Superstjerne blev lagt for had: Nu stopper hun med at dele billeder af sine børn

Sangerinden Pink vil ikke længere dele billeder af sine børn på nettet.

Sangerinden Pink fik kritik for et billede af sin søn, hun lagde ud på nettet. Nu er det slut med at dele billeder af børnene, siger sangerinden. (Foto: Axelle/Bauer-Griffin © 2019 Axelle/Bauer-Griffin)

Da den amerikanske sangerinde Pink delte et billede af sine to børn og en vildfaren pelikan på nettet, havde hun næppe regnet med det stormvejr af kritik, der efterfølgende ramte hende.

På billedet, som hitsangerinden delte på sin Instagram-profil for et par uger siden, ses Pink og hendes to børn fodre en pelikan.

Popstjernens to-årige søn, Jameson Moon Hart, har på billedet ingen bukser på, og netop dén detalje fik hurtigt internettet til at fare i flint.

Kommentarfeltet under billedet blev bestormet med vrede kommentarer fra personer, der mente, at Pink var en dårlig mor, fordi hun havde delt billedet af sin søn uden bukser, og nogle brugere mente sågar, at man 'burde ringe efter myndighederne'.

Sangerinden valgte at slette det oprindelige billede og lagde i stedet en 'censureret' udgave af fotoet ud på sin Instagram-profil ledsaget af en tekst, hvor hun kommenterede på kritikken.

- Der er noget seriøst galt med mange af jer derude. At gå amok over min babys penis? (...) Som enhver normal mor på stranden opdagede jeg ikke, at han havde taget sin svømmeble af. Jeg har slettet det billede, fordi I alle er fucking klamme, rasede Pink.

Lyt til Pinks nyeste hit, 'Walk Me Home', her:

0:00

De onde ord hjælper ikke

Nu har sangerinden så meldt ud, at hun fremover slet ikke vil dele billeder af sine børn på sociale medier.

- Jeg kan godt lide at dele min familie. Jeg er mere stolt af min familie, end af noget andet jeg har opnået. Men jeg vil ikke dele dem mere. Jeg vil ikke dele billeder af dem længere, fortalte sangerinden ifølge The Hollywood Reporter, da hun gæstede det amerikanske talkshow The Ellen Show.

- Hun er syv år nu, det er nok tid til at trække hende væk fra verdenen og lade hende leve sit liv, sagde Pink om datteren Willow Sage Hart, der ligesom sin lillebror altså ikke længere vil optræde på mors sociale profiler.

Den 39-årige sangerinde, der bærer det borgerlige navn Alecia Moore, fortalte samtidig, at selvom hun forstår kritikken, så giver hun ikke meget for den hårde tone i internettets kommentarfelter.

- Jeg forstår folk, der siger: 'Du er nødt til at være mere forsigtig, du er i offentlighedens søgelys, du skulle have tænkt over det her'. De har ret, men der er en sød måde at sige det på. De onde ord hjælper ikke, sagde Pink, der følges af tæt på seks millioner brugere på Instagram.

Pink har datteren Willow Sage Hart på syv (tv.) og sønnen Jameson Moon Hart på to (th.) sammen med sin mand, Carey Hart. (Foto: Alberto E. Rodriguez © 2019 Getty Images)

Skuespiller satte gang i heftig debat

Episoden med Pink kommer i en tid, hvor netop kendte - og almindelige - menneskers trang til at dele billeder af deres børn på nettet bliver diskuteret heftigt.

Debatten begyndte, efter skuespilleren Gwyneth Paltrow for et par uge siden delte et billede af sin 14-årige datter på Instagram uden at have spurgt hende om lov.

Derfor skrev datteren en kommentar under opslaget, hvor hun mindede sin verdensberømte mor om, at hun ikke må poste noget uden hendes samtykke.

Det satte gang i en stor diskussion på nettet om, hvorvidt det er okay at dele billeder af sine børn på nettet uden deres viden - også her på dr.dk, hvor mere end 33.000 brugere har deltaget i en afstemning om, hvorvidt man må dele billeder af sine børn på nettet uden deres samtykke.

Skuespilleren Gwenyth Paltrow fik kritik for et billede, hun delte af sig selv og sin datter på Instagram. Billedet har i skrivende stund 166.431 likes. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

I skrivende stund mener 11 procent, at man ikke behøver samtykke fra sine børn for at dele billeder af dem, mens 89 procent synes, at man skal spørge, om det er i orden med dem, inden de havner på nettet.

Et alternativ er slet ikke at dele billeder af sine børn, og det er altså dét valg, som Pink nu har truffet.

Pink udgiver på fredag sit ottende studiealbum, 'Hurts 2B Human'. Hun kan desuden opleves på dansk jord, når hun giver koncert på Casa Arena i Horsens den 7. august.