Tommy mistede sin 9-årige datter - nu har hun fået sin egen sang

Sangeren Isam B har været med til at skrive sangen om ni-årige Caroline.

Ni-årige Caroline døde i 2013. Nu har hun fået sin helt egen sang, der er skrevet af blandt andre Isam B. (Foto: Scanpix / Privatfoto © Tommy Andersen)

For fem år siden mistede Tommy Andersen sin datter, da ni-årige Caroline mistede livet i en højresvingsulykke.

Nu har hun fået sin helt egen sang.

Siden Carolines død har Tommy Andersen og resten af familien forsøgt at leve videre og hele de sår, som tabet af deres datter har medført. Noget af det, der har hjulpet dem gennem krisen, har været at lytte til den musik, som Caroline holdt af, og de sange, som blev spillet til datterens begravelse.

Derfor skrev Tommy Andersen ind til P3-programmet 'Sangskriver', hvor radiovært Jonas Gülstorff sammen med en musikalsk gæst hver uge på kun to timer skriver sange ud fra lytternes oplevelser og ønsker.

- Jeg har gået med et ønske om at have en sang, som var min og Carolines. Noget, som kunne være med til at holde fortællingen om hende i live og hjælpe til, at hun bliver husket og mindet, forklarer Tommy Andersen, der skrev til programmet med ønsket om at få skrevet en sang til minde om sin afdøde datter.

Lørdagens hold i 'Sangskriver'. Fra venstre: Jonas Gülstorff, Isam Bachiri og Mattis Jakobsen. (Foto: Dr)

Rørende og meningsfuldt

I radiostudiet sad sanger Isam B og guitarist Mattis Jakobsen. De tog udfordringen op, og to timer senere havde de skrevet nummeret 'Carolines smil'.

Sangen om hans afdøde datter rørte Tommy Andersen dybt.

- Sangen og særligt titlen ramte mig på en rigtig god måde. Den giver så meget mening, og jeg blev rigtig rørt, da jeg hørte den, fortæller han til dr.dk.

- Det var rørende at høre, hvordan nogle fremmede kunne sætte ord på noget af det unikke, min datter og jeg havde sammen.

Hør 'Carolines smil' og Tommy Andersens første reaktion på nummeret her:

0:00

Selvom de tre sangskrivere ikke kendte hverken Tommy Andersen, Caroline eller resten af familien, føler faderen alligevel, at sangen langt hen ad vejen lykkes med at beskrive hans datter og dét bånd, familien havde sammen.

- Der har været et væld af tanker og følelser forbundet med Caroline og hendes død, og skulle man indkapsle alt det, kunne man jo skrive sange til de første ti albummer. Men jeg synes, de få ting, som bliver nævnt i sangen, formår at indkapsle bare en lille brøkdel af, hvem Caroline var, siger han.

Vil dele sangen med andre

Tommy Andersen tror, at sangen fremover kan hjælpe ham og familien med at mindes deres datter.

- Jeg kommer til at lytte til sangen, når jeg besøger hende i tankerne eller er forbi hendes gravsted, siger Tommy Andersen, der også glæder sig til at kunne dele sangen med andre:

- Hvert år på Carolines fødselsdag mødes vi med venner og familie for at mindes hende. Der kommer vi nok også til at spille sangen for dem, der kommer og deler dagen med os, siger han.

- Sangen er en måde for os at dele nogle af vores tanker om Caroline og give andre indblik i vores sorg. Det fritager os for selv altid at skulle sætte ord på, hvordan vi har det.

For Jonas Gülstorff, der er vært på 'Sangskriver', var det en stor udfordring at skulle skrive et nummer, der kunne indkapsle et andet menneskes inderste følelser og tanker.

- I 'Sangskriver' skriver vi nogle gange kærlighedssange eller et nummer til en fest, mens inspirationskilden andre gange er mere alvorlige og tunge begivenheder i lytternes liv.

- Det er klart, at de gange, det for eksempel handler om død, er de hårdeste. Man vil så gerne gøre det godt for de her mennesker, og det er ekstra udfordrende, fordi der er så meget på spil. Men hvis vi rammer rigtigt, kan vi være med til den helende proces, som lytteren går igennem, siger han.

Du kan høre hele lørdagens udgave af 'Sangskriver', og høre, hvordan sangen blev til, herunder:

0:00
Jonas Gülstorff er vært på 'Sangskriver' på P3. (Foto: Petra Kleis © dr)