For tre år siden satte han ild til internettet: Nu springer populær fodboldstjerne ud som sanger

Islandske Rurik Gislason var på alles læber under VM i 2018. Nu debuterer han som musiker.

Fodboldspilleren Rurik Gislason, som blandt andet har spillet i F.C. København, debuterer nu som sanger. (Foto: UWE ANSPACH © Ritxau Scanpix)

Nogle husker måske VM-fodboldkampen mellem Island og Argentina i 2018 for islændingenes imponerende evne til at holde stand med de argentinske verdensstjerner.

Og andre… Tja, de husker måske kampen af helt andre grunde.

Mange tv-seere bed nemlig mærke i den islandske landsholdsspiller Rurik Gislason, som med sit udseende lynhurtigt satte ild til internettet.

Magasinet W udråbte ham som en af VM-slutrundens lækreste spillere, og under hashtagget #SexyRurik tiltrak den dengang 30-årige angriber sig enorm opmærksomhed.

Og pludselig begyndte det så at vælte ind med følgere på Gislasons Instagram-profil.

Ifølge BBC voksede fodboldprofilens følgertal på blot en uge fra cirka 30.000 til 760.000 – det svarer til mere end det dobbelte af Islands samlede befolkning.

Og nu gør charmøren Rurik Gislason sig så igen bemærket – denne gang dog ikke (udelukkende) grundet sine gode gener. Den populære islænding er nemlig sprunget ud som sanger og har netop udgivet sin debutsingle.

Nummeret, hvor Rurik Gislason leverer vokalerne, hedder 'Older' og er lavet i samarbejde med den islandske dj Doctor Victor, som i hjemlandet særligt er kendt for sangen 'Summargleðin' ('Sommerglæden'), der i 2019 blev et stort sommerhit på øen mod nord.

Hør debutsinglen 'Older' her:

0:00

- Jeg vil blot takke jer alle sammen for jeres fantastiske modtagelse af 'Older'. Det er over et år siden, jeg indspillede den i studiet, og nu er den blevet til virkelighed. Endnu engang tak!, skrev Gislason på sin Instagram-profil i kølvandet på udgivelsen.

Rurik Gislason ses her i nærkamp med Argentinas Javier Mascherano under VM i 2018. Kampen endte uafgjort (1-1), men Island formåede dog ikke at spille sig videre fra gruppespillet, hvor de i deres gruppe endte på en sidsteplads efter Kroatien, Argentina og Nigeria. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)

Musikken er et 'sideprojekt' - for nu

Selvom Rurik Gislason i mange år har ernæret sig som fodboldspiller på blandt andet det islandske landshold og i danske klubber som FCK, OB og Viborg FF, har musikken altid haft en særlig plads hos den 32-årige banekriger.

- Jeg fik en guitar i julegave som tiårig. Jeg havde egentlig ønsket mig et snowboard og brugte hele julen på at rase over, at jeg ikke fik det. Men min svoger kunne spille guitar og lærte mig, hvordan man gjorde, og siden har jeg altid nydt at spille og lave musik, fortalte Rurik Gislason tidligere i år i et interview med den islandske radiokanal K100.

Den skarptskårne fodboldspiller har dog lige nu ikke planer om at gøre musikken til sin nye levevej.

- Jeg blev ringet op og spurgt, om jeg ville synge på sangen. Jeg er ikke specielt god til at sige nej, så jeg takkede bare ja. Men jeg ved ikke, om jeg er noget værd som sanger. Lige nu er det bare et sideprojekt, og så må vi se, hvor tingene bærer hen, har han fortalt til K100.

Doctor Victor (tv.) og Rurik Gislason har sammen udgivet nummeret 'Older', der ifølge makkerparret handler om at sænke skuldrene og forventningerne til sig selv. - Vi har begge konstant været pressede til at blive bedre, større og hurtigere. Derfor vil vi gerne sprede budskabet om at nyde hver en del af dette smukke, skrøbelige og somme tider udfordrende liv med alle dets op- og nedture, udtaler de i en fælles pressemeddelelse. (Foto: pressefoto © Sony Music)

Model, politiker, skuespiller, dansetrold...

Rurik Gislason har da også lidt at falde tilbage på, hvis sangdrømmen ikke for alvor tager fart. Den populære islænding, der sidste efterår satte sin fodboldkarriere på pause, er nemlig en særdeles entreprenant herre.

Udover fodboldspiller kan han også skrive model på cv'et, ligesom han også står bag sit eget tøjmærke og har lavet sin egen gin. Og så er han netop blevet ansat som fodboldekspert hos tv-selskabet Viaplay og gør desuden snart sin skuespildebut i en film, der får premiere senere i år.

I 2017 stillede han i øvrigt også op ved det islandske parlamentsvalg for landets nuværende største parti, Selvstændighedspartiet.

Selvom han altså er en mand med mange jern i ilden, har Rurik Gislason, der også har spillet i flere tyske fodboldklubber, dog lige nu travlt med at træne op til premieren på den tyske udgave af 'Vild med Dans' – 'Let's Dance' – hvor han er en del af programmets deltagerfelt.

- Jeg tænkte længe over, om jeg skulle takke ja. Dans er meget anderledes end det, jeg tidligere har lavet. Det er så langt fra min komfortzone, men det er en stor udfordring, som jeg gerne vil acceptere, har Gislason Gislason sagt til tyske RTL om sin deltagelse i dansekonkurrencen, der får premiere fredag den 26. februar.

Rurik Gislason debuterede på det islandske fodboldlandshold i 2009 og nåede at spille i alt 53 kampe i den blå-røde trøje.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter