Stjernerapper taler ud om fængsling i Sverige i ny film: 'Trump gjorde tingene værre'

A$AP Rockys dokumentar 'Stockholm Syndrome' har netop haft premiere i USA.

Den amerikanske rapper A$AP Rocky sad for to år siden en måned i fængsel i Sverige. (Foto: Dimitrios Kambouris © Getty Images)

Den amerikanske stjernerapper A$AP Rockys karriere kørte på skinner, da han i sommeren 2019 turnerede i Europa.

I slutningen af juni optrådte han på den fynske festival Tinderbox, hvorefter turnéen i dagene efter fortsatte til Sverige, hvor alt med ét ændrede sig.

Skandinaviens største festivalscener med mange tusinde ellevilde tilskuere blev skiftet ud med en fængselscelle i den svenske hovedstad, Stockholm, fordi rapperen og to andre mænd var tiltalt for vold mod en 19-årig mand.

A$AP Rocky, som også hedder Rakim Mayers, nåede at sidde bag tremmer i en måned, inden han blev løsladt.

Lyt til A$AP Rockys hit 'Praise The Lord (Da Shine)', mens du læser videre.

0:00

A$AP Rockys fængselsdrama blev en af sommeren 2019's mest højtprofilerede sager, hvilket til dels skyldtes, at den daværende præsident, Donald Trump, blandede sig, da han opfordrede Sverige til at løslade A$AP Rocky.

Rapperens dramatiske sommer i Sverige bliver genoplivet i den nye dokumentar 'Stockholm Syndrome', som netop har haft premiere på Tribeca Film Festival i New York.

I dokumentaren følger man A$AP Rockys månedlange ophold i fængsel, mens seerne også får at vide, at det angiveligt var Kim Kardashian og Kanye West, der informerede præsident Trump om sagen, hvilket fik ham til at reagere.

- Jeg var bange for, at Trump ville fucke det op, siger A$AP Rocky i dokumentaren ifølge Complex.

- Men på den anden side vil man have så meget støtte som muligt, og pludselig fik jeg at vide, at præsidenten støttede mig. Det føltes godt, og det var jeg taknemmelig for, må jeg indrømme. Men samtidig var jeg bange for, at hans støtte ville holde mig længere tid i fængsel.

Da A$AP Rocky sad fængslet, ringede Trump til den svenske statsminister Stefan Löfven og bad ham om at løslade rapperen. Da Löfven afviste anmodningen, fik det Donald Trump til at skrive følgende på Twitter:

- Meget skuffet over statsminister Stefan Löfven for ikke at kunne handle. Sverige har svigtet vores afroamerikanske befolkning.

Her ses A$AP Rocky til premieren på dokumentaren 'Stockholm Syndrome' i New York for få dage siden. (Foto: Andrew H. Walker © Getty Images)

Ifølge Rolling Stone siger A$AP Rocky i slutningen af dokumentaren, at Trumps indblanden var "et skaktræk".

- I virkeligheden ville jeg ikke have haft et problem med at takke manden, hvis han havde hjulpet mig. Det var det narrativ, de fremførte – at Trump fik mig ud. Men han fik mig ikke ud. Faktisk gjorde han det hele en smule værre, udtaler rapperen i dokumentaren.

A$AP Rocky sad fængslet i Sverige i en måned, indtil han den 3. august 2019 blev løsladt og rejste hjem til USA.

Den 14. august 2019 blev han kendt skyldig i vold begået mod en 19-årig mand. A$AP Rocky slap dog for yderligere fængselsstraf, da dommen var betinget.

A$AP Rocky har senere understreget, at fængslingen i Sverige ikke har fået ham til at tænke dårligt om vores naboland.

- Jeg har forbindelse til Sverige. Arkitekturen, opfindelserne – jeg elsker det hele. Derfor vil jeg altid blive ved med at komme tilbage, sagde A$AP Rocky sagt til People ved premieren.

Hvornår dokumentaren 'Stockholm Syndrome' får dansk premiere vides endnu ikke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk