For ti år siden gav Mags en syngende langefinger til en gymnasiekoncert - nu er hun blevet klogere

Med inspiration fra sit eget liv har musikeren Mags udgivet ep'en 'Happimess'.

(Foto: Petra Kleis © Pressefoto)

I gymnasiet havde Margrethe Tang et vaskeægte "Taylor Swift-øjeblik".

Det skete til et open mic-arrangement på hendes skole, hvor hun stillede sig op foran 200 medstuderende med en sang, som hun selv havde skrevet.

Iblandt tilskuerne sad en person, som hun havde haft en flirt med. En flirt, som hun havde brændt nallerne på.

Så hun indtog scenen og sendte en syngende langefinger afsted til sin forhenværende flirt - både for at få hævn, og også med et lille håb om, at han ville tage hende tilbage.

Margrethe Tang måtte forlade scenen - slagen og stadig single.

Men det føltes alligevel ikke helt spildt, for det hjalp hende af med nogle svære følelser at sætte ord på sin frustration omkring eksflirten. Og hun blev bekræftet i, at det nogle gange kan være lettere at synge om det, der kan være svært at sige højt til et andet menneske.

Det er nemlig sådan, 26-årige Margrethe Tang, der laver musik under kunstnernavnet Mags, har det; i sin musik har hun ingen problemer med at blotte hverken sine følelser, forhold eller forelskelser.

I dag er det næsten ti år siden, at hun forlod scenen efter sangen til eksflirten, og siden dengang har hun ikke haft brug for at gentage det syngende hævntogt.

- Det har jeg ikke gjort siden. Lige i det øjeblik handlede jeg for meget ud fra mine følelser. Det behøver jeg ikke gøre igen som 26-årig. Det har vi prøvet. Det var ikke fedt, siger Mags.

Men én ting er dog stadig det samme her ti år efter, for Mags er stadig mindst lige så ærlig og grænsesøgende i sin musik, som hun var dengang.

Mags skulle have spillet på flere store festivaler, da corona kom, og hendes koncert i Lille Vega blev udskudt fire gange, før hun i juni i år endelig kunne spille to udsolgte koncerter. (Foto: Petra Kleis © Pressefoto)

Nu er hun aktuel med ep'en 'Happimess', der indeholder fem sange med hver sin fortælling om, hvordan det er at være i midten af 20'erne.

- Det er fem historier, som afspejler rigtig godt, hvor rodet og alligevel fedt det kan være. Man kan jo gå lynhurtigt fra at være sådan: "Jeg har styr på det hele" til "glem det, jeg har ikke styr på noget overhovedet."

'Happimess' er direkte inspireret af hendes eget liv, og Mags kalder selv ep'en for en hudløst ærlig, autobiografisk dagbog.

Hør titelsangen 'Happimess' her:

0:00

Selv et 'Happimess'

Navnet 'Happimess' kom til ved en tastefejl. Alligevel synes Mags, at netop det ord dækker perfekt over den periode i livet, hvor man føler sig som en ikke-rigtig-voksen, men cpr-nummeret siger, at man er tættere på de 30 år end på de 20.

Selv kan hun også føle sig som lidt af et happimess, der på dansk kan oversættes til "et lykkeligt roderi".

Du ved, den type, der slår op med sin kæreste - men som så ombestemmer sig og ringer til ekskæresten en nat på vej hjem fra byen.

Netop det kan være nogle lidt pinlige følelser at rode rundt i, synes Mags. Men hvis der er noget, hun ved, er det, at det hjælper at sætte ord på de pinlige følelser.

Derfor vil Mags hellere sige det højt i sine sange end gå og gemme på dem. For det er i hvert fald noget, hun har lært - det bliver tit mindre pinligt, når man deler det med andre.

- Det var en længere proces at slå hul på at skrive den her ep. Jeg skulle lige finde ud af, hvad der skulle ske nu. Jeg havde ikke lyst til udgive sange, som lød som nogle, der ikke havde været plads til på albummet. (Foto: Petra Kleis © Pressefoto)

Mags mener, at det er hendes impulsive, ærlige væsen, der kan få hende til at tage nogle beslutninger, som måske ikke altid er helt velovervejede og derfor kan blive pinlige.

Men det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Hun mener nemlig, der også er fordele ved at turde tage tyren ved hornene.

- I mine 20'ere tænker jeg mere over, hvordan kan jeg lære af mine handlinger. Nogle gange skal man gøre ting, før man kan komme videre, og netop de ting vil jeg nok aldrig helt stoppe med at gøre.

Fordele ved fejl

Selvom oplevelsen på gymnasiets scene ikke endte som en succes, skriver Mags stadig sange om sit kærlighedsliv og de personer, der har været en del af det. Men nu spiller hun altid de sange, som involverer andre mennesker, for hovedpersonerne selv, inden de offentliggøres, så det ikke ender som dengang for ti år siden.

- Selvom sangene er skrevet ud fra mine følelser, så spiller jeg dem for at være sikker på, at folk ikke står med den følelse af at blive taget med bukserne nede.

- Jeg er meget ærlig og jævnt impulsiv. Det kan godt være en fordel nogle gange, fordi jeg tør gøre nogle ting, men det kan også være en hæmsko de gange, hvor man skulle have tænkt sig mere om. (Foto: Petra Kleis © Pressefoto)

En af sangene fra den nye ep, 'What If', handler om at gerne ville se sin eks igen, selvom man er gået fra hinanden. Hør den her:

0:00

I det hele taget er Mags blevet klogere.

Hvor hun tidligere selv mener, hun var lidt sort/hvid i sin sangskrivning, så forsøger hun med sangene på den nye ep at sige, at det er helt okay, når man kommer til at fucke op, forklarer hun.

Hun føler selv, at hun har udviklet sig meget siden dengang på gymnasiescenen, og hvis udviklingen fortsætter samme tempo, så kan det ikke blive andet end godt at blive ældre.

- Hvis det fortsætter i den her fart, så glæder jeg mig til at blive 40, så kommer jeg til at have det for sygt, griner hun.

FacebookTwitter