Suspekt er tilbage med stor satsning: 'Jeg har haft tyndskid i en uge'

Kæmpe arenaturné, nyt album, ny tv-serie. Det betyder nerverne udenpå tøjet for Emil Simonsen fra Suspekt.

Det helt store Suspekt-maskineri er sat i værk i forbindelse med udgivelsen af gruppens nye album. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Ritzau Scanpix)

De har været uundgåelige på den danske musikscene i mere end 20 år.

Og da de sidste år fik endnu et monsterhit i form af 'Gonzo', begyndte fans at spekulere i et kommende album fra Bai-D, Orgi-E og Rune Rask, der tilsammen udgør Suspekt.

Hør 'Gonzo', der i øvrigt vandt prisen for 'Årets hit' ved Zulu Awards torsdag aften, mens du læser videre.

0:00

Og nu er ventiden siden det seneste album '100% Jesus' fra 2017 ovre. For i dag er rapgruppens syvende album 'Sindssyge Ting' kommet på gaden og diverse streamingtjenester.

Derudover bliver albummet fulgt op af en stort anlagt arena-turné samt en ny dokumentarserie.

Ifølge Emil Simonsen (Orgi-E) kan fans på den nye udgivelse møde et Suspekt i absolut topform.

- Vi har aldrig været bedre. Ellers ville vi ikke udgive det. Vi har så meget at leve op til, og jeg synes, vi har lagt virkelig meget tid i det for at sørge for, at det er totalt gennemarbejdet, siger han.

- Det er næsten utroligt, så mange idéer vi har haft. Vi bliver nærmest selv overraskede, når vi har lyttet til det efterfølgende, fordi man glemmer sine påfund undervejs.

Har kasseret 50 sange

Titlen på albummet er som tidligere nævnt 'Sindssyge Ting', og det er også grundessensen af tematikken på numrene, forklarer Emil Simonsen.

- Det er et sammensurium af mærkelige oplevelser, vi har haft gennem de seneste tre år og generelt gennem livet. Det er alle mulige forskellige temaer, man støder på. Dødsfald hos nære venner, forliste venskaber - krænkelseskultur.

- Det har været et megasoft emne og et emne, som der er blevet taget gas på, fordi nogle ikke kunne forholde sig til det. Men det er jo et sindssygt alvorligt emne.

Og selvom det er svært for Emil Simonsen at udpege ét nummer, man som lytter skal lægge særligt mærke til, så fremhæver han alligevel et nummer, som står i kontrast til de vanlige Suspekt-baskere.

- Vi har jo allerede sorteret 40-50 sange fra, så vi nu står tilbage med de 15 stærkeste. Vi har kogt rigtig meget fond på det, siger han.

- Men vi har et ni minutter langt nummer, som skiller sig ud i forhold til, hvad vi ellers har lavet med Suspekt. 'Kroppen og mit ansigt' er langt, uden det formår - synes vi selv - at blive kedeligt. Så må der være noget i det, som kan noget.

Vild liste af gæstestjerner

Foruden maraton-nummeret finder man også en række prominente navne som gæstestjerner på 'Sindssyge Ting'.

Ud over garvede hiphop-navne som U$O og Marwan gæster også stjerneskuddet Tessa albummet samt dansk pops gudmor, Anne Linnet.

Suspekt har arbejdet sammen med Anne Linnets søn Xander ad mange omgange, og en dag tog han så sin mor med i studiet.

- Hun opdagede sit yndlingskeyboard i studiet – Rolands Jupitor-8 – og begyndte at spille på det og dræbte bare hele studiet. Det var megalegendarisk at være vidne til og oven i købet at få lov til at optage. Så selvfølgelig skulle hun med på albummet, siger Emil Simonsen.

Lyt til singlen 'Det go'e' fra det nye album her:

0:00

Derudover er han også stolt at at have Tessa med på albummet, som ifølge Emil Simonsen får lov til at vise flere nuancer.

- Hun er som en blomst på vej op ad jorden. Og det var så fedt at hælde vand på det frø og høre hende vokse gennem musikken. Beatet er afdæmpet, og hun lyder mere rundet i kanterne end på sine egne tracks. Det har været rigtig spændende at arbejde med, fortæller Emil Simonsen.

Tessa gav koncert på Countdown-scenen under Roskilde Festival 2019. Til sommer gæster hun endnu engang festivalen. (Foto: Thonas Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Optræder på samme scene som Kanye West

Rapgruppen er kendt for at skabe nogle af de vildeste koncerter på dansk jord.

Og det har da også betydet, at der hviler et pres på skuldrene af de tre medlemmer, der er til at mærke.

For til november indleder de deres hidtil største koncertrække, når de skal optræde i Jyske Bank Arena i Odense, Jyske Bank Boxen i Herning, Gigantium i Aalborg og slutter af i Royal Arena i København.

En satsning, der har givet medlemmerne rumlen i maven.

- Sidst, jeg var i Boxen, så jeg Kanye West og Jay-Z, og nu er det mig selv, der skal stå der, og det kan jeg da i den grad mærke i kroppen. Jeg har haft tyndskid i en uge, griner Emil Simonsen og fortsætter:

- Det er meganoia. Vi kan ikke trække det tilbage. Vi spiller de koncerter og skal fylde de sale. Og folk skal rent faktisk møde op. De skal betale for billetterne og få røven hen til koncerterne.

Til efteråret tager Suspekt for første gang på arena-turné. (Foto: Kim Matthai Leland © Ritzau Scanpix)

Til gengæld lover Emil Simonsen så, at de nok skal leve op til det ry, de har for at være nogle af de allervildeste live-kunstnere, vi har i Danmark.

- Vi kan ikke løbe fra, hvem vi er, så vi kommer helt sikkert til at gøre brug af nogle af vores velkendte virkemidler og spille noget, folk kender.

- Men vi vil også prøve at bruge det næste års tid på at finde på nogle ting, vi selv synes mangler eller kunne tænke os - eller som bare er helt fucked op.

Se vores fotoreportage fra gruppens vilde koncert på Tinderbox i 2019 her:

'Sindssyge Ting' er udkommet i dag den 14. februar.

De tre medlemmer Rune (til venstre), Andreas (i midten) og Emil (til højre) er alle opvokset i Albertslund i Storkøbenhavn. (© Universal Music)
Facebook
Twitter