Udskudt album lader stadig vente på sig: I nat gik Kanye West på scenen med voldtægtsanklaget sanger

Rapperen havde Marilyn Manson med på scenen ved tredje lytteshow for det kommende album 'Donda'.

Kanye West afholdt sit første 'Donda'-lytteshow i juli, hvor albummet skulle være udkommet. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Kanye West har det med at få folk til at løfte øjenbrynene.

Også i disse, hvor rapperens nye album 'Donda' ventes at udkomme efter flere udskydelser, og hvor han desuden formelt har anmodet om at skifte sit officielle navn til kaldenavnet Ye.

I går afholdt han sit tredje såkaldte listening party – et kæmpe show midt på banen på Chicagos Soldier Field-stadion, hvor fans fik mulighed for at lytte til sange fra 'Donda' inden den officielle udgivelse.

Og her tog Kanye West ikke plads alene på verandaen på den kopi af sit barndomshjem, som han havde fået rekonstrueret til anledningen. Ved siden af ham stod nemlig den kontroversielle sanger Marilyn Manson, som i øjeblikket er anklaget for voldtægt og seksuelle overgreb af en række kvinder.

Selv har sangeren afvist beskyldningerne og kaldt det for "forfærdelige fordrejninger af sandheden". Han er dog blandt andet blevet droppet af sit pladeselskab efterfølgende.

Én af kvinderne, der har anklaget Manson for misbrug og manipulation, er skuespilleren Evan Rachel Woods, der især er kendt for sin medvirken i tv-serien 'Westworld'.

Hun dannede par med Marilyn Manson i tre år. Men i august 2010 sluttede deres forhold, og i februar i år trådte hun frem og satte navn på ham som sin overgrebsmand.

Også 'Game of Thrones'-skuespilleren Esmé Bianco har anklaget Marilyn Manson for overgreb.

Kontroversiel rapper og Kim Kardashian i brudekjole

Det var dog ikke den eneste opsigtsvækkende gæst på scenen ved showet i nat.

Udover at Kanye Wests forhenværende kone, Kim Kardashian, sluttede hele showet af med at gå mod rapperen i det, der lignede en brudekjole, havde rapperen nemlig også inviteret en anden udskældt musiker på scenen.

For mens rapperen DaBaby bliver lukket ude af musikbranchen og kritiseret af stjerner som Dua Lipa og Elton John, synes han at være inde i varmen hos Kanye West. DaBaby er i vælten lige nu for homofobiske kommentarer, der fik flere festivaler til at fjerne ham fra plakaten denne sommer.

Rapperen DaBaby har fået massiv kritik efter en række homofobiske udtalelser ved en koncert i slutningen af juli. (Foto: Johnny Nunez © Getty Images)

I kølvandet på bandlysningen af DaBaby blev hans samarbejde med Kanye West på sangen 'Nah Nah Nah' fjernet fra streamingtjenesterne. Men Kanye West har øjensynligt ikke noget problem med at blive set med DaBaby – og endda (måske) udskifte én af verdens allerstørste rappere for at få plads til ham på det kommende album.

DaBaby rappede nemlig på en kommende sang fra 'Donda', som Jay-Z ellers havde optrådt med til Kanye Wests to tidligere lytteshows. Det tyder på, at Kanye West stadig klipper og klistrer sit album sammen, før verden får lov til at lytte til den endelige version.

Og spørgsmålet er så, hvornår det kommer til at ske.

Udskudt igen og igen

Oprindeligt skulle albummet 'Donda' – der er navngivet efter Kanye Wests afdøde mor, Donda West – have været udgivet for et år siden i sommeren 2020, hvor han både offentliggjorde en udgivelsesdato og en liste over sange.

Dagene passerede dog, og der kom intet album.

Siden gik der næsten et år, før Kanye West arrangerede det første 'Donda'-lytteshow i midten af juli i år. Efterfølgende annoncerede hans pladeselskab, Def Jam, at 'Donda' ville udkomme den 23. juli sammen med endnu et lytteshow.

Lytteshowet blev afholdt, men der blev ikke frigivet noget album. Det kom heller ikke i begyndelsen af august, som flere regnede med.

I stedet blev der offentliggjort endnu et lytteshow – det, der altså blev afholdt i går. Kanye Wests manager bekræftede i sidste uge, at albummet ville udkomme efter lytteshowet.

I skrivende stund er der dog stadig ingen ny musik fra Kanye West.

Og alt imens fans og entusiaster verden over undrende venter i spænding på 'Donda', kan Kanye West bryste sig af – bogstavelig talt – at have gået gennem ild for sin musik...

Facebook
Twitter