Ung popsangerinde gemte følelserne væk - nu er hun tvunget til at tale om dem

Danske Ea Kaya skriver sange om sine inderste følelser og tanker.

Siden hun var 13 år, har sangerinden Ea Kaya vidst, at hun ville lave musik. Nu er hun 23 og har netop udgivet sin første ep. (Foto: Petra Kleis © pressebillede)

Strong. Powerful. Sådan har den danske sangerinde og sangskriver Ea Kaya længe set sig selv.

Og hun føler sig da også som en stærk kvinde – men der gemmer sig altså også en følsom side bag det stærke ydre, og det er først inden for det seneste år, at 23-årige Ea Kaya helt har lært at acceptere dét.

- Jeg er faktisk også ret sensitiv, har jeg fundet ud af. Det er okay at være følsom, og det har jeg lært at acceptere, siger Christine Kiberg, som laver musik under navnet Ea Kaya.

Lyt til nummeret '4 AM' herunder, mens du læser videre:

0:00

Hun har netop udgivet ep'en 'Fragile but Strong as Hell', der, med hendes egne ord, handler om kærligheden, der kan være skrøbelig, men også det stærkeste, vi har.

Samtidig er titlen på ep'en en henvisning til hende selv. For det er netop dét, Ea Kaya føler, hun er - stærk, men også skrøbelig -, og det er hun nu klar til at indrømme.

Tidligere har hun nemlig lukket af, når der skulle tales om følelser.

- Jeg var dårlig til at tale om, hvad jeg tænkte og følte. Jeg kan godt være lidt indelukket, så jeg har skullet lære at slappe af i det, og så er jeg jo blevet tvunget til at tale om, hvad mine sange handler om, forklarer Ea Kaya.

Ea Kaya har brugt lang tid på at skrive sange, så nu glæder hun sig til at komme ud og spille dem live i 2019. (Foto: Petra Kleis © pressebillede)

Hun plejede nemlig at få sine følelser ud i de sange, hun skrev, men efter hun udgav debutsinglen 'Remedy' i 2017, blev hun også nødt til tale om sine inderste tanker uden for det musikalske univers, fordi folk blev interesseret i betydningen af hendes tekster.

Samtidig er hun flyttet sammen med sin kæreste, musikeren Nosaint, og hun fandt ud af, at man ikke kan gemme sine følelser væk, hvis man skal have et velfungerende forhold.

- Man kan føle sig svag ved at vise følelser, men det er jo faktisk en styrke at kunne tale om dem, og det har jeg lært nu, siger Ea Kaya.

Presser sig selv for hårdt

Den sensitive side af den unge popstjerne viser sig også, når hun til tider kan være lidt for hård ved sig selv. Hun mærker et pres fra omverdenen om at lykkes med musikken og byder det velkommen, for hun tager det som en kompliment, at andre forventer noget af hende.

Men Ea Kaya har nemt ved at blive skuffet, hvis en single ikke klarer sig så godt, som håbet, og hun presser sig selv til det yderste.

- Jeg skal lære at presse mig selv mindre. Jeg er lidt typen, som aldrig er helt tilfreds, selvom jeg har gode tal på Spotify eller bliver nævnt i en sej artikel. Jeg er glad i øjeblikket, men så går der ikke ret længe, før jeg gerne vil videre til næste skridt, siger sangerinden.

Ea Kaya har nemlig længe haft en plan. Siden hun var 13 år, har hun vidst, at hun ville lave musik. Hun startede med at lægge videoer af covers på Youtube, og da vennerne senere startede på uddannelser, følte hun i starten også, at det var dét, hun måtte gøre. Hun startede på universitet i to omgange, men endte med at droppe det.

- Jeg er vokset op i et område, hvor alle fra en tidlig alder vidste, hvad de ville, hvilken vej de skulle, hvordan de kom derhen, og hvor mange penge de ville komme til at tjene. Der er jeg gået meget imod strømmen. Jeg vidste, at hvis det lykkedes med musikken, så ville jeg droppe universitetet, siger Ea Kaya, som er vokset op i Gentofte.

Lyt til sangen 'Don't Complicate It' herunder:

0:00

Kunstnernavnet Ea Kaya også været længe undervejs i sangerindens musikalske plan.

Det opstod, efter hun i flere år havde skrevet bud på navne op på sin telefon. Hun vidste, at hun skulle skrive sange på engelsk, så kunstnernavnet skulle kunne gøre sig internationalt, og hun mener selv, at Christine Kiberg er både meget dansk, langt og ikke ret melodisk.

- I sidste ende kunne jeg bedst lide Ea og Kaya, og hvis jeg ikke skulle være artist, skulle mine døtre hedde det, hvis jeg får to af dem. Men så blev jeg artist.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk