Soluna synger om hårdt breakup: 'Nu har han endnu en grund til at synes, jeg er en idiot'

Den tidligere Grand Prix-vinder Soluna Samay er tilbage med ny musik.

28-årige Soluna Samay har skrevet en sang om sit forliste forhold. (Foto: Angela Blumen)

For halvandet år siden slog den 28-årige sanger og sangskriver Soluna Samay op med sin daværende kæreste - og bruddet var ikke kønt.

Forholdet havde længe været turbulent, og den unge sangerinde og hendes ekskæreste skiltes mildest talt ikke som gode venner.

- De fleste har nok prøvet at ende et forhold, hvor man ikke er supergode venner bagefter, og der er mange følelser i klemme. Det kan være svært at ønske den anden det bedste, og sådan var vores forhold, siger Soluna Samay, hvis nye single 'One More Reason to Hate Me' tager udgangspunkt i det forliste forhold.

Ifølge hende selv modtog hun en del hårde og grove beskeder fra sin ekskæreste efter bruddet.

- Jeg fik en masse grimme ting at vide omkring mig selv, og på et tidspunkt kunne jeg slet ikke finde rundt i, hvem jeg var. For havde han ret? Var jeg virkelig så forfærdelig? Det var virkelig en svær periode, siger Soluna Samay.

Sangerinden følte ikke kun, hun havde mistet forbindelsen til sig selv, men også til musikken.

- Det forhold havde påvirket mig både menneskeligt, men også kreativt. Jeg havde ikke lavet særlig meget musik, fordi forholdet bare overtog alt. Da vi så slog op, ramte det hele mig samtidig – både bruddet, men også den kreative krise. Jeg følte, jeg havde mistet mig selv, og det var virkelig svært og voldsomt at indse, at jeg havde givet mig selv og min kreativitet lov til at forsvinde, siger Soluna Samay.

Soluna Samay er født af tysk-schweiziske forældre og er vokset op på Bornholm. (Foto: Angela Blumen)

Fik nok af triste break up-sange

Soluna Samay vidste, at hun skulle videre oven på det svære brud - og at det skulle ske gennem musikken.

Derfor meldte hun sig til en sangskriverlejr, hvor hun sammen med en gruppe amerikanske sangskrivere fik lov til at arbejde på nye sange.

Hun havde brug for at få sine følelser ud og genantændt sin kreativitet.

De næste par dage brugte hun på at skrive sin smerte og sine tanker ned gennem noder og lyrik. Hvor ked af det, hun var, og hvor trist det hele så ud.

Men på sangskriverlejrens fjerde og sidste dag fik hun nok.

- Det eneste, jeg kunne snakke og skrive om, var mit brud. Jeg sad hele tiden og havde ondt af mig selv, men til sidst havde jeg simpelthen skrevet nok triste sange. Nu ville jeg skrive noget mere positivt og prøve at se min situation fra en anden vinkel.

Resultatet blev nummeret 'One More Reason to Hate Me', Soluna Samays seneste single.

Hør 'One More Reason to Hate Me' her, mens du læser videre:

0:00

Sangen tager udgangspunkt i hendes tidligere forhold og de ting, hun efter deres brud fik at vide af sin ekskæreste.

- Jeg har ikke lyst til at hænge nogen ud eller såre nogen, det her er bare min måde at bearbejde ting på. Og så skal man huske på, at sangen er inspireret af mit tidligere forhold, men tingene skal ikke tages for bogstaveligt, siger Soluna Samay om den nye single.

- Han bliver nok ikke glad, når han hører den... Men så har han endnu en grund til at synes, jeg er en idiot, tilføjer hun med et grin.

Soluna Samay udgiver til maj en ny ep. (Foto: Angela Blumen)

Blev landskendt som 21-årig

Hvis du efterhånden sidder og tænker, at du har set Soluna Samay før, så har du nok ret.

Som 21-årig blev hun nemlig landskendt, da hun vandt det Danske Melodi Grand Prix med sangen 'Should Have Known Better'.

Det var i 2012.

- Det føles, som var det i går. Jeg ikke kan ikke helt forstå, der er gået syv år. Samtidig kan jeg næsten heller ikke fatte, at jeg faktisk har været med, for det var en helt anden tid i mit liv, siger Soluna Samay, som husker tilbage på Grand Prix-eventyret som en sjov og spændende, men også hård tid.

Se Soluna Samay optræde i Dansk Melodi Grand Prix 2012:

- Når jeg kigger tilbage, så var det nok lidt svært for mig at håndtere. Den ene aften gjorde jo, at folk pludselig vidste, hvem jeg var. Det var lidt overvældende, og derfor nød jeg det måske ikke lige så meget, som jeg ville have gjort nu. Det er lidt ærgerligt.

Selvom minderne er blandede, kunne Soluna Samay godt finde på at deltage i konkurrencen igen - som sangskriver vel at mærke.

- Som solist kan jeg ikke helt se mig selv i det længere. Jeg har ligesom prøvet det én gang, og det var nok. Grand Prix er jo meget stort og glamourøst, og jeg er grundlæggende egentlig ret genert, så de to ting kan være svære at kombinere. Men som sangskriver er man jo nok lidt mere i kulissen, så det kunne jeg sagtens finde på.

Du behøver dog ikke at vente helt til et eventuelt Grand Prix-comeback med at få fingrene i ny musik fra Soluna Samay. Singlen 'One More Reason to Hate Me' er nemlig frontløberen fra den kommende ep, der udkommer til maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk