Stjernerapper skabte festkaos til dansk koncert: 'Der er smerte bag det lort'

Machine Gun Kelly optrådte søndag aften i København - og det gik vildt for sig.

Det er over to år siden, at Machine Gun Kelly sidst gav koncert i Danmark. Søndag optrådte han i Store Vega i København. (Foto: Kasper Månsson)

Det var et tætpakket Store Vega i København, der søndag tog imod en veloplagt Machine Gun Kelly, der sendte en byge af skarpladte hits mod publikum.

Og man må i den grad sige, at han ramte plet. Vega gik nemlig amok i et svedigt og energifuldt kaos, hvor moshpits og handbanging skiftevis fyldte den store sal i løbet af koncerten.

Den 29-årige, amerikanske rapper er blandt andet kendt for hits som 'Bad Things', 'See My Tears' og 'Rap Devil', der alle har langt over 100 millioner afspilninger på musiktjenesten Spotify.

Lyt til 'Rap Devil her', mens du læser videre:

Og rapperen har altså også skabt sig en solid fan-base i Norden, hvilket var tydeligt under søndags koncert. Allerede en time før den 29-årige stjerne gik på scenen, brølede de mange fremmødte 'MGK' - en forkortelse af Machine Gun Kelly - i kor.

Og da rapperen endelig kom til syne iført orange bukser, sort tank-top, sko med ildstriber og sin karakteristiske bandana, så gik det amok. Med animerede patroner bag sig og store røgkanoner overtog Machine Gun Kelly salen.

- Velkommen til Hotel Diablo. Smid jeres fucking rockstar-hænder op, råbte han i mikrofonen.

Netop 'Hotel Diablo' er titlen på rapperens seneste album, der udkom i juli, og det var tydeligt, at publikum havde hørt det en del gange, da de gentagne gange brød ud i fællessang.

Vild med Danmark

Det stod hurtigt klart, at der var gensidig kærlighed mellem Machine Gun Kelly og hans fans igennem hele koncerten. Flere gange lod han publikum afslutte sine sangtekster, og de særligt heldige fik endda lov til at spille på hans guitar.

  • Nogle af Machine Gun Kellys største hits er 'Bad Girl', 'Rap Devil' og 'Wild Boy'. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Det var tydeligt, at folk havde en fest i et tætpakket Store Vega. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Machine Gun Kelly har i tidligere interviews fortalt, at han altid prøver at holde øjenkontakt med sine fans. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Rapperen udgav albummet 'Hotel Diablo' i juli. (Foto: Kasper Månsson © dr)
1 / 4

Og publikums kærlighed til rapperen var gengældt. Han lagde nemlig ikke skjul på, at han var vild med at være i Danmark.

- Jeg har gode minder herfra, og jeg har faktisk lige lavet en ny musikvideo til mit nummer '5/3666' her i Danmark, fortalte han.

Hør hittet 'Bad Things' lige her:

Den bemærkning skabte stor jubel, og rapperen var ikke færdig med roserne, da han herefter havde en særlig forespørgsel til publikum.

- Danmark! Jeg var forbi Christania forleden. Det er sgu noget heftigt røg, som I har jer her. Hvem har noget, jeg kan ryge?

Det var der flere, der havde, og hurtigt blev lugten af svedige menneskekroppe skiftet ud med den forbudte tobak.

Machine Gun Kelly tog et par hvæs, hvorefter han majestæstisk befalede, at publikum delte sig i to for at starte en enorm moshpit. Det resulterede i, at flere efterfølgende måtte snige sig ud af menneskehavet for at trække luft.

Et musikalsk multi-talent

Vennerne 20-årige Anne-Sofie Laursen, 18-årige Victor Rasmussen og Julie Daugaard, der også er 20, var alle med i den store moshpit, og det gik vildt for sig, fortæller Julie Daugaard.

- Den store moshpit var for fed. Det var klart mit højdepunkt. Vi tænkte lidt: Skal vi hoppe med? Men Anne-Sofie var totalt klar, så det gjorde vi sgu.

- Jeg kan bare ikke styre det, siger Anne-Sofie Laursen.

Det var første gang, at de tre venner hørte Machine Gun Kelly, og de var taget hele den lange vej fra Randers og Udby. De var dog ikke i tvivl om, at det var det hele værd, fortæller Victor Rasmussen.

  • Her ses Anne-Sofie Laursen, Victor Rasmussen, Julie Daugaard og deres veninde Astrid Poulsen i midten. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Mads Johansen var heldig at gribe rapperens guitar-plekter under koncerten. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Det var tredje koncert med Machine Gun Kelly for Kristoffer Simonsen. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Rasmus Søndermølle havde savnet en rapper, der tog et band med. Det ønske fik han opfyldt. (Foto: Kasper Månsson © dr)
1 / 4

- Det var den bedste koncert. Den musik, han laver, og den attitude, han leverer det med, er helt unik. Han skaber den vildeste stemning, og der er en sang til ethvert humør, fortæller Victor Rasmusen.

21-årige Kristoffer Simonsen har derimod været fan i mange år og er imponeret over, at rapperen leverer hver eneste gang.

- Dette var min tredje koncert med ham, men han skuffer jo aldrig, for helvede. Man kan mærke, at han mener det. Der er smerte bag det lort.

Med sig havde Kristoffer Simonsen taget 21-årige Rasmus Søndermølle og 20-årige Mads Johansen. De var begge blæst bagover af rapperens forskellige talenter.

- Jeg har hørt 15 forskellige rap-koncerter, og der har aldrig været nogen, der har kunnet finde ud af at tage et band med. Han kan lave rock, han kan lave pop, og han kan rappe. Så alle kan få en god koncert med Machine Gun Kelly, fortæller Rasmus Søndermølle.

- Han er en af de vildeste til at lave live-koncerter. Han er et musikalsk multi-talent. Han spillede både guitar og tromme midt under koncerten, og han er bare god til at starte en fest, fortæller Mads Johansen og tilføjer begejstret:

- Jeg fik endda hans guitar-plekter. Den skal direkte hjem og rammes ind!

For nogle er Machine Gun Kelly altså allerede en levende legende, og den 29-årige rapper sluttede da også passende aftenens koncert af med nummeret '27', hvor han synger linjen: 'Then at least I know I died a legend'.

Her kan du lytte til '27':