'For store følelser gør dig syg i hovedet': 25-årige Elias forsøger ikke at tage musikken for højtideligt

Sangeren Elias Boussnina er aktuel med debut-ep'en 'Shameboy'.

Elias Boussnina forsøger ikke at tænke alt for meget i de store følelser hele tiden og tager ikke tingene så højtideligt. (Foto: © Lasse Martinussen)

For to år siden lavede han 'ægte trap-lort', som der står på Yung Cokes Facebook-side.

Det var dansk rap, det var chill, og det var en fritidsbeskæftigelse for 25-årige Elias Boussnina.

Nu har han droppet studiet på CBS, opsagt café-jobbet og satser på noget helt andet. Nemlig R&B på engelsk.

- Det var da en svær beslutning at satse 100 procent på musikken, men jeg gik på et studie, som jeg faktisk hadede, og hvor jeg bare tænkte, at jeg skulle holde ud. Jeg endte med at holde ud rigtig længe, men til sidst gik det bare ikke længere. Jeg havde det ikke fedt med det, jeg lavede, fortæller Elias Boussnina.

Lyt til nummeret '05:30', mens du læser videre:

0:00

Han gav sig selv et år.

Det store mål var at skrive kontrakt med et pladeselskab, for han havde brug for, at andre kunne se potentiale i hans musik. Hvis det ikke skete, ville han finde på noget andet.

Men det har han ikke haft grund til.

Der var hurtigt et pladeselskab, der fik øjnene op for Elias Boussnina. Singlen 'Lost Ones' blev 'P3's Uundgåelige' i foråret 2018, og fredag er han ude med sin første ep, der hedder 'Shameboy'.

Skriver sange om skam

Det er gået stærkt for den fynske R&B-sanger, og det betyder også, at det seneste år har budt på en helt ny hverdag med andre planer og andre mennesker.

- Det har været en fed tid, men også en mærkelig tid, for der er sket store forandringer på punkter, der plejede at være stabile med studie og job. Jeg er gået fra at have faste rammer til ikke at have det, og de folk, der fulgte med de faste rammer, er der heller ikke mere. Det har jeg lige skullet vænne mig til, siger Elias Boussnina.

Elias Boussnina spiller en koncert på Lille Vega i København den 30. april. Han håber desuden på at blive booket til nogle af sommerens festivaler. (Foto: © Oriane Cotton)

Og det med at miste kontakten med mennesker i sit liv har faktisk været en del af inspirationen til ep-titlen 'Shameboy'.

Nogle gange kan han nemlig godt skamme sig over, hvordan han har det i forhold til kærligheden og menneskerne, der betyder noget for ham, fortæller Elias Boussnina.

- Hvis man lytter til nummeret 'Candy', så handler den om et nystartet forhold, hvor man står ved en skillevej og ikke ved, hvad man skal gøre. Jeg kan i hvert fald føle, at jeg burde gøre det og det og ikke være i tvivl, men er det alligevel. Eller der er nogle mennesker, som betyder noget for mig, men som ikke er i mit liv længere, og det har jeg det faktisk fint med, siger han om de følelser af skam, han kan opleve.

Lyt til 'Candy' her:

0:00

Tager det ikke for seriøst

Med hiphop-aliasset Yung Coke fik Elias Boussnina over 100.000 views på Youtube-videoerne til sange som 'Dank fra den øst side' og 'Født til at Ball', men trods succesen og de mange fans var det et naturligt skridt for ham at prøve noget helt nyt.

Han har dog taget et af de vigtigste principper med fra arbejdet med Yung Coke.

- I starten kunne jeg godt savne tiden med Yung Coke, fordi vi ikke tog det så højtideligt. Jeg prøver stadig ikke at tage det hele alt for seriøst, for jeg tror, man kan blive helt syg i hovedet, hvis man hele tiden tænker i de store følelser, siger han.

Men der er alligevel store følelser på spil i Elias Boussninas nye R&B-inspirerede sange. I hvert fald hvis man skal tro de fans, der skriver til ham på sociale medier.

- Musik har hjulpet mig gennem svære perioder, og der er også nogen, der har skrevet til mig, at min musik har hjulpet dem. Jeg føler, at det er den ultimative ros, man kan få, for det er jo netop det, musik kan. Den kan gøre noget helt specielt ved os.

Debut-ep'en fra Elias Boussnina, 'Shameboy', er ude nu.