Var tæt på at vinde X Factor: Nu er Jamie tilbage med personlig sang om et dødsdømt forhold

Jamie Talbot er klar med sin første single, efter han sidste år nåede finalen i 'X Factor'.

Jamie Talbot opnåede en andenplads i X Factor 2018. Nu er han tilbage med ny musik. (Foto: Bjarne B Hermansen © dr)

Du kan sikkert huske Jamie Talbot fra sidste sæson af 'X Factor', hvor han imponerede både dommere og seere med sin vokal og landede på en andenplads til det store finaleshow.

Nu er 30-årige Jamie Talbot tilbage og satser i dag fuldt ud på musikken.

Han har brugt det seneste halve år efter 'X Factor'-eventyret på at skabe kontakter i musikbranchen og producere sine egne sange.

Han ser tilbage på tiden i 'X Factor' som et godt springbræt ind i musikbranchen og fortæller, at hans optræden i talentprogrammet med tiden har åbnet døre, som ellers havde været lukkede.

- Jeg ser 'X Factor' som en god portfolio. Jeg kan bruge det som mit musikalske cv. Der er folk, som har villet lave musik med mig netop på grund af mine optrædener i 'X Factor', fortæller Jamie Talbot.

Og nu er han klar med en spritny single - nemlig nummeret 'Before We Drown'.

Hør nummeret her:

Har hentet inspiration i sit eget forhold

Sangen handler om et kærlighedsforhold, der ikke er, som det var engang, og om hvordan det kan være svært at give slip på en flamme, som ikke længere er god for dig.

- Den indkapsler det sekund i et forhold, hvor man trækker hinanden mere ned end op. Og det går op for en, at man er nødt til at komme væk, forklarer Jamie Talbot.

Sangen er meget personlig for 'X Factor'-veteranen, for han har nemlig mærket det på egen krop.

- Det, som sangen handler om, har jeg oplevet flere gange. Det punkt, hvor man ved, at forholdet er dødsdømt. Man er bundet til hinanden, men man er nødt til at løsrive sig for igen at blive den bedste udgave af sig selv, siger Jamie Talbot.

- Det gør ekstra ondt at slutte den slags forhold, hvor man stadig har det rigtig dejligt sammen, men i sidste ende bare ikke er gode for hinanden.

Og inspirationskilden til nummeret er en helt konkret person fra Jamie Talbots liv.

- For mig er der en bestemt pige, som jeg tænker på, når jeg synger den sang. Jeg er stadig midt i processen med at anerkende, at det ikke fungerer mellem os lige nu – også selvom hun altid kigger på mine stories på Instagram, siger han med et grin.

Jamie Talbot på scenen under sidste års 'X Factor'-finale, hvor han med Remee som dommer opnåede en flot andenplads. (Foto: James Alexander Thisted © Ritzau Scanpix)

Single blev til efter overraskende toilet-møde

Den nye single er lavet sammen med produceren Rasmus Hedegaard, der blandt andet har produceret hits for store navne som Medina og Lukas Graham.

Og faktisk startede samarbejdet med Rasmus Hedegaard allerede under 'X Factor'.

De to mødtes for første gang i byen i Aalborg - den samme aften, som Talbots 'Five Chair Challenge'-optræden i 'X Factor' løb over skærmen, hvor han imponerede med 'Sign of the Times' af Harry Styles.

- Jeg fangede ham, da han stod ude ved pissoiret. Så viste jeg ham halvdelen af min optræden, og så sagde han: 'Stop, lad os lige gå ovenpå'. Men så syntes han heldigvis, at min optræden var rigtig fed, og at vi skulle prøve at arbejde sammen, siger Jamie Talbot.

I løbet af 'X Factor' havde de to løbende kontakt, og blot tre dage efter den store 'X Factor'-finale blev Jamie Talbot ringet op af Hedegaard, der tilbød ham at arbejde sammen.

I første omgang har samarbejdet resulteret i den nye single 'Before We Drown', men der er forhåbentlig mere musik på vej, siger Jamie Talbot.

- Selvfølgelig kommer der mere musik. Det er dét her, jeg drømmer om at leve af.

Jamie Talbot har arbejdet sammen med hitproduceren Rasmus Hedegaard på sin nye single. (Foto: Rafael Sajac)
Facebook
Twitter