Trine på 24 gik viralt med coronakoncert fra sin vindueskarm: Nu har hun fået en pladekontrakt

Trine Therkelsens coronaoptræden endte pludselig på én af Danmarks største Instagram-profiler.

Trine Therkelsen har netop udgivet sin nye single 'Vågne med dig', som hun har sunget under en af sine - nu virale - vindueskoncerter. (Foto: PRIVATFOTO)

Da Danmark lukkede ned, valgte Trine Therkelsen at åbne op.

Fra sit vindue på femte sal har hun gennem coronakrisen sunget og spillet for sine naboer i et lejlighedskompleks på Amager i København, hvor hun bor.

Med klaver og højttalere placeret i vindueskarmen har hun sunget danske klassikere som Alberte Windings 'Lyse nætter' og 'Barndommens gade' med Anne Linnet for de andre beboere, der har set med fra deres egne vinduer og altaner.

- Jeg synes, der var så meget negativitet overalt, uanset hvor jeg kiggede hen. Folk var skidebange, og jeg kunne mærke en masse ubehag hos folk omkring mig, så jeg ville gerne sprede lidt glæde og skabe en følelse af fællesskab, fortæller Trine Therkelsen om koncerterne, som hun begyndte på, efter en idérig nabo opfordrede hende til at synge for de andre i bygningen.

Selvom 24-årige Trine Therkelsen har sunget, lige siden hun var barn, og faktisk sidste år stod på scener rundt omkring i landet som opvarmning for sangeren Rasmus Nøhr på hans turné, så var det ikke helt let bare sådan at åbne vinduet og skråle derudaf.

- Jeg havde virkelig mange nerver på den første aften og var latterligt nervøs. Det har jeg faktisk været hver gang, for det er jo lidt en form for "tvangskoncert", som folk ikke kunne flygte fra eller havde bedt om, siger sangerinden med et grin.

Tvang eller ej, så blev Trine Therkelsens første koncert mødt med klapsalver og tilråb fra de mange naboer i gården, og sangerinden kalder selv modtagelsen "helt sindssyg". Siden har hun afholdt flere koncerter, hvoraf de fleste også er blevet livestreamet på hendes Instagram-profil.

Instagram-koncert gik viralt

Men det er ikke kun naboerne, der har nydt godt af Trine Therkelsens musikalske talent.

Efter den populære Instagram-influencer Anders Hemmingsen delte en video af Trine Therkelsens vindueskoncert - optaget i smug af hendes egen kæreste - har sangerinden modtaget en masse opmærksomhed og beskeder fra danskere i både ind- og udland, der har kontaktet hende for at sige tak for sangen.

- Det har været helt vildt at mærke, hvordan folk har taget imod de her små koncerter. Der er virkelig mange, der har skrevet til mig og fortalt, hvordan de her koncerter har givet dem en følelse af håb og sammenhold. Det har været sindssygt rørende at opleve, siger Trine Therkelsen og fremhæver følelsen af sammenhold som særlig vigtig.

- Jeg kommer selv fra en lille landsby, hvor alle kendte alle og støttede op om hinanden, så det var ret underligt at flytte ind i et kæmpe lejlighedsbyggeri i København, hvor du ikke aner, hvem der bor omkring dig. Derfor har det været fedt at kunne gøre noget, der kunne samle os og måske få os til at passe lidt mere på hinanden, siger hun.

Det var Trine Therkelsens kæreste, der sendte videoen af hende til Anders Hemmingsen. Se den her:

Optrådte med sin egen sang

Repertoiret under de virale vindueskoncerter har talt flere klassikere fra dansk musiks skatkammer, men Trine Therkelsen har også optrådt med én af sine egne sange; nummeret 'Vågne med dig', som hun fredag også udgav på diverse streamingtjenester.

Hør 'Vågne med dig' her, mens du læser videre:

0:00

I kølvandet på den virale succes er det nemlig lykkedes Trine Therkelsen at score sig en pladekontrakt.

Sangen har den unge fynbo selv skrevet, og det var egentlig ikke meningen, den skulle indspilles og udgives. Men efter hun sang den for sine naboer og senere delte en video af sin optræden på Instagram, tikkede der flere og flere beskeder ind fra folk, der var faldet pladask for den selvkomponerede kærlighedssang.

- Jeg tror, halvdelen af de beskeder, jeg har modtaget fra folk, har handlet om 'Vågne med dig'. Folk har skrevet, hvor glade de var for den sang, og der var sågar nogle, der skrev og spurgte, om jeg ville synge den til deres bryllup.

Se Trine Therkelsen synge 'Vågne med dig' gennem sit vindue live på Instagram:

Havde opgivet at leve af musikken

Selvom hun tidligere har udgivet en enkelt single og spillet en del koncerter gennem årene, så havde Trine Therkelsen, der til daglig læser til bachelor i psykologi og pædagogik, egentlig affundet sig med, at musikken nok ikke skulle blive hendes primære levevej.

- Jeg havde nok lidt givet op på, at jeg ville få udgivet min musik og egentlig bare tænkt, at jeg skulle ud og optræde hist og her. Men nu kan jeg bare mærke, at følelsen af at kunne samle folk med min musik kan jeg ikke slippe igen, siger Trine Therkelsen.

Den pludselige succes på Instagram - og i den lokale baggård - samt den medfølgende pladekontrakt er faktisk kommet som noget af en overraskelse for Trine Therkelsen, der har kæmpet for at komme ud med sin musik og sang, siden hun var teenager.

- Det har været så mærkeligt for mig, for jeg har virkelig knoklet for det her, siden jeg var barn, og spillet til så mange fester, fødselsdage og konfirmationer. Og at jeg så som 24-årig står der helt uforberedt i mit slaskede søndagstøj og synger i vinduet - og det så er dét, der gør, at nogle folk pludselig lægger mærke til mig, det er altså ret skørt, siger hun og fortsætter:

- Men jeg håber da, at folk vil blive ved med at lytte til mine sange, og at den her medvind fortsætter på den anden side af coronakrisen.

Singlen 'Vågne med dig' skrev Trine Therkelsen i en periode, hvor hun overvejede, om hun skulle flytte sammen med sin nuværende kæreste. - Vi havde kun været sammen i et halvt år, og folk omkring os syntes måske, vi skulle slappe lidt af, men vi havde bare lyst til at bo sammen. Sangen handler om at gå all in på kærligheden og tro på, det hele nok skal gå, selvom man også er lidt bange for det hele, siger hun om sangen. (Foto: PRIVATFOTO)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk