Træt af de samme gamle julesange? Her er 9 nye, du kan høre i stedet

December byder på masser af nye julesange fra ind- og udland - blandt andre fra Mariah Carey og Andreas Odbjerg.

Juledronningen Mariah Carey og danske Andreas Odbjerg er blandt de kunstnere, der har smidt helt nye julesange i puljen i år. (Foto: Presse/CBS Photo Archive © Pressefoto/Getty Images)

Selvom det måske stadig er 'Søren Banjomus' og 'All I Want for Christmas Is You', der dominerer din juleplayliste, så bringer julen ikke kun velsignede bud, men også en hel masse ny julemusik.

I år kommer en af de musikalske julegaver fra den danske musiker Andreas Odbjerg. Han har nemlig skrevet sangen 'Gud jul' til TV 2's julekalender 'Kometernes jul'.

Folkene bag julekalenderen kontaktede tidligere i år Andreas Odbjerg og inviterede ham og hans faste producere til et møde, fordi de gerne ville have dem til at skrive titelsangen.

Og det resulterede altså i, at han brugte noget af sommeren på at skrive en julesang, mens resten af den danske befolkning spiste koldskål og grillede pølser.

- Det er et ambitiøst stykke musik, men det er også en ambitiøs julekalender. Så de passer godt sammen. Det var dog vigtigt for mig, at sangen kunne fungere uafhængigt at julekalenderen, fortæller Andreas Odbjerg og tilføjer, at han har fået positive tilbagemeldinger på sangen, som altså lige nu kan høres hver aften indtil den 24. december på TV 2.

Du kan høre sangen 'God jul' med Andreas Odbjerg lige her:

0:00

At skrive julesange er en helt særlig disciplin, som Andreas Odbjerg ikke har gjort sig i før, fortæller han. Og det krævede tid at få hul på bylden og finde ud af, hvordan opgaven skulle gribes an.

- Det gik ikke særligt godt i starten, så vi endte med at lytte til en masse til julesange for at få inspiration, siger han.

Derudover havde julekalenderens instruktør nogle særlige ønsker til sangen, som skulle passe til julekalenderen. Og derfor havde Andreas Odbjerg da også sluttet fred med tanken om, at det måske ikke ville blive en klassisk "Andreas Odbjerg-sang".

- Sådan er det jo, når det er et bestillingsarbejde, siger han og fortsætter:

- Men jeg endte med at være lige så stolt af den, som jeg er alt andet, jeg har lavet, og jeg synes, at man kan høre mig i den.

Spørger man ham, om han selv flittigt lytter til julemusik, så er svaret prompte:

- Nej, det gør jeg sgu ikke. Jeg hører 'Last Christmas', men det gør jeg, fordi det er en fed sang. Ikke, fordi det er en julesang. Derfor hører jeg den også hele året!

Det er ikke kun Andreas Odbjerg, der i år har lavet nye julegodter til din playliste. Her er otte andre nye julesange, du kan tjekke ud, hvis soundtracket til din jul skal peppes lidt op.

1

Troels Gustavsen

Troels Gustavsen har i mange år hittet under navnet Noah, men sidste år besluttede han sig for at udgive musik i eget navn. (Foto: Olivia Celeste Kyed Kenvig © DR)

Troels Gustavsen, der er kendt fra hitduoen Noah, har for alvor slået sit eget navn fast på den danske musikscene det sidste års tid, og nu er han også klar med sin første julesang.

Sangeren vil have os til at tænke på hinanden med sin nye julesang 'Tænd et lys'. Her synger han nemlig blandt andet, at vi skal tænde et lys for alle dem, der har brug for håb, fred og kærlighed.

Hør sangen 'Tænd et lys' her:

0:00
2

Ed Sheeran og Elton John

To af Storbritanniens absolut største stjerner - fra hver deres generation - hitter lige nu i hjemlandet med den fælles julesang, 'Merry Christmas'. (Foto: pressefoto © Warner Music)

Det kan næsten ikke gå galt, når to megastjerner slår sig sammen.

I sangen 'Merry Christmas' har Ed Sheeran og Elton John teamet op og givet deres bud på, hvordan julen skal lyde, og det er gået rent ind i duoens hjemland, Storbritannien, hvor sangen er strøget ind på en førsteplads på hitlisten.

Ikke nok med at sangen nok skal forsøde juletiden i mange hjem verden over, så er det også en velgørenhedssang.

Derfor kan du lytte med god samvittighed, for i hele juleperioden 2021 vil sangens indtjening gå til velgørende formål. Pengene vil blive delt mellem 'Ed Sheeran Suffolk Music Foundation'og 'Elton John Aids Foundation'.

Hør sangen 'Merry Christmas' her:

0:00
3

IVA Queendom

Den spritnye danske stjernespire IVA Queendom har udgivet en julesang og spreder julestemning på Facebook hver adventssøndag i december. (© Pressefoto)

Du har måske ikke hørt om hende før, for sangeren IVA Queendom er et helt nyt navn på den danske musikscene.

Hun debuterede i 2020 og har siden udgivet en række singler og to ep'er. Og nu altså også en julesang, 'Christmas Emotion', som sætter stemningen til julehygge foran pejsen.

Sangeren bag hylder både julen med sin nye julesingle, men også på sin Facebook-profil, hvor du hver søndag i advent kan få en ekstra bid julemusik, når IVA Queendom synger julesange for sine følgere.

Hør sangen 'Christmas Emotion' her:

0:00
4

Mariah Carey, Khalid og Kirk Franklin

Mariah Carey kaldes ikke dronningen af jul for ingenting. I år er hun klar med en ny julesang. (Foto: Terence Patrick © CBS Photo Archive/Getty Images)

Julen er som bekendt hjerternes fest. Og nogle vil måske mene, at det ikke er jul, før man har hørt en jule-kærlighedssang fra Mariah Carey.

Nu er dronningen af julesange tilbage med en ny af slagsen.

Denne gang har Mariah Carey, der står bag nok et af de største julehits nogensinde, udgivet sangen 'Fall In Love At Christmas' sammen med Khalid og Kirk Franklin.

Om den nye sang kan blive et lige så stort julehit som klassikeren 'All I Want For Christmas Is You', som for nylig ramte en milliard afspilninger på Spotify, er uvist, men vurder selv.

Hør sangen 'Fall In Love At Christmas' her:

0:00
5

Hymns From Nineveh

Den danske sanger og guitarist Jonas Petersen laver musik under navnet Hymns From Nineveh og har netop udgivet et helt julealbum, som man kan lytte til året rundt. (Foto: Dennis Morton © Pressefoto)

Hvad er bedre end julemusik i december? Det er måske julemusik hele året. Det er dén tanke, der ligger bag danske Hymns From Ninevehs nye album 'Julekassen': julemusik, du kan høre året rundt.

På det nye album finder man blandt andet sangen 'Stop Loss', der låner fra salmen 'Dejlig er Jorden' af B.S. Ingemann.

- Da min morfar skulle begraves, sang vi 'Dejlig er Jorden' ved graven. Det sneede. Det var så vildt og smukt, ikke mindst på grund af salmeteksten, lyder det blandt andet fra Hymns From Nineveh i en pressemeddelelse.

- Det har altid været stærkt for mig at tænke på, at de levende, den resterende slægt, står ved gravens rand og synger, at Jorden er dejlig, og at mennesket skal fryde sig - på trods af de åbenlyst uundgåelige tab i tilværelsen.

Hør sangen 'Stop Loss' her:

0:00
6

Pharfar og Finn Pind

Reggae- og dancehallproduceren Pharfar - eller Søren Schou, som er hans rigtige navn - har givet sig i kast med julemelodiens kunst sammen med Finn Pind, der er bedst kendt for trampersangen 'Penis'. (Foto: pressefoto © Møntn Records)

Det er mere bassen end bjældeklangen, der dominerer i Pharfar og Finn Pinds nye lumre julesang 'Under træet'. Og det er nok næppe en hjemmelavet striktrøje eller et piskeris, der gemmer sig i pakkerne, det handler om.

'Under træet' er et alternativt bud på en julesang, men mon ikke sangen kan hjælpe med at forbrænde julekalorierne på dansegulvet og give et par røde kinder - og altså ikke kun på grund af sangens noget pikante tekst.

Hør sangen 'Under træet' her:

0:00
7

The Grenadines

Den danske folk-pop-band The Grenadines består af Kasper Ejlerskov Leonhardt, Morten Fillipsen og Dennis Debannic. Bandet blev dannet i 2014 og har blandt andre også haft Laurits Emanuel fra Fyr og Flamme som medlem. (Foto: Chilie hviid Orloff © Pressefoto)

Den danske gruppe The Grenadines ringer julen ind med sangen 'It Is Christmas Again', som er gruppens første julesang.

- Umiddelbart rimer The Grenadines ikke ligefrem på rødkål og brunede kartofler. Vi er ude i noget uprøvet land for os. Og på samme tid er det noget velkendt. Vi holder meget af julen, fortæller The Grenadines om deres nye julesang i en pressemeddelelse.

Sangen handler om at være blevet voksen og at skulle hjem til jul og sin familie.

Hør sangen 'It Is Christmas Again' her:

0:00
8

Prisma

Den danske duo Prisma består af søstrene Sirid og Frida Møl Kristensen. De debuterede i 2020, men har for alvor fået vind i sejlene i år med ep'en 'Inside Out'. (Foto: Christian Larsen © DR)

Oprindeligt var salmen 'Dejlig er Jorden' ikke tænkt som julemelodi, men alligevel er der nok mange, der forbinder den med netop jul.

Nu har den danske søsterduo Prisma udgivet deres fortolkning af salmen i anledning af - ja, julen. I deres version har salmen fået et mere moderne udtryk, hvor de to søstres stemmer harmonerer over en elektroniske klang og guitarriffs.

Det er langt fra første gang, at sangen er blevet fortolket. Gasolin' udgav i 1979 en rocket version af salmen fra 1850, ligesom Hymns From Nineveh som nævnt også har ladet sig inspirere af sangen på sit nye album.

0:00
FacebookTwitter