Superstjerne gør comeback efter alvorlig sygdom: Jeg havde forberedt mig på at dø

Avril Lavigne blev kendt som poppens frække pige i klassen, og nu er hun ude med en ny single, der handler om hendes svære kamp mod borrelia.

Avril Lavigne hittede stort i starten af 00'erne (tv.). De seneste mange år har hun kæmpet med alvorlig sygdom, men nu er hun tilbage med ny musik. (Foto: Theo Wargo / Jean Baptiste Lacroix © Getty Images)

Avril Lavigne brugte 00'erne på toppen af hitlisterne verden over.

Med hits som 'Sk8er Boi', 'Complicated' og 'My Happy Ending' var den canadiske sangerinde garant for pop-punk, der stod i kontrast til tidens andre rendyrkede popprinsesser som Britney Spears, Gwen Stefani og Kylie Minogue.

Succesen har været så stor, at sangerinden i dag er på tredjepladsen over de bedst sælgende canadiske kvinder. Kun overgået af mastodonter som Shania Twain og Celine Dion.

Avril Lavignes seneste album 'Avril Lavigne' udkom i 2013. Og siden da har der været stille omkring sangerinden.

Desværre på en trist baggrund.

For nu er hun tilbage med sin nye single 'Head Above Water', der er forløberen til et endnu unavngivet album, der også er på vej.

0:00

Og det er en sang, der ifølge sangerinden er kulminationen på et sygdomsforløb med borrelia, som hun har brugt de senere år på at kæmpe mod.

- Jeg troede en aften, at jeg skulle dø. Og jeg havde accepteret, at jeg skulle dø. Min mor lå med mig i sengen, mens hun holdt om mig. Jeg følte, jeg var ved at drukne, og jeg bad til Gud: 'Hjælp mig med at holde hovedet oven vande', skriver sangerinden på sin hjemmeside og fortsætter:

- I dét øjeblik begyndte sangskrivningen til mit kommende album. Det var, som om jeg tappede ind i noget helt særligt. Det var en meget spirituel oplevelse, og sangteksterne flød ud af mig efter det tidspunkt.

Se, hvordan det gik til, da en bare 18 år gammel Avril Lavigne blev interviewet af Huxi Bach i forbindelse med hendes første koncert på den første turné tilbage i 2003. Artiklen fortsætter efter videoen.

To år på antibiotika

Avril Lavigne blev diagnosticeret med borrelia i 2014. Sygdommen, som oftest er forbundet med bid fra skovflåter, kan have alvorlige følgevirkninger som lammelser, hjerteforstyrrelser og nerveskader.

Sangerinden fortæller, hvordan hun har brugt to år på antibiotika, mens hun forsøgte at leve sit liv.

- Men jeg lå bare i sengen det meste af tiden. Og det var meget op og ned med gode og dårlige dage, skriver hun på hjemmesiden.

Det var hårdt for sangerinden at bruge to år i sengen, og hun fortæller, hvordan hun mistede muskelmasse og kunne mærke svækkelsen i hele kroppen. Men heldigvis havde sygdommen ikke påvirket sangstemmen.

- 'Head Above Water' var den første sang, jeg skulle indspille. Jeg havde ikke sunget i to år og troede, at min stemme ville være meget svækket. Men den endte med at være stærkere end nogensinde. Den lange pause havde rent faktisk været god for min stemme, skriver hun.

Lyt til sangerindens nye sang i toppen af artiklen eller und dig selv en solid omgang nostalgi i form af et af sangerindens første hits 'Sk8er Boi' herunder.

0:00
Facebook
Twitter