Surprise! Norsk verdensstjerne og danske musikere overraskede publikum til udsolgt koncertbrag

Lørdag løb ottende udgave af P6 Beat Rocker Koncerthuset af stablen. Se højdepunkterne her.

Både Girl In Red (tv.) og Bisse var på scenen ved lørdagens P6 Beat Rocker Koncerthuset 2021. (Foto: Christian Larsen Grafik: Christian Ellegaard © DR)

Turde du købe billet til en koncert uden at ane, hvem der skulle optræde?

Måske ikke.

Men det var netop, hvad omkring 1.600 modige koncertgængere havde gjort, da de lørdag aften indløste billet til P6 Beat Rocker Koncerthuset 2021.

Her dannede DR Koncerthuset endnu engang rammen om radiokanalen P6 Beat's traditionsrige musikbrag, hvor en lang række kunstnere fra både de øvre og nedre lag af primært den danske rock- og indiescene gennem fem timer spillede op til fest.

Fødselsdagsfest, vel at mærke, da radiokanalen i år kan fejre ti års jubilæum.

Til forskel fra tidligere år, var årets line-up en overraskelse. Det betød med andre ord, at ingen blandt publikum anede, hvilke musikalske gaver, de havde i vente, da de satte sig i sæderne i den store koncertsal.

- Jeg glæder mig til at finde ud af, hvem de har booket til i dag, lød det fra Michael Terkelsen, der sammen med kæresten Mathilde Fjeldsøe havde vovet at købe billet til det i øvrigt udsolgte arrangement.

Kæresteparret Michael Terkelsen og Mathilde Fjeldsøe håbede blandt andre, at bandet Kashmir måske ville dukke op til lørdagens musikfest. (Foto: Christian Larsen © DR)

- Vi har prøvet at lytte lidt til nogle forskellige programmer på P6 Beat for at se, om vi kunne aflure nogle hints om, hvem der ville komme, men vi aner det jo ikke. Det er meget spændende.

Og hvem optrådte så til P6 Beat Rocker Koncerthuset? Løft sløret og se alle de optrædende i galleriet herunder:

 • Rockbandet Joyce, der særligt er kendt for sangene ’Formskifter’ og ’Åh nej chefen ringer’, havde æren af at skyde festen i gang. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • - Jeg elsker København. Der er så mange flotte piger her, mængden af flotte piger her i forhold til Oslo er vanvittig! Men jeg må huske, at jeg har en kæreste, lød det med et grin fra norske Girl In Red. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Med bar kasse og narrehat tryllebandt Bisse publikum med sin musik. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • - Hver gang vi kommer ud og spiller et show nu, bliver jeg så overrasket over, at der faktisk er mennesker i salen. Jeg bliver helt overvældet over at spille musik igen, fortalte When Saints Go Machine-frontmanden Nikolaj Vonsild efter bandets optræden. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Barbro, der efter planen udgiver sit debutalbum senere i år, var også på scenen ved lørdagens musikbrag. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Også danske Blaue Blume lagde vejen forbi P6 Beat Rocker Koncerthuset. Bandet udgav deres første album, ’Syzygy’, i 2015 og deres seneste, ’Bell Of Wool’, i 2019. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Prisma er en duo bestående af søstrene Frida og Sirid Møl Kristensen. De to søstre indtog scenen i Koncerthuset med selvtillid og fik publikum til at rocke med. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Bag kunstnernavnet Lucky Lo gemmer sig 28-årige Lo Ersare. Hun er født i Sverige, men flyttede til København i 2014, hvor hun tjente sine penge som gademusikant på Christianhavns Metrostation. Hun har indtil videre udgivet tre singler. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Punk-bandet Iceage fyrede den også af på scenen. Gruppen debuterede med albummet ’New Brigade’ i 2011. Soundvenue kvitterede dengang med seks stjerner og kaldte albummet for “muligvis det vigtigste album siden Klichés 'Supertanker'”. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Bandet Kalaha spillede sammen med den tyrkisk-talende sanger Hilal Kaya op til fest, med en række sange på både dansk og tyrkisk. (Foto: Christian Larsen © DR)
 • Der var tætpakket i DR Koncerthuset, hvor omkring 1.600 heldige gæster havde sikret sig billetter. (Foto: Christian Larsen © DR)
1 / 11

Fem timer senere havde Michael Terkelsen svært ved at få hænderne ned.

- Det var en kanon aften. Det har levet helt op til mine forventninger, sagde han og fremhævede blandt andet aftenens afslutningsband, Kalaha, som et af maraton-koncertens højdepunkter.

- Det var så fedt, de sluttede virkelig aftenen af med et brag.

Vi har samlet en håndfuld af de største højdepunkter fra P6 Beat Rocker Koncerthuset 2021. Se og hør dem herunder:

When Saints Go Machine

Et af de første navne på scenen var danske When Saints Go Machine. Bandet optrådte også til den allerførste udgave af P6 Beat Rocker Koncerthuset, der blev afholdt i 2012, og nu, ni år senere, vendte elektro-heltene altså tilbage til P6 Beat-scenen.

Foran et propfyldt DR Koncerthuset leverede den københavnske hitgruppe et medley af nye og gamle sange - og selvom When Saints Go Machine, der blev dannet i 2007, har 14 år på bagen, beviste trioen, at de i dén grad stadig kan udløse både fest og gåsehud.

Undervejs i mini-koncerten rejste publikum i DR Koncerthuset sig nemlig op og kvitterede med stående klapsalver til trioen, der tidligere i år udgav deres femte album, 'Emotional'.

Se When Saints Go Machine spille nummeret 'Seized the Light' i videoen herover.

Girl In Red

Med sine personlige sange har Girl In Red indtaget scener, hitlister og musikelskende hjerter verden over – og lørdag var det så P6-lytternes tur til at blive tryllebundet af den 22-årige nordmand.

Her gik hun på scenen og fremførte nummeret 'I'll Call You Mine', der er at finde på Girl In Reds anmelderroste debutalbum 'If I Could Make It Go Quiet', der udkom tidligere i år.

- Gud, jeg ryster helt vildt lige nu, udbrød Girl In Red efter sin optræden og afslørede, at det var første gang nogensinde, hun havde spillet sangen 'I'll Call You Mine' live.

- Jeg har pisset alle på mit pladeselskab af, fordi jeg ikke ville spille den sang. "Det er for skræmmende, jeg vil ikke spille den live" - men nu har jeg lige spillet den, og der er folk overalt, så det er lidt angstfyldt, lød det fra det forfjamskede stortalent på scenen.

Se Girl In Red spille 'I'll Call You Mine' i videoen herover.

Bisse

Alle har brug for kærlighed.

Det var budskabet, da sangeren Bisse gik på scenen med sin spritnye single, der netop bærer titlen 'Alle har brug for kærlighed'.

Den 34-årige sanger, der i virkeligheden hedder Thorbjørn Radisch Bredkjær, har selv kaldt nummeret "en af de bedste sange", han nogensinde har skrevet.

- Den handler om alle os forvirrede mennesker, som går rundt her på Jorden og længes efter et trøstende kram, et opmuntrende klap på skulderen eller blot et anerkendende nik. Alle har brug for kærlighed, har Bisse for nylig fortalt om nummeret til Gaffa.

Dét budskab serverede Bisse, der er kendt for sine ekstravagante scene-gevandter, lørdag aften til P6 Beat-publikummet i bar mave og - i bedste Bisse-stil - iført en stor, hjerterød narrehat.

Se Bisse spille 'Alle har brug for kærlighed' i videoen herover.

Blaue Blume

Blaue Blume var et af de navne, som aftenens publikum ikke behøvede den store introduktion af, og bandet blev allerede modtaget med stående bifald, da de gik på scenen.

Bandet spillede også til P6 Beat Rocker Koncerthuset tilbage i 2014. En koncert, de stadig mindes den dag i dag.

- I 2014 spillede vi ude i foyeren (i DR Koncerthuset), og det var en vildt fed koncert og en kæmpe oplevelse for os dengang, fortalte bandet efter deres optræden, da de blev interviewet i P6 Beats livesending i radioen.

Alligevel passede det Blaue Blume ganske godt denne gang at få lov til at spille inde i Koncertsalen.

- Vi klikker meget godt, os og Koncerthuset, lød det kækt fra bandet.

Og dét var publikum vist enige i - i hvert fald kunne Blaue Blume forlade scenen, som de modtog den: til et stående bifald.

Se Blaue Blume spille nummeret 'Loveable' i videoen herover.

Iceage

Siden de blev dannet tilbage i 2008, har den danske punkgruppe Iceage opnået massiv succes på den internationale punkscene og er blevet et stort navn uden for Danmarks grænser.

De sidste mange år har bandet haft travlt med at turnere verden rundt, og derfor har det da også længe været et noget sjældent syn at opleve de anmelderroste punktalenter optræde på dansk jord.

Lørdag lagde Iceage dog - for første gang siden 2014 - vejen forbi P6 Beat Rocker Koncerthuset, hvor de blandt andet optrådte med sangen 'The Holding Hand'.

Se Iceage spille nummeret 'The Holding Hand' i videoen herover.

Barbro

Værterne på scenen gav den danske sanger Barbro en introduktion, der lovede gæsterne i DR Koncerthuset "spilleglæde og instrumenter" - og det fik de.

Omgivet af strygere og guitarer sang Barbro sangen 'Nodalong', og gav altså gæsterne præcis det, de var blevet lovet.

Noget, der tydeligvis vakte glæde på stolerækkerne. Efter Barbros optræden rejste publikum i salen sig nemlig op og klappede den 25-årige musiker af scenen.

- Jeg havde aldrig turdet håbe på, at folk ville rejse sig op, lød det efterfølgende fra en overvældet Barbro om det stående bifald, der nok både gav gåsehud hos publikum og kunstneren selv.

Det er ikke mere end et år siden, at Barbro spillede sin første solokoncert. Nu barsler musikeren med sit debutalbum, der efter planen udkommer senere på året.

Se Barbro spille 'Nodalong' i videoen herover.

Kalaha feat. Raske Penge & Hilal Kaya

Det var den danske elektro-gruppe Kalaha, der havde æren af at slutte årets P6 Beat-brag af - og dét må man sige, de gjorde med manér.

Som en overraskelse fik Kalaha nemlig selskab af ingen ringere end dancehall-rapperen Raske Penge, der er kendt for ørehængere som 'Faxe Kondi' og 'Fridag!'.

Sammen med sangeren Hilal Kaya, der også var på scenen, leverede de nyslåede kompagnoner et feststemt mashup af sangene 'Nilaborre' og 'Bor her' - en kombination, der for alvor fik presset den sidste fest og fællessang ud af P6 Beat-publikummet.

Se Kalaha og Raske Penge spille mash-up'et af 'Nilaborre' og 'Bor her' i videoen herover.

Facebook
Twitter