(Foto: Martin Fält © dr)

Tobias laver grænsesøgende musik om sex og Jesus: 'Du må gerne være uenig med mig'

Vi fulgte 31-årige Tobias Rahim, da han for første gang skulle optræde med sin nye musik fra debutalbummet, 'National Romantik 2021'.

"Fuck Google, fuck Trump – de største terrorister går i uniform".

Sådan lyder omkvædet i Tobias Rahims nummer 'Sang til Siri', der er en del af hans debutalbum, 'National romantik 2021'.

Sangen er skrevet i en foragt over USA og de store tech-giganter som Google og Facebook, der i skyggerne samler information sammen om os alle sammen.

- Jeg hader, at USA og de her giganter skal have så meget magt, fortæller han.

Og Tobias Rahim har aldrig været bange for at kritisere og forarge som kunstner. Det er et helt bevidst valg, og det gælder også, når han synger, at "Jesus er perker" på nummeret 'Jesus', eller når han synger om, at "en piges attitude er lige så stram som hendes fisse" på nummeret 'Borderline'.

For den 31-årige kunstner er det vigtigt ikke at censurere sig selv, så man ikke går på kompromis med, hvem man er.

Og det er netop lige det Tobias Rahim vil vise på sit nye album. At han er et heltstøbt menneske, der tænker lige så meget på sex som på politik.

Fredag optrådte Tobias Rahim første gang med sin nye musik i P3- programmet 'Tættere på Himlen', der sendte live fra DR Koncerthuset. Vi fulgte ham før, under og efter hans optræden.

Se og lyt til Tobias Rahim optræde med nummeret 'Sang til Siri' lige her :

 • Backstage i DR Koncerthuset varmer Tobias Rahim stemmen op. - Når der er så mange, der kommer til at lytte til dig, så vil man jo gerne levere. Men det må gå, som det gør. Jeg tror, grunden til, at der lidt er en folkesygdom af stress i Danmark, skyldes, at vi tror, vi kan kontrollere alt, men sandheden er, at det ikke er muligt. Det skal vi bare huske os selv på nogle gange, fortæller Tobias Rahim. (Foto: Martin Fält © Dr)
  1 / 11
 • - Rumklangen lyder lidt som i en moské, har I nogensinde været i sådan en?, spørger sangeren retorisk, mens han går rundt i gangene under Koncerthuset. Tobias Rahim er opvokset i et multietnisk miljø i Aarhus som søn af en dansk mor og en kurdisk far, men har valgt at dedikere sit liv til at synge lyrik på dansk. - Det er et "risky" valg at lave sange på så lille et sprog, men det er mit modersmål, og jeg elsker det. Det føles rigtigt. (Foto: Martin Fält © Dr)
  2 / 11
 • - Jeg kan altid bedst lide lige at tage nogle minutter for mig selv og øve, fortæller Tobias Rahim. Han har ikke problemer med at være alene, og mens coronapandemien måske har fået flere af os til at føle os ensomme og triste, så har Tobias Rahim fundet en indre styrke under nedlukningen, hvor hele debutalbummet, 'National Romantik 2021', faktisk blev til. - Frem for at blive ked af det og krybe ned i et sort hul har jeg tænkt: ''Nu tager jeg røven på mig selv og kommer styrket ud af det her". Det har virkelig skabt en eller anden kreativ energi, fortæller han. (Foto: Martin Fält © Dr)
  3 / 11
 • - Fuck, det hårdt, det her sæt, udbryder Tobias Rahim om sit tøj. Tilbage i backstagerummet har han og bandet fundet deres koncert-outfits frem, idet vi nærmer os koncerten. - Det er spændende at se, hvordan folk reagerer på musikken. Jeg savner helt vildt at være en del af den her energi, der skabes, når der spilles live. Vi (Tobias Rahim og publikum) står ligesom sammen og skaber noget større. Vi bliver til en stor, fælles energi, så jeg glæder mig til at stå på scenen. (Foto: Martin Fält © Dr)
  4 / 11
 • - Lad os lige tage den en sidste gang, konstaterer Tobias Rahim. Det er første gang, at den danske musiker skal optræde med sin nye musik. Selv sammenligner han sit debutalbum, 'National Romantik 2021', med en delikat ret, hvor der både er plads til det søde og det sure. - Jeg kan godt lide mad, der smager af noget. Det er det samme med min musik. Hvis jeg hører en sang i radioen, der hedder 'Me and You' for eksempel, så kan jeg ikke lade være med at tænke over, hvor kedeligt det lyder. Derfor er jeg også grænsesøgende i min lyrik, selvom det måske synges over sukkersøde poptoner, fortæller han. (Foto: Martin Fält © Dr)
  5 / 11
 • Tobias Rahim bevæger sig uden en mine imod scenen. - Jeg har prøvet at fejle så mange gange i mit liv, at jeg ikke er bange for det. Jeg har engang givet en koncert i Ghana, der lød så dårlig, at jeg tænkte: "Okay, nu er mit projekt færdigt, nu har jeg ødelagt det". Men der kommer altid en ny dag, fortæller han. (Foto: Martin Fält © Dr)
  6 / 11
 • - Fuck, jeg glæder mig til at spille de her numre for jer, råber Tobias Rahim, inden han begynder at synge nummeret 'Sang til Siri'. (Foto: Martin Fält © Dr)
  7 / 11
 • Tobias Rahim spiller i alt fire sange fra det nye album. 'Sang til Siri', 'Borderline', 'Jesus' og 'Op A Væggen'. - På mit album er der både plads til sex og politik. Jeg vil gerne vise det hele menneske, og det er der plads til på et album, fortæller Tobias Rahim. (Foto: Martin Fält © Dr)
  8 / 11
 • I nummeret 'Borderline' synger Tobias Rahim blandt andet: "Hendes attitude er lige så stram som hendes fisse", og det er helt bevidst, at Tobias Rahim bruger et groft sprog fra tid til anden, fortæller han. - Du må gerne være uenig med mig eller i det, jeg siger. Hellere det, end at vi bliver enige på et eller andet super falsk grundlag, hvor du ikke tør sige din mening. (Foto: Martin Fält © Dr)
  9 / 11
 • - Fuck, det var fedt! Jeg var virkelig nervøs, men det gik jo pisse godt, konstaterer Tobias Rahim lige efter sin optræden, mens han står og snakker med de to værter på P3-programmet, Andrew Mojo og Hav. (Foto: Martin Fält © Dr)
  10 / 11
 • Tobias Rahim takker af for i aften og når lige at reflektere over aftenens oplevelse, inden han skal videre ud i byen med bandet. - Jeg nåede lige at tænke: "Livet er ligegyldigt, det her et bare kunst, så hvis det her er den sidste dag, jeg lever, så lad mig synge mit hjerte ud", og det gjorde jeg, fortæller han. (Foto: Martin Fält © Dr)
  11 / 11
Facebook
Twitter