Tessa laver nummer med afdøde Natasja: 'Jeg græd, da jeg skulle være med på den her sang'

Natasja, som oprindeligt indspillede nummeret for 13 år siden, har betydet noget helt særligt for den 22-årige rapper Tessa.

Natasja (tv.) og Tessa (th.) medvirker begge på den nye single 'Til banken'. Nummeret, som blandt andre Natasjas mor har ønsket blev udgivet, indspillede Natasja oprindeligt for 13 år siden. (Foto: Ritzau Scanpix)

Det er 13 år siden, at den danske rapper Natasja Saad mistede livet i en bilulykke, men hendes musik lever i bedste velgående.

Det blev endnu engang tydeligt fredag ved udgivelsen af nummeret 'Til banken'; en ny single, hvor den afdøde sangerinde får selskab af Karen Mukupa og rapkometen Tessa.

Sangen indspillede Natasja for 13 år siden i forbindelse med sit anmelderroste album 'I Danmark er jeg født', der blandt andet gemmer på signaturhits som 'Fi er min' og 'Gi' mig Danmark tilbage'.

Siden er den gamle indspilning blevet finpudset, og Karen Mukupa og Tessa har indspillet hver deres nye vers til sangen.

Hør 'Til banken' her, mens du læser videre:

0:00

For Tessa, der i løbet af det seneste år har markeret sig som en af landets største kvindelige rappere, har det været overvældende at få lov medvirke på en sang sammen med Natasja, der har været hendes idol, siden hun var barn.

Den danske rapper Tessa er takket været hits som 'Ben' og 'Så'n der' hurtigt blevet en af landet mest populære kvindelige rappere. (Foto: Thomas Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Jeg græd, da jeg hørte, jeg skulle være med på den her sang (…) Natasjas sange og væsen har i mange år vækket dybe følelser hos mig, og jeg er kun blevet klogere af hendes musik, skriver den 22-årige rapper i et opslag på sin Instagram-profil og fortsætter:

- Sommetider kigger jeg på himlen og siger højt: "God ryger, Mami" og håber på, hun hører mig. Hele mit liv har jeg følt, det var uretfærdigt, at jeg aldrig ville komme til at møde hende. Men jeg møder hende hver eneste dag. Inde i mit hjerte. At lave en sang med disse legender giver mig en følelse af: "I made it, Mama!".

Natasja ville 'med garanti' have rakt ud til Tessa

Sanger og rapper Karen Mukupa har kendt Natasja siden barnsben, og som teenagere startede de sammen rapgruppen No Name Requested.

Mukupa er ikke i tvivl om, at Natasja ville have været begejstret for at arbejde sammen med Tessa.

Som teenager var Natasja Saad (th.) en del af gruppen No Name Requested sammen med blandt andre Karen Mukupa (tv.). Her ses de sammen i 1992. (Foto: Kim Agersten)

- Natasja var altid draget af dét, som var på kanten, og jeg vil vædde min gamle cap (kasket) på, at Natasja med garanti ville have rakt ud til Tessa for at være med på dette track, siger Karen Mukupa i forbindelse med udgivelsen af nummeret.

- Natasja var ikke bange for at være hård i spyttet, og derfor var det også oplagt, at Tessa skulle med i dag. Der er masser af seje kvindelige rappere, som jeg gerne ville have haft med på tracket, men Tessa er én af dem, som virkelig har faklen lige nu.

Nummeret er ikke det første stykke musik, som Natasja udgiver efter sin død.

Det succesfulde album 'I Danmark er jeg født' blev udgivet tre måneder efter rapperens død, og siden er der blevet udgivet yderligere tre album i Natasjas navn.

Se Karen Mukupa og Natasja - i selskab med en ung Mikkel Beha - fortælle om deres musik i ungdomsprogrammet 'Scratch' i 1992:

Var Danmarks ukronede rapdronning

Natasja Saad mistede livet den 24. juni 2007 i en bilulykke på Jamaica. Hun var 32 år gammel.

Netop Jamaica havde en særlig plads i reggae-dronningens hjerte, der i 2006 vandt en stor talentkonkurrence i reggaens hjemland - som den første udlænding nogensinde.

- Jeg er mere berømt på Jamaica, end jeg er i Danmark, fortalte rapperen til DR året efter, men Natasjas stjerne herhjemme var nu heller ikke til at tage fejl af.

Natasja var dansk musiks ukronede rap- og reggae-dronning og rappede sig med sange som 'Gi' mig Danmark tilbage', 'Ildebrand i byen' og 'Op med ho'det' direkte ind i danskernes hjerter.

Hør Natasjas kæmpehit 'Gi' mig Danmark tilbage' her:

0:00

I 2007 blev hun nomineret i kategorierne 'Årets danske sangerinde' og 'Årets danske hiphop-udgivelse' ved Danish Music Awards, og i 2008 vandt den afdøde rapper i alt fire statuetter ved selvsamme prisfest for albummet 'Gi' mig Danmark tilbage'.

Natasja Saad ligger i dag begravet på Assistens Kirkegård i København.

Natasja Saad var også kendt under kælenavnet Little T, som hun blandt andet brugte, da hun i 2005 medvirkede på kæmpehittet 'Cigar' af gruppen Bikstok Røgsystem. (Foto: Carsten Seidel © Ritzau Scanpix)