Teenage-sensation gik viralt med stærk sang om politivold. Nu er videoen her

13-årige Keedron Bryant bliver i musikvideoen truet med pistol af en hvid politibetjent.

Den 13-årige gospelsanger Keedron Bryant går til kamp mod politivold i USA med sangen 'I Just Wanna Live'. (© Getty Images)

- Jeg vil bare gerne leve. Gud, beskyt mig. Jeg er en ung, sort mand, der gør alt, hvad jeg kan.

Sådan synger den kun 13-årige teenagesensation Keedron Bryant i sangen 'I Just Wanna Live', der på meget kort tid har givet ham en gennemslagskraft af en anden verden.

I maj fik Keedron Bryant en del opmærksomhed i USA, da han lagde en a cappella-udgave af sangen 'I Just Wanna Live' på Instagram.

Lyt til 'I Just Wanna Live', mens du læser videre:

0:00

Videoen blev blandt andet delt af basketballstjernen LeBron James, Oscar-vinderen Lupita Nyong'o og USA's tidligere præsident Barack Obama, der kalder sangen "stærk".

Sangen, der er skrevet af Keedron Bryants mor, er en protest mod politivold mod sorte i USA og udkom i kølvandet på den ubevæbnede George Floyds død forårsaget af hvide politibetjente i byen Minneapolis.

Den store stemme og det stærke budskab gjorde, at et af verdens største pladeselskaber, Warner Music, fik øjnene op for den unge mands talent og tilbød ham en pladekontrakt.

Stærk musikvideo

Derfra er det gået stærkt for den 13-årige gospelsanger.

Den 19. juni udkom sangen i forbindelse med Juneteenth, der er årsdagen for ophævelsen af slaveriet i USA i 1865.

Og nu er musikvideoen til 'I Just Wanna Live' udkommet; spækfyldt med stærke scener og referencer til sorte personer, der er døde efter politivold.

I videoens begyndelse zoomes der ind på det amerikanske flag, der bløder, mens et børnekor synger 'The Pleadge of Alligence', som er en hyldestsang til det amerikanske flag.

I Keedron Bryants musikvideo bløder det amerikanske flag, mens et børnekor synger en hyldestsang til selvsamme flag. (Foto: (Screendump) © Warner Music)

Og senere i videoen bliver Keedron Bryant truet med en pistol af en hvid, midaldrende og vred politibetjent. Her knæler den unge dreng, mens han synger "Jeg vil bare gerne leve. Gud, beskyt mig. Jeg er en ung, sort mand, der gør alt, hvad jeg kan".

I den tre et halvt minut lange musikvideo er der også flere eksempler på sorte personer, der har været udsat for politivold med døden til følge. Blandt andet Breonna Taylor, Michael Brown og George Floyd, hvis navne står skrevet med hvidt på en sort mand krop.

Keedron Bryant har i øvrigt allerede optrådt med hitnummeret live. Det skete for lidt over en måned siden til Black Entertainment Television Awards, hvor han optrådte sammen med blandt andre rapperen Nas og gruppen Public Enemy.

Facebook
Twitter