliste.

Billie Eilish kommer verden rundt denne sommer. Hun har blandt andet optrådt på Tinderbox og ikke mindst den store britiske festival Glastonbury, som billedet her er fra. (Foto: Samir Hussein © Getty Images)

Hun har ligget solidt på andenpladsen de seneste ni uger, og nu sker det så - den 17-årige popstjerne Billie Eilish topper for først gang den amerikanske Billboard Hot 100-hitliste.

Det gør hun med sin single 'Bad Guy', der har været et hit i store dele af verden siden foråret. Men det er altså først nu, at sangen når førstepladsen i popstjernens hjemland efter de mange uger som nummer to.

Dermed er Billie Eilish den første, der er født i dette årtusinde, til at sætte sig på førstepladsen på hitlisten. Og hun er også den, der har ligget flest uger nummer to for så at træde op på førstepladsen bagefter.

Det skriver Billboard.

Overtager førsteplads efter rekordholder

Det betyder samtidig, at rapperen Lil Nas X må vinke farvel til førstepladsen - indtil videre i hvert fald - efter at have toppet den amerikanske Billboard Hot 100-hitliste med sin 'Old Town Road', som han har indspillet sammen med countrysangeren Billy Ray Cyrus.

Hans sang nåede at ligge nummer et på hitlisten i imponerende 19 uger, hvilket er rekord. Men der er ingen sure miner fra rapperen over at miste førstepladsen.

'Tillykke til Billie Eilish! Du fortjener det!', skriver Lil Nas X på Twitter.

Billie Eilish, der fylder 18 år i december, og hendes melankolske popsange har taget verden med storm - særligt siden hendes debutalbum 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' udkom i marts.

Midt i succesen optrådte hun på den fynske festival Tinderbox i juni, og i den forbindelse talte vi her på dr.dk med popstjernen, der ser sin unge alder som en fordel.

- Folk synes, det er sejt, at du er så ung og har succes. Hvilket jo er ret uretfærdigt, for du kan være 40 år og gøre præcis det samme som en 14-årig, men det er den 14-årige, der løber med alt opmærksomheden. Men hey, jeg drager jo nytte af det, så jeg klager ikke, sagde Billie Eilish.