Udlandet trækker i dansk sangerinde: Jeg bliver rørt, når folk kender mine sange

Kwamie Livs musik dukker op de særeste steder rundt i verden. Nu får hun et dansk skulderklap.

Dansk-zambianske Kwamie Liv har hele verden som sin legeplads. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Den danske sangerinde Kwamie Liv med de zambiske rødder er så international, som man næsten kan blive.

Under sin opvækst har hun boet i både Zambia og Danmark, men også i Tyrkiet, Sverige, Sydafrika, Kenya, Irland og Bangladesh.

Dengang var det moderens FN-job, der bragte Kwamie Liv rundt i verden. I dag er det musikken, der sender hende på eventyr i udlandet.

Lige nu er hun aktuel med singlen, ’Follow My Heart’, der denne uge er P3’s Uundgåelige og dermed i heftig rotation på kanalen.

Hør sangen, mens du læser videre:

0:00

'Follow My Heart' er mikset af Josh Gudwin, der har arbejdet sammen med internationale stjerner som Justin Bieber, Dua Lipa og Post Malone.

Det gælder om at sprede sine vinger

P3’s skulderklap betyder meget, siger Kwamie Liv over telefonen fra USA.

Hun er igang med at mikse sit kommende debutalbum, og derfor har hendes base den seneste måned – naturligvis, fristes man til at sige – været New York.

- Det betyder ekstra meget for mig, at jeg har støtte med hjemmefra, og at jeg nu er P3’s Uundgåelige. Men når jeg laver min musik, tænker jeg nu ikke på et specifikt land eller sted, siger sangerinden, og fortæller om den nye single:

- ’Follow My Heart’ handler om frihed og om at følge ens hjerte uanset hvad og med alle de op og nedture livet bringer. Den handler om venskab, selvstændighed og bare at sprede vingerne.

Og københavnske Kwamie Liv får i den grad selv spredt sine vinger.

- At rejse er det eneste liv, jeg har kendt. På grund af min mors arbejde har jeg rejst lige siden, jeg blev født, og så har jeg fortsat siden på egen hånd. Det at komme ud af ens komfortzone uanset, hvor det er – om det er den næste by eller det næste kontinent – er noget, man vokser af.

I dag lever hun sin drøm om at lave musik og komme ud over rampen med den. Også i udlandet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses Kwamie Liv i musikvideoen til den forrige single, 'Sweet Like Brandy' - en video, hun i øvrigt selv instruerede. (© Kwamie Liv)

- Jeg fik engang en besked fra en ven, der var på en bar i Australien, hvor de spillede en af mine sange. Jeg er også faldet over en video med en russisk flok skoleelever, der dansede til min musik på Youtube. Det føles ret vildt, siger Kwamie Liv lettere overvældet.

To sange blev til syv sider i amerikansk modeblad

Da hun i 2014 koncertdebuterede, var det ikke i Danmark men i Paris.

Og da hun første gang hørte sin sang ’Comin Thru’ var det på britiske BBC Radio 1. Interessen for danskerens stemningsfyldte sange har derfor aldrig været begrænset til Danmark.

Er du bevidst gået efter at få gang i din karriere uden for Danmarks grænser frem for herhjemme?

- Tingene er sket på en form for organiseret tilfældighed. Man ved jo aldrig, hvem der kommer til at støtte én. Men jeg tror helt klart ikke, at det er tilfældigt, at min manager, som jeg har kendt i mange år, kommer fra New York.

- Han har støttet mig lige siden, jeg lagde de to første sange ud på Soundcloud i 2014. Så det var ligesom der, at det hele startede, tilføjer hun.

Og så tog det ellers hurtigt fat på den internationale bane.

Den første opmærksomhed i pressen fik hun i det amerikanske modeblad Nylon Magazine, der gav hende syv hele sider i bladet.

- Bare baseret på mine to sange på Soundcloud gav Nylon mig syv sider i deres sommersærudgave. Det var ligesom det første presse, vi overhovedet fik, og det satte gang i nogle ting og noget opmærksomhed, siger Kwamie Liv.

  • Her ses Kwamie Liv under en koncert på Jazzhouse i København i 2016. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • I 2015 spillede Kwamie Liv på Roskilde Festivals Apollo-scene. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • Kwamie Liv er klar med sit debutalbum til efteråret. (Foto: Taj Francois © Francois Label)
1 / 3

Ser man anderledes på din musik i udlandet?

- Det har jeg ikke tænkt over. For mig har det vigtigste altid været, at jeg kreerer noget og så slipper jeg det. Derefter tilhører mine sange dem, der har lyst til at lytte. Jeg bruger ikke tid på at tænke på, hvordan andre opfatter mig.

Men hvordan føles det, når folk kender dine sange i udlandet og synger med?

- Det er ret vildt! Men det er det uanset, om det er i Danmark eller udlandet. Jeg tror, at jeg altid vil blive rørt over, at folk kan synge med på mine sange.

Nu skal debutalbummet også ud i verden

Det bliver der dog ikke noget af denne sommer. Kwamie Liv har nemlig ikke planlagte koncerter hverken herhjemme eller i udlandet endnu.

I stedet har hun fokus på at gøre sit kommende album klar over there til udgivelse i efteråret.

Kunne du have lyst til at flytte til New York?

- Altså, det ved man aldrig. Men det er i hvert fald ikke noget, som jeg ville have noget imod. Så måske. Men jeg er også virkelig glad for at have Danmark som base.

Kwamie Livs single ’Follow My Heart’ er ude nu. Hendes debutalbum ’Lovers that Come and Go’ udgives til efteråret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk