Superstjerner ligger i åben rap-krig - men er det hele snyd og bedrag?

Rapperne Eminem og Machine Gun Kelly er hovedrollerne i en storstilet rap-krig, men nu spekulerer fans og medier i, om det hele blot er et iscenesat marketingstunt.

Den verserende krig mellem Machine Gun Kelly (tv.) og Eminem har kørt siden august, men trækker rødder helt tilbage til 2012. (Foto: Getty Images)

Bevæbnet med tilsvininger og skarpe rim har rapperne Eminem og Machine Gun Kelly den seneste måneds tid haft gang i en verserende hip-hop-krig.

Lad os først få trukket frontlinjerne op:

De to rapperes kontrovers trækker rødder helt tilbage til 2012, hvor en dengang 22-årig Machine Gun Kelly (MGK) twettede om Eminems 16-årige datter og kaldte hende 'fucking lækker'.

Det faldt ikke i god jord hos Slim Shady, men det var først i august i år, at rapperen tog bladet fra munden.

Lyt til 'Not Alike', nummeret der startede hele fejden, mens du læser videre.

0:00

På nummeret 'Not Alike' fra Eminems overraskelsesalbum 'Kamikaze' langede han ud efter MGK. Herefter fulgte MGK op med nummeret 'Rap Devil' og Eminem svarede hurtigt igen med sangen 'Killshot' - komplet med et skydeskivelignende cover med MGKs ansigt som mål.

Men inden da havde MGK faktisk allerede subtilt svinet Eminem på et nummer sammen med rapperen Tech N9ne. Forvirret? Det er heller ikke let at holde styr på stridighederne.

Men nu tyder noget på, at det hele kan være pure opspind. Flere fans og en række medier har nemlig luftet tanken om, at det hele er ét stort marketingstunt, der skal sikre både Eminem og MGK et ekstra skub i pladesalget - men passer det?

På med sølvpapirshatten og lad os se på 'beviserne':

De har samme pladeselskab

Både Eminem og MGK er tilknyttet pladeselskabet Interscope Records. Eminem udgiver sine albums på sit eget selskab Shady Records, mens Machine Gun Kelly udgav sin seneste plade i samarbejde med P. Diddy og hans pladeselskab Bad Boy Records - begge selskaber er dog tilknyttet Interscope Records.

Selvom der er andre pladeselskaber inde over, så står Interscope Records bag både Eminems seneste udspil 'Kamikaze' og MGKs nye ep 'Binge', der meget belejligt blev udgivet for få dage siden, mens de to rapperes beef er på sit højeste.

Eminem gæstede i sommers Danmark, da han gav en særdeles anmelderrost koncert på årets Roskilde Festival. Her ses han på Orange Scene. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN)

De arbejder med den samme producer

Både Eminem og MGK har hver udsendt et såkaldt diss-track, en sang hvor de sviner modparten til. Eminem lagde ud med at svine MGK til på nummeret 'Not Alike' fra hans suprise-album 'Kamikaze', der udkom den 31. august.

Blot tre dage senere svarede MGK tilbage med nummeret 'Rap Devil' – et spil på Eminems sang 'Rap God' fra 2013. Det spøjse er dog, at begge numre er produceret og skrevet af den samme mand, nemlig produceren Ronny Spencer Jr. aka Ronny J.

Det er ikke uvant, at producere og sangskrivere arbejder med flere forskellige kunstnere indenfor samme genre, men det er alligevel påfaldende, at Ronny-drengen har haft en finger på mixerpulten på begge rapperes diss-tracks.

Lyt til Machine Gun Kellys modsvar 'Rap Devil' her.

0:00

Det er sket mange gange før

Kaster vi et blik i hiphoppens historiebøger, er det langt fra første gang, at to rappere (muligvis) har orkestreret en falsk fejde i jagten på et større pladesalg.

I 2007 stod Kanye West og 50 Cent til at udgive et nyt album samme dag og med ét var en hiphop-beef født. Episoden blev kaldt 'en kamp mellem titaner', men i 2012 afslørede 50 Cent, at det hele var et marketing stunt.

- Kanye og jeg havde overhovedet ingen beef. Det var bare super god reklame, lød det dengang fra Fifty til XXL Mag.

Og dykker man ned i arkiverne, er der flere andre eksempler på rap-kontroverser, der måske ikke helt var så ægte, som de gav sig ud for at være.

Machine Gun Kelly har optrådt som gæsterapper på numre med blandt andet Camila Cabello og britiske Little Mix. (Foto: Christopher Polk © 2016 Getty Images)

Fake eller ej? Det har i hvert fald virket

Nå, men hvad er konklusionen så? Tja, om Eminem og Machine Gun Kellys tvist er ægte eller ej, er svært at sige, men det musikalske tovtrækkeri har utvivlsomt været en god forretning for begge parter.

Eminems seneste plade 'Kamikaze' har de seneste to uger været den mest solgte herhjemme og 'Killshot', Eminems seneste diss-track, har i skrivende stund trukket over 100 millioner afspilninger på Youtube.

Hør Eminems 'Killshot', det seneste nummer i rap-krigen, her.

0:00

MGK har i den grad også høstet frugten af fjendskabet. Hans nummer 'Rap Devil' debuterede på en 13. plads på den amerikanske Billboard-liste - rapperens anden højeste debut nogensinde.

Mon ikke begge rappere - og cheferne for deres fælles pladeselskab - griner veltilfreds på vej mod banken, når røgen har lagt sig og hele rap-fejden igen er glemt? Iscenesat eller ej.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter