Storhittede verden rundt med ikonisk boyband: Nu starter Robbie Williams ny gruppe

Take That-sangeren er "virkelig, virkelig begejstret" over sit nye band.

Robbie Williams har solgt millioner af album på egen hånd og som en del af boybandet Take That. Nu har han dannet et helt nyt band. (Foto: Sascha Steinbach © 2016 Getty Images)

Den populære hitmager Robbie Williams har startet et nyt band.

Det afslørede den britiske gavtyv for nylig i en livesending på sin Instagram-profil - og nej, der er ikke blot tale om endnu en genforening af Take That; boybandet, der i 1990'erne gjorde Williams til superstjerne.

I stedet har hitsangeren slået pjalterne sammen med to australske sangskrivere og startet et nyt musikalsk samarbejde.

- Jeg har sange klar, der ikke bliver udgivet under navnet Robbie Williams (...) Det er et lille projekt, som jeg har kørende med et par af mine venner, Flynn Francis og Tim Metcalfe. Vi danner et band, folkens!, lød det ifølge NME fra Robbie Williams på Instagram.

Det nye band har endnu ikke noget navn, men Robbie Williams har allerede store planer for sit nye, musikalske eventyr, der blandt andet involverer britens egne kunstmalerier.

- Jeg gør den her ting med mine venner: danner et band og lejer et sted, hvor jeg kan udstille min kunst. Om dagen vil det være et galleri, men om aftenen vil jeg være dj, og det vil fungere som et spillested, fortæller Williams, der vil afholde såkaldte raves, altså store fester med fokus på elektronisk musik.

Williams håber at kunne rejse rundt med den nye musik og drømmer om at optræde i storbyer som Berlin og Tokyo.

Sangerens nye bandkammerater, Flynn Francis og Tim Metcalfe, har tidligere arbejdet sammen med Williams på flere udgivelser, herunder albummet 'Take the Crown' fra 2012, der ramte førstepladsen på salgslisterne i Storbritannien, Irland og Tyskland.

Fik enorm succes med ikonisk boyband

Netop hitlisternes førstepladser er ikke noget fremmed territorium for Williams, der gennem sin karriere har solgt over 55 millioner soloalbum på verdensplan og kan prale af globale kæmpehits som 'Angels', 'Feel' og 'Rock Dj'.

Det hele startede dog tilbage i 1990, da en bare 16 år gammel Robbie Williams sluttede sig til boybandet Take That. På få år fik den fem mand store gruppe enorm succes, og hits som 'Relight My Fire' og 'Back For Good' gjorde dem til tidens absolut største og mest ikoniske boyband.

Take That fotograferet i 1992. Øverst fra venstre ses Jason Orange, Gary Barlow og Howard Donald. Fra venstre nederst ses Robbie Williams og Mark Owen. (Foto: Tim Roney © Getty Images)

Bag kulissen var alt dog ikke fryd og gammen, og særligt Robbie Williams kæmpede med et eskalerende misbrug af stoffer og alkohol, som også blev roden til store interne spændinger i bandet.

I 1995 blev det annonceret, at Robbie Williams ville forlade gruppen - en nyhed, der trak både overskrifter og teenagetårer verden over.

Dagene på toppen af hitlisten er ovre

I kølvandet på det chokerende exit søsatte popcharmøren en solokarriere, der altså skulle vise sig at gå hen og blive yderst lukrativ.

Skal man tro sangeren selv, er hans dage på toppen af hitlisterne dog efterhånden ved at være ovre.

- Dagene, hvor jeg fokuserede på singler, og at mine sange lå højt på listerne, det er jeg rykket videre fra (...) Jeg kigger ikke engang på hitlisterne længere, og jeg ville ikke engang få den tanke, at jeg ville komme nær toppen, fortalte den 46-årige sanger for nylig til Smooth Radio.

Når Robbie Williams altså snart går nye, mere eksperimenterende veje med sin musik, er det da heller ikke målet, at den nye hybrid mellem kunst og sang skal overtage alverdens hitlister.

- Jeg er virkelig, virkelig begejstret over det her (...) Men det er et passionsprojekt. Hvis der sker noget, er det fedt, men hvis ikke, så har jeg bare haft det sjovt, lød det fra Robbie WilliamsInstagram.

FacebookTwitter