Tag til koncert - helt gratis! Shawn Mendes og Mads Langer hjælper dig ud af kedsomheden

Du kan streame en lang række koncerter med danske og udenlandske musikere hjemme i sofaen.

Smid øllene på køl og sæt dig godt til rette, for der er stadig masser af skøn musik, du kan nyde, selvom det altså må blive inden for hjemmets fire væg lidt endnu.  (Foto: © Screenshot fra Instagram, Grafik: Mathis Birkeholm Duus)

Du keder dig, gør du ikke?

Netflix er blevet trawlet igennem, du har givet dig i kast med hjemmetræningen (og droppet det igen), og krydderhylden og skuffen med Tupperware-beholdere er for længst blevet sorteret.

Du drømmer dig langt væk til de gode gamle dage, hvor du kunne tage ud. Mødes med vennerne til en øl. Måske tage til koncert?

Heldigvis er det faktisk ikke helt så umuligt at få stillet din sult til musikalske live-oplevelser, som du måske tror.

En lang række musikere fra ind- og udland har nemlig, bevæbnet med et webcam og en solid internetforbindelse, taget sagen i egen hånd og er begyndt at livestreame koncerter og live-sessions på nettet - mange af dem endda kvit og frit.

Men hvem er på plakaten, og hvordan får du 'billet'? Vi guider dig til nogle af de online musikoplevelser, du kan se frem til i den kommende tid:

Suspekt, Soleima og co. streamer live

Suspekt er ét af de navne, der streamer live i den kommende tid. (Foto: © Ritzau Scanpix, Grafik: Mathis Birkeholm Duus)

En hel del danske musikere er begyndt at sende live på Instagram, hvor de inviterer til en interimistisk live-session, spiller nogle af deres største hits og måske svarer på et spørgsmål eller to fra seerne.

I de kommende dage kan du blandt andet se med, når følgende danske kunstnere streamer live:

  • Er du til musiknørderi? Så tjek ind på Suspekts Instagram-profil onsdag klokken 21, hvor Rune Rask og resten af gruppen dissekerer og går i dybden med arbejdet bag nogle af deres nyeste hits.

  • Den danske popspire Mags spiller et par sange - herunder sin nye single 'All I Hear' - og svarer på spørgsmål fra seerne, når hun sender live på Instagram-profilen GirlsAreAwesome onsdag klokken 20.

  • Torsdag klokken 15 kan du tune ind på Warner Music Danmarks Instagram-profil, hvor sangerinden Soleima vil spille et udpluk af sange fra sit nye album 'Powerslide'.

  • Skål! Torsdag kan du gå på tidlig weekend, når Xander inviterer til musikalsk torsdagsbar direkte fra sit studie. Se med på sangerens egen Instagram-profil klokken 21.

  • Lørdag klokken 12 kan du synge med, når den danske hitmager Kopssin Instagram inviterer til vaskeægte fællessang live fra sin baggård i Brønshøj.

  • Popcharmøren Alexander Oscar inviterer søndag klokken 20 til musik og en lille Q&A på sin Instagram.

Tag til festival i pyjamas

Den danske sangerinde Josie Amadonna er blandt de dugfriske artister, du kan opleve på Stay-Home Festival 2020. (© Grafik: Mathis Birkeholm Duus)

Hungrer du efter sol, sommer og festivaler? Så er du langt fra alene. Men selvom der stadig er noget tid, til den danske festivalsæson bliver skudt i gang, så kan du allerede tyvstarte nu, når den digitale musikfestival Stay-Home Festival løber af stablen onsdag den 25. marts.

Hele seancen ruller over skærmen live på Instagram, og festivalen kan endda prale med mere end ti forskellige scener - alle artister optræder nemlig live fra deres eget hjem.

Line-up'et tæller blandt andre rapperen Waqas kendt fra Outlandish og en række nye navne fra den danske musik- og dj-scene.

Og synes du tanken om at tage på festival hjemme i sofaen virker lidt mærkelig, så fokusér på det positive: Du behøver ikke stå i pit i flere timer for at få en plads helt i front, folk plaprer ikke løs, mens musikken spiller, og mon ikke også øllene er en del billigere, når du selv kan agere bartender?

Læs mere om Stay-Home Festival 2020 og se, hvem der spiller, her.

Drop Netflix: Se Mads Langer og mange flere on-demand

Mads Langers live-session er allerede blevet set mere end 70.000 gange på YouTube. (© Grafik: Mathis Birkeholm Duus)

En række danske artister har allerede optrådt 'live' i løbet af de seneste par uger, og i denne digitale tidsalder - som dronningen ville sige - er det heldigvis muligt at se eller gense de allerede afholdte koncerter. Derfor kan du blandt andet læne dig tilbage i selskab med:

  • Den halvanden time lange livesession hitmageren Mads Langer optrådte med forleden, som du kan se her på YouTube.

  • Også bandet Marshall Cecil, som flere måske kender for P3-hittet 'Soliloquy (Wouldn't Feel Alone)', har livestreamet en koncert. Den finder du her på gruppens Facebook-side.

  • Lydmor et et af de mange danske navne, der allerede har optrådt som en del af konceptet Corona Koncerter (mere om det længere nede i artiklen). Du finder hendes show og de andre tidligere koncerter her.

Verdensstjerner går live på Instagram

Shawn Mendes er blandt de kunstnere, der har optrådt online for deres fans. (Foto: © screendump, Grafik: Mathis Birkeholm Duus)

Det er ikke kun herhjemme, at musikerne opfordrer os til at blive hjemme i sofaen og nyde musikken hjemme i privaten. Under hashtagget #TogetherAtHome er organisationen Global Citizen og en lang række af verdens største popstjerner gået sammen om at sende livemusik direkte hjem i stuen til isolationsramte musikfans verden over.

Charmebøffen Shawn Mendes og flødekongen John Legend er blot et par af de navne, der har spillet små live-sessions og svaret på spørgsmål fra fans på Instagram. Alle koncerterne er senere blevet gjort tilgængelige på YouTube:

Du finder hele listen, der løbende bliver opdateret med nye koncerter, her.

I samme ombæring skal der lyde et særligt shout out til hitdronningen Lizzo, der er begyndt - armeret med aromatiske oliedampe og sin trofaste blokfløjte - at streame live-meditations timer på sin Instagram-profil. Kom i zen-mode med de første to timer, som du finder her og her.

Er du mere til tramp end terapi, så har dj og hitmager Diplo måske løsningen. Hver aften streamer han nemlig et live dj-set på sin YouTube-kanal, og allerede nu ligger der otte tidligere dj-sets klar lige til at smække på og starte en fest hjemme i stuen.

Opdag ny musik fra undergrunden - hver aften

24-årige Mathæus Bech står bag initiativet Corona Koncerter. (Foto: © PRIVAT, Grafik: Mathis Birkeholm Duus)

Én ting er at hygge dig med nogle af dine favoritkunstnere, men nu, hvor du er alligevel er i gang, er det også oplagt at bruge tiden på at lære lidt ny, dansk musik at kende.

Den mission kan tiltaget Corona Koncerter hjælpe dig med at fuldføre.

Konceptet er simpelt: Hver aften livestreamer et dansk band eller musiker en koncert, som du derhjemme gratis kan følge med i på hjemmesiden coronakoncerter.dk. Hele seancen foregår hjemme ved idémanden bag, den 24-årige kontrabassist Mathæus Bech, og koncerterne streames live fra hans egen dagligstue.

Navne som Lydmor og indiebandet Knægt har allerede givet deres koncert-besyv med, og du kan se eller gense deres og andre tidligere Corona Koncerter her.

Du kan se hele line-up'et for de kommende Corona Koncerter her.