Svensk verdensstjerne er tilbage med ny musik efter 8 års pause

Den svenske sangerinde Robyn har netop udgivet sin første single i otte år, 'Missing U'.

Robyn har optrådt i Danmark adskillige gange. Her er hun fotograferet på Skanderborg Festival i 2011. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Hun har taget sig overordentlig god tid, men onsdag aften blev otte års stilhed fra den svenske superstjerne Robyn så endelig brudt.

Her offentliggjorde Robyn nemlig sin spritnye single 'Missing U', der er hendes første reelle udgivelse i eget navn siden udgivelsen af ep-trilogien 'Body Talk' i 2010.

Lyt til singlen, mens du læser videre.

0:00

- 'Missing U' er en sang om de syrede ting, der sker, når folk forsvinder. Det er som om, de så står mere klart, og du ser dem overalt, fortæller Robyn selv om sangen og tilføjer:

- Det er også en lille hilsen til mine fans for at fortælle dem, at jeg har savnet dem.

Samtidig med offentliggørelsen af den nye single i BBC Radio 1 onsdag aften afslørede Robyn, at hun allerede har færdiggjort sit kommende album, som udkommer senere i år.

- Da jeg skrev det her album, var jeg træt af mig selv over, at jeg altid skulle skrive triste kærlighedssange... men så gjorde jeg det alligevel, fortæller hun.

Fans græder af glæde

Første sang i den nye række af triste kærlighedssange er allerede blevet modtaget positivt på Twitter, hvor fans glæder sig over, at den i dag 39-årige svensker endelig er tilbage.

- Okay, den her sang ødelægger mig. Jeg savner en helt vildt. Tårerne, som løber ned ad mine kinder, er forløsende som bare pokker. Tak, Robyn, for helingen, skriver brugeren dustin2087.

- På repeat! Som altid er musikken f***ing fantastisk, men teksten er virkelig soundtracket til mit liv. Den får mig til at danse af glæde med tårer i øjnene på samme tid, skriver Johanna Cromer.

Og så er der Harry Clarke, som kort og godt konstaterer:

- Robyn har gjort mere for musikken end Beethoven.

Slog igennem som 16-årig

Med 'Missing U' tager Robyn hul på et nyt kapitel i en karriere, der begyndte i 1995, da hun var bare 16 år gammel.

Med popbaskere som 'Do You Really Want Me (Show Respect)' og 'Do You Know (What It Takes)' blev Robyn hurtigt et stort navn ikke bare i hjemlandet Sverige og resten af Europa, men også i USA, hvor to af hendes singler gik top ti på den eftertragtede singleliste.

0:00

I slutningen af 90'erne og begyndelsen af 00'erne forsøgte Robyn sig med et mere personligt og mere modent udtryk, dog uden at opleve samme succes som tidligere internationalt.

Det er over 20 år siden, at Robyn - født Robin Miriam Carlsson - slog igennem. Nu er hun tilbage med ny musik. (Foto: JAKOB DALL © Ritzau Scanpix)

Vandt Danish Music Award

Men i sommeren 2010 vendte Robyn så tilbage med fuld kraft.

Med ep-trilogien 'Body Talk' – der også udkom som et samlet album – lagde hun igen verden for sine fødder, og særligt 'Dancing On My Own' blev et kæmpehit over hele verden og opnåede blandt andet en Grammy-nominering, ligesom hun også blev belønnet med en Danish Music Award for 'Årets Udenlandske Album'.

0:00

De senere år har Robyn udgivet musik med den norske duo Röyksopp og under konstellationen La Bagatelle Magique, og sidste år kunne man høre nummeret 'Honey' i HBO-serien 'Girls' – et nummer som dog aldrig er udkommet.

Samtidig med den nye single og annonceringen af det kommende album har Robyn også afsløret, at der er en dokumentarfilm på vej om hende.

Robyns diskografi

  • 'Robyn Is Here' (1995)

  • 'My Truth' (1999)

  • 'Don't Stop the Music' (2002)

  • 'Robyn' (2005)

  • 'Body Talk Pt. 1' (2010)

  • 'Body Talk Pt. 2' (2010)

  • 'Body Talk' (2010)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter