Sofie er blevet kaldt den næste danske verdensstjerne: 'Det er mega syret'

Den danske sangerinde Dopha drømmer selv om at slå igennem i udlandet.

23-årige Dopha hitter stort for tiden. Til efteråret drager hun ud på en lille mini-turné, der blandt andet vender vejen forbi Aarhus, Roskilde og Odense. (Foto: © pressefoto)

"Måske hedder den næste danske verdensstjerne Dopha?"

Sådan skrev avisen Politiken sidste efterår om 23-årige Sofie Daugaard Andersen, der under kunstnernavnet Dopha lige nu hitter stort med numre som 'Happy For Me' og 'September Till June'.

Begge numre har allerede høstet både streams og radioafspilninger i hobevis, og selvom hun blot har tre singler under bæltet, så tyder noget altså på, at Politikens spådom måske ikke er helt hen i vejret.

Selv kalder den unge sanger den musikalske succes for "surrealistisk".

- Det er mega syret sådan at blive udråbt til en potentiel verdensstjerne, for jeg er jo bare Sofie fra Romalt. Jeg føler mig jo ikke som en verdensstjerne, når jeg går rundt og spiser havregrød eller ringer til mine forældre og hører, om jeg skal tage en kage med hjem, vel?, siger Dopha med et grin.

Hør hittet 'Happy For Me' her:

0:00

Drev sig selv til vanvid

Sofie 'Dopha' Daugaard Andersen er vokset op i den lille Randers-forstad Romalt - en rigtig provinsperle med skov, åbne marker, lange landeveje og grønne cykelstier. Barndommen foregik i et gammelt sommerhus, hvor hendes forældre stadig bor den dag i dag.

- Det var både dejligt at vokse op et sted som Romalt, men også super kedeligt til tider. Der var masser af tid og ro til at tænke og fordybe sig, men det var også hårdt at vide, at der skete alt muligt ovre i København, når man selv sad og kiggede ind i en skov, forklarer Dopha, der med egne ord "kedede sig rigtig meget" som barn, men lærte at bruge kedsomheden til noget positivt.

- Nogle gange kunne jeg drive mig selv til vanvid, fordi jeg kedede mig så meget. Men al den tid gav mig også plads til virkelig at dyrke min fantasi, drømme stort og nørde med musikken. Jeg havde et karaokeanlæg, da jeg var lille, som jeg legede med stort hver eneste dag. Så fandt jeg på mine egne historier, som jeg begyndte at sætte musik til senere.

Det gør hun stadig - det med at sætte musik til sine egne tanker og fortællinger - men i dag er rækkevidden for de hjemmekreerede kompositioner noget større.

For eksempel er Dophas musik alene på DR's radiokanaler allerede blevet spillet tæt på 4.000 gange. Til sammenligning er Justin Biebers tre seneste singler samlet blevet spillet 340 gange.

Hør nummeret 'September Till June' her:

0:00
Dopha nævner blandt andre Taylor Swift og Lana Del Rey som inspirationskilder til sin musik. (Foto: © pressefoto)

Drømmer om udlandet

For Dopha er det vigtigt at nå så langt ud med sin musik som muligt. Ikke nødvendigvis for at høste succes eller pleje sit ego, men fordi hun gerne vil gøre en forskel med sin musik.

- Det er virkelig vildt at se, hvordan man kan røre folk med sin musik og se det give genklang hos andre. Når jeg skriver sange, koger jeg mine dybeste tanker og følelser ned, og det er virkelig dejligt at se dem spejlet i andre mennesker, som pludselig også kan relatere til de ting, siger Dopha, der har modtaget flere "virkelig søde beskeder" på Instagram fra folk, der nyder hendes musik.

- Det kan være ret overvældende, at man pludselig er så meget i kontakt med dem, der faktisk oplever din musik. Selvfølgelig laver jeg først og fremmest musik for min egen skyld, men jeg bliver simpelthen så glad, når jeg kan se, at mine sange og tekster taler til andre mennesker.

Spådommen om et liv som verdensstjerne?

Til spørgsmålet om, hvorvidt hun også selv drømmer om at slå igennem i udlandet, lyder der prompte et rungende "Ja!"

- Det gør jeg helt sikkert. Kender du det, når man drømmer, og man har et billede i hovedet af, hvordan ens drøm tager sig ud? Jeg kan totalt se mig selv på en kæmpe scene i udlandet, mens publikum står og synger med på min musik. Det er dét, jeg går og drømmer om.

Hør Dopha synge sin egen udgave af Mø-hittet 'Blur' i 'Musiksommer på P3':