Storhittende sanger skal optræde ved verdens største pauseshow: 'Det er en cementering af stjernestatus'

Det er netop blevet offentliggjort, at The Weeknd skal optræde til næste års pauseshow til Super Bowl.

Den 30-årige sanger The Weeknd er født og opvokset i Toronto. Han har i dag solgt for over 75 millioner enheder på verdensplan. (Foto: Kevin Winter © Getty Images)

Han har optrådt i hele verden, har over 62 millioner månedlige lyttere på Spotify, og så har han i år toppet musikhitlisterne med megahits som 'Blinding Lights' og 'In Your Eyes'.

Men lige da man troede, at det ikke kunne blive større for den 30-årige stjerne, blev det i går afsløret, at The Weeknd nu også skal optræde til det årlige Super Bowl-show i USA, der afholdes den 7. februar 2021.

Super Bowl er den årlige afslutning på den professionelle amerikanske fodboldliga, og vanen tro bliver der i pausen afholdt et stort og spektakulært halftime show, hvor verdens største musikstjerner får lov at optræde.

Tidligere har blandt andre Michael Jackson, Madonna, Prince, Beyoncé, Shakira og Jennifer Lopez optrådt til det legendariske show for bare at nævne nogle få.

Der er altså store forventninger til showet hvert eneste år, og de er blevet indfriet med offentliggørelsen af The Weeknd, fortæller musikekspert og radiovært på P3 Pelle Peter Jencel, der ikke er overasket over valget.

- Jeg synes helt sikkert, The Weeknd efterhånden er i Super Bowl-ligaen. Han er aktuel i år med sit seneste album, 'After Hours', og så er han bare et vanvittig godt navn til Super Bowl, fordi han er en gigantisk stjerne, men endnu ikke blevet en legende. Han er ung, saftig og modig, og så skubber han musikken fremad, og det er noget, Super Bowl leder efter. Det kommer bestemt ikke som et chok for mig, at det er blevet ham, fortæller han.

I sin karriere har The Weeknd allerede opnået at vinde tre Grammy Awards, solgt over 75 millioner enheder på verdensplan, og så blev han i 2020 udnævnt som en af de mest indflydelsesrige personer i 2020 af Time Magazine.

Du kan lytte til megahittet 'Blinding Lights' lige her:

0:00
The Weeknd har gennemgået lidt af en visuel forvandling i forbindelse med sit seneste album, 'After Hours'. Albummet debuterede tidligere i år på toppen af den amerikanske albumhitliste Billboard 200. (Foto: Joshua Blanchard © Getty Images)

Super Bowl er mere end bare en sportsbegivenhed

Selvom det langt fra er alle danskere, der følger med i amerikansk fodbold, ringer en klokke formentligt alligevel, når ordet "Super Bowl" bliver nævnt.

Sportsbegivenheden handler nemlig langt fra kun om sport. Det er et årligt højdepunkt for rigtig mange amerikanere, hvor showet i halvlegen er en kæmpe del af begivenheden.

Tidligere i år så intet mindre end 102 millioner tv-seere med, da Jennifer Lopez og Shakira erobrede scenen.

Super Bowl er altså kendt for at levere de største musikalske navne, og derfor har begivenheden også en særlig betydning for verdens musikere, fortæller Pelle Peter Jencel.

- Super Bowl er en af de største scener, en musiker kan spille på, så det vil altid være enormt stort for en artist, også selvom du i forvejen er et stort navn. Det er en cementering af din status som et internationalt popikon, og du når ud til en masse mennesker, der måske ikke nødvendigvis kender til din musik, på trods af at du er en stor stjerne.

Lyt til hittet 'In Your Eyes' her:

0:00
The Weeknd har udgivet i alt fire album: 'Kiss Land' (2013), 'Beauty Behind the Madness' (2015), 'Starboy' (2016) og 'After Hours' (2020). (Foto: Raphael Dias © Getty Images)

Super Bowl beskyldt for racisme

Selvom Super Bowl har lagt scene til de største stjerner igennem tiden, har den årlige begivenhed og amerikansk fodboldsport de seneste år været ramt af beskyldninger om racisme.

Det skete blandt andet efter, at den afro-amerikanske fodboldspiller Colin Kaepernick angiveligt blev forhindret i at spille i ligaen, fordi han i 2016 protesterede imod politivold ved at knæle i protest før kampene gik i gang. Donal Trump ville have ham fyret, og han blev efterfølgende fritstillet fra sin kontrakt med San Francisco 49ers.

De mange sager er efterfølgende gået ud over Super Bowls muligheder for at hyre musikere, fortæller Pelle Peter.

- Flere i den her organisation og holdejerne er blevet beskyldt for at være racistiske, og derfor har Super Bowl forståeligt nok haft problemer med at finde navne de seneste år. Så selvom begivenheden er kæmpestor, er den ikke så stor, at de kan få alle musikere til at optræde. Jeg tror ikke, de for eksempel kan få Drake eller Beyoncé på grund af det politiske aspekt i det.

På grund af racisme-beskyldningerne valgte Rihanna og Cardi B blandt andet at takke nej til at optræde til sidste års Super Bowl.

Alligevel har The Weeknd takket ja til jobbet, og han møder blandt andet stor opbakning fra sine mange fans på Twitter.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor stolt jeg er af The Weeknd. Jeg så den her mand starte som en undergrundsartist, som ingen kendte. Nu er han en fremtidig Super Bowl-stjerne, tweeter en fan, mens en anden tweeter:

- Han er den eneste grund til, at jeg gider at se Super Bowl.

Og selvom The Weeknd i forvejen er en af de største stjerner i verden, tror Pelle Peter Jencel, at muligheden kan åbne nye døre for musikeren.

- Det kan helt klart åbne endnu flere døre for ham, hvis han gør det godt. En god optræden til Super Bowl kan gøre stjerner dobbelt så store, men en dårlig optræden kan også få dig i den sorte bog, fortæller Pelle Peter Jencel.

Facebook
Twitter